• ESG News

    Στο στόχαστρο της SEC τα κεφάλαια ESG της Goldman Sachs

    • ESG Team


    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διερευνά την Goldman Sachs για τα E.S.G. επενδυτικά κεφάλαια — κεφάλαια που όπως αναφέρουν επενδύουν σε εταιρείες που δηλώνουν δεσμευμένες στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές αρχές και αρχές διακυβέρνησης, σύμφωνα με τους New York Times.

    Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εντείνει τον έλεγχο σε funds βιώσιμων επενδύσεων, τα οποία έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή, αλλά έχουν επίσης επικριθεί για την έλλειψη λογοδοσίας τους, με νομοθέτες και επενδυτές να ζητούν τον περιορισμό τους.

    Η υποβολή εκθέσεων E.S.G. έχει αναδειχθεί ως κορυφαία προτεραιότητα για τη S.E.C.  και για τον Πρόεδρο Gary Gensler. Νωρίτερα αυτό το έτος, η S.E.C. πρότεινε αλλαγές που θα απαιτούσαν περισσότερες γνωστοποιήσεις από τις εταιρείες στους επενδυτές σχετικά με τον κίνδυνο που μπορεί να δημιουργήσει η κλιματική αλλαγή και οι νέες κυβερνητικές πολιτικές για την αποφυγή της, στις δραστηριότητές τους. Η αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη E.S.G. ομάδα  που θα εξετάσει εάν οι εταιρείες  της Wall Street παραπλανούσαν τους επενδυτές σχετικά με όσα αναφέρουν σχετικά με τα ESG.

     Τον περασμένο μήνα, ο επενδυτικός συμβουλευτικός βραχίονας της Bank of New York Mellon πλήρωσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια μετά από έρευνα  της S.E.C. που κατέληγε ότι είχε παραλείψει ή παραπλανήσει τους επενδυτές σχετικά με τα E.S.G. κριτήρια, για την αξιολόγηση των επενδύσεων. Το S.E.C. εξετάζει επίσης την Deutsche Bank.

    Στο εξωτερικό, οι αρχές εντείνουν επίσης την έρευνά τους για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αναφέρουν τα E.S.G. κριτήρια. Ο Asoka Woehrmann, επικεφαλής της δραστηριότητας asset management της Deutsche Bank, παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από έφοδο στο γραφείο της τράπεζας στη Φρανκφούρτη επειδή υπερέβαλε τις επιδόσεις  E.S.G.

    Τον Μάιο, η HSBC απέπεμψε τον Stuart Kirk, επικεφαλής υπεύθυνων επενδύσεων στη μονάδα  asset management  επειδή είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είχαν μεγαλοποιήσει τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή.



    ΣΧΟΛΙΑ