• bloomberg

    Financial Times

    Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου η Ρωσία

    • του Max Seddon


    Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (Wada).

    Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία μένει εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα γίνει το 2022 στο Κατάρ.

    Η Wada απεφάνθη σήμερα, Δευτέρα, ότι ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς αντιντόπινγκ, καθώς «πείραξε» τα αποτελέσματα τουλάχιστον κάποιων τεστ πριν τα παραδώσει για έλεγχο το προηγούμενο διάστημα.

    Η απόφαση της Wada σημαίνει ότι η σημαία και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας αποκλείονται από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, αν και οι «καθαροί» αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτές.

    Επίσης, απαγορεύεται στους Ρώσους αξιωματούχους να παραβρίσκονται σε αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ η Ρωσία δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει κανένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός.

    Η απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς ποδοσφαίρου που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αγία Πετρούπολη, επειδή η διοργάνωση της Uefa δεν συμπεριλαμβάνεται στις πολύ σημαντικές διοργανώσεις.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ