• Θερμοκήπια Θράκης

    ESG Today

    Θερμοκήπια Θράκης: Κηπευτικά που κάνουν καλό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο – Με βραβευμένη συσκευασία

    • NewsRoom

    Η εταιρεία Θερμοκήπια Θράκης αποτελεί ένα βιώσιμο μοντέλο, πράσινης επιχειρηματικής ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για τα μοναδικά θερμοκήπια αυτού του μεγέθους στον κόσμο που θερμαίνονται αποκλειστικά με γεωθερμική ενέργεια.

    Παράγουν φρέσκα, υγιεινά υδροπονικά προϊόντα, 365 ημέρες το χρόνο, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας.   Παραδίδονται καθημερινά ώστε να φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα ενώ η βραβευμένη πρωτοπόρα συσκευασία τους παρατείνει τη διάρκεια ζωής των λαχανικών, την υφή, τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία τους.

    Τα κηπευτικά που παράγονται είναι υψηλής ποιότητας, μεγάλης διατροφικής αξίας είναι νόστιμα, αρωματισμένα με ελληνικό ήλιο λαχανικά με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα CO2.

    Το μυστικό της γεύσης τους βρίσκεται στον τρόπο παραγωγής τους: Λαμβάνουν μόνο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώσουν (χωρίς φυτοφάρμακα/χωρίς ορμόνες), μεγαλώνουν σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, με τη μέθοδο της υδροπονίας, «καθαρά» από ασθένειες και ιούς. Έχουν όλα τα πιστοποιητικά που εγγυώνται ποιότητα, αγνότητα και διατροφική αξία όλο το χρόνο.

    Παντρεύοντας τις αξίες της παραδοσιακής αγροτικής καλλιέργειας με τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και με απόλυτο  σεβασμό στο περιβάλλον η εταιρεία Θερμοκήπια Θράκης παράγει απόλυτα οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που κάνουν καλό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

    Βραβευμένη συσκευασία

    Οι συσκευασίες των προϊόντων της Θερμοκήπια Θράκης, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των λαχανικών, την υφή, τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία, μειώνοντας παράλληλα το food waste.

    Εξασφαλίζουν ασφάλεια προστατεύοντας από μεταδιδόμενα νοσήματα & ιούς Πρωτότυπες & premium, με πολλές δυνατότητες στην εκτύπωση 100% ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιούμενες.

    Γι αυτό και έλαβαν το χρυσό βραβείο στα GREEN AWARDS 2023.

    Προϊόντα με το χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα

    Η δραστηριότητα των Θερμοκηπίων Θράκης δεν εκλύει CO2. Κι αυτό γιατί λόγω της γεωθερμίας δεν καταναλώνονται υγρά ή στερεά καύσιμα και επιπρόσθετα, μέσω της φωτοσυνθετικής διαδικασίας των φυτών, το CO2 μειώνεται κι άλλο.

    Τα προϊόντα που παράγονται έχουν σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα αφού χάρη στη γεωθερμία δεν απαιτείται καύσιμο για τη λειτουργία των θερμοκηπίων, δεν εκλύεται CO2, αλλά αντίθετα παράγεται οξυγόνο λόγω της φωτοσυνθετικής διαδικασία των φυτών.

    Αξιοποιώντας τα γεωθερμικά πεδία της Ξάνθης και σε συνδυασμό με την υδροπονία, τα προϊόντα που παράγονται εκτός από μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, σέβονται τους σημαντικούς φυσικούς πόρους όπως το νερό. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους 86% λιγότερο νερό σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας.

    Η εταιρεία, εφαρμόζει ορθές γεωργικές και κοινωνικές πρακτικές που πιστοποιούν την υπεύθυνη γεωργία, παράγει προϊόντα χωρίς χημικά υπολείμματα και προωθεί τη διαφάνεια.

    Επίσης καλλιεργεί με βάση τις απαιτούμενες ποσότητες και ελαχιστοποιεί τα απόβλητά της (waste management).

    GREEN COMPANY OF THE YEAR

    Στα GREEN AWARDS 2023, επιβραβεύτηκε η προσήλωση της εταιρείας  στους πράσινους στόχους  αφού αναγνωρίστηκε ως κορυφαίας πράσινη εταιρεία για το 2023 GREEN COMPANY OF THE YEAR.

    Επιπλέον έλαβε gold awards στις κατηγορίες:

    1) Θερμοκήπια Πολλαπλών Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης: Γεωθερμία – Φωτοβολταϊκά-Γεωργία Ακριβείας

    2) Πετυχημένη Εφαρμογή EU FARM TO FORK, από το Αγρόκτημα στο Πιάτο σας

    3) Πρωτοπόρα Σειρά Συσκευασμένων Κηπευτικών

    Και silver awards στις κατηγορίες:

    1) Πράσινη Επένδυση – Θερμοκήπια χωρίς καμινάδα

    2) Εφαρμογή της Γεωθερμίας στον Αγροτικό Τομέα

    3) Ασφαλή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας