• ESG News

    Σταύρος Κατσικάδης (Μαρίνα Φλοίσβου): Πλωτά αιολικά και φωτοβολταϊκά στα σχέδιά μας

    Σταύρος Κατσικάδης (Μαρίνα Φλοίσβου): Πλωτά αιολικά και φωτοβολταϊκά στα σχέδιά μας

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. κ. Σταύρος Κατσικάδης,


    Σχέδια για επενδύσεις στα πλωτά αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, ισχύος ως 2MW, έχει η Μαρίνα Φλοίσβου με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της και την ενεργειακή αυτονομία της στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E., κ. Σταύρος Κατσικάδης, η εταιρεία, αναμένει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα πλωτά αιολικά προκειμένου να προχωρήσει σε σχετική συνεργασία, ενώ ήδη συζητάει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους και την πράσινη μετάβαση της Μαρίνας.

    «Από το 2020 φροντίζουμε το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουμε να προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ” σημείωσε ο  κ. Κατσικάδης, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής  για την εξοικονόμηση ενέργειας, η επιχείρηση προσπαθεί να μειώνει τις ενεργειακές απώλειες. “Ήδη έχουμε μειώσεις τις απώλειες από 12% στο 8% ενώ οι συνολικές ανάγκες μας 15.000 MWh το χρόνο και το να εξοικονομήσουμε 1500 MWh το χρόνο είναι πολύ σημαντικό μέγεθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Μαρίνα Φλοίσβου και στη διαχείριση αποβλήτων, καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα κατηγοριών αποβλήτων που συλλέγονται, από λιπαντικά έλαια και ρυπασμένες συσκευασίες, μέχρι απόβλητα χρωμάτων και βερνικιών, απόβλητα πετρελαιοειδών, γυαλί, χαρτί, μικτές μπαταρίες κ.λ.π. Η ανακύκλωση  αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Μαρίνα Φλοίσβου και διαχειρίζεται 16 διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων ήδη  ψηφιοποιήθηκε το σύστημα αδειοδότησης για την είσοδο επισκεπτών στις εγκαταστάσεις της μαρίνας το οποίο πλέον πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μειώνοντας την κατανάλωση χαρτιού κατά 11%.

    3η Έκθεση  Βιώσιμης Ανάπτυξης

    «Η υπεύθυνη λειτουργία με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί  στρατηγική προτεραιότητα της Μαρίνας Φλοίσβου και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και των δραστηριοτήτων της. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της τα τελευταία 19 έτη, η Μαρίνα Φλοίσβου προχώρησε στη δημοσίευση της 3ης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης στην οποία παρουσιάζονται η στρατηγική και οι επιδόσεις της σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG)», ανέφερε ο κ. Κατσικάδης.

    «Για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για τα χρόνια που ακολουθούν, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ηγετικό πρότυπο της θαλάσσιας τουριστικής οικονομίας στη χώρα μας. Με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, δημοσιοποιούμε τις καινοτόμες ενέργειες και τις δράσεις μας και χρησιμοποιούμε  νέες τεχνολογίες  στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας» συμπληρώνει.

    Η νέα Έκθεση Βιωσιμότητας 2020, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Standards, καθώς και του προτύπου υπευθυνότητας με το ΑΑ1000AP (2018), ενώ παράλληλα έλαβε ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

    Ειδικότερα, στην Έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, στοιχεία σχετικά με:

    • τη στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη,
    • την υπεύθυνη λειτουργία της μαρίνας ως ηγετικό πρότυπο της θαλάσσιας τουριστικής οικονομίας στη χώρα μας, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους και τους προμηθευτές της και γενικότερα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της,
    • την προστασία του περιβάλλοντος, τη φροντίδα για τον ανθρώπινο δυναμικό της.

    Σχετικά με τη LAMDA Flisvos Marina A.E.

    H LAMDA Flisvos Marina A.E. ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκ. ευρώ μετέτρεψε τη μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

    Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 6.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με την πιστοποίηση της οργάνωσης και την εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης της μαρίνας σε θέματα ποιότητας, προστασίας του περιβάλλοντος  και ασφάλειας & υγείας  σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018, , τη συνεχόμενη βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007, την διάκρισή της EFQM-Committed to Excellence-4star, το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία Facilities Excellence, καθώς και με την ανανέωση της βράβευσής της με τις 5 Χρυσές Άγκυρες Platinum, η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί  προορισμό των mega yacht στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρίνα Φλοίσβου: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020

      Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ