• ESG Today

    Σωληνουργεία Κορίνθου: Δέσμευση για μείωση 50% των εκπομπών Πεδίου 1 και 2 ως το 2030

    • ESG Team


    Η κλιματική κρίση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα και η  Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, προχωρά με συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του αποτυπώματός της.

    Αναγνωρίζοντας  την ανάγκη αυτή, λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, θέτοντας φιλόδοξους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της.

    Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία στοχεύει να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές πεδίου 1 (άμεσες από τη λειτοργία της) και πεδίου 2 (έμμεσες από τη χρήση ενέργειας) μέχρι το 2030. Πιο φιλόδοξο στόχο έχει για τις εκπομπές του πεδίου 3 (εκπομπές εφοδιαστικής αλυσίδας) με στόχο να τις απαλείψει   μέχρι το 2025, στους κύριους προμηθευτές της.

    Στόχος της εταιρείας είναι το σύνολο της ενέργειας που χρησιμοποιεί να προέρχεται από ΑΠΕ, ενώ μέχρι το 2025 το 80%.

    Επίσης, η Σωληνουργεία Κορίνθου σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2, της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), της έναρξης υπεύθυνης προμήθειας, της εφαρμογής Συστημάτων Διαχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα ISO και της ποσοτικοποίησης περιβαλλοντικών πληροφοριών σχετικά με τον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

    Σχετικά με τη Cenergy Holdings
    Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.  Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα.  Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.



    ΣΧΟΛΙΑ