• ESG Today

    DIMAND: Το πρώτο «πράσινο» πιστοποιημένο parking στην Ελλάδα

    • ESG Team


    Ο χώρος στάθμευσης  των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» της DIMAND, και συγκεκριμένα  το κτήριο C του Piraeus Port Plaza 3, πιστοποιήθηκε  από τον αμερικανικό φορέα, GBCI (Green Business Certification, Inc).

    Για πρώτη φορά χώρος στάθμευσης στην Ελλάδα πιστοποιείται από τον αμερικανικό φορέα, GBCI (Green Business Certification, Inc) με Parksmart Certification.

    Το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος», και συγκεκριμένα  το κτήριο C του Piraeus Port Plaza 3, έλαβε αυτή την ξεχωριστή πιστοποίηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη στρατηγική της εταιρείας μας να παραμείνει προσανατολισμένη στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κατά την ανάπτυξη και ανακατασκευή κτηρίων.

    Σε κτήριο 10.100 τ.μ. η DIMAND δημιούργησε έναν χώρο στάθμευσης 222 θέσεων, προωθώντας τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω πρωτοποριακού σχεδιασμού και λειτουργίας, αναδεικνύοντας νέα μοντέλα αστικής κινητικότητας για «έξυπνες» πόλεις.

    Επιπλέον, το έργο ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των κτηρίων A & C του Piraeus Port Plaza 3 έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση Platinum κατά το διεθνές πρότυπο LEED.  Έτσι, με την έβδομη κατά σειρά πιστοποίηση για το συγκρότημα στον Πειραιά, επιβεβαιώνεται η ολιστικά βιώσιμη προσέγγισή της εταιρείας στην ανάπτυξη ακινήτων.

    Η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την EBRD

    Επενδύσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει η εταιρεία ανάπτυξης Dimand Real Estate, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μετά την πρόσφατη έγκριση της τελευταίας για την επένδυση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές έχουν συστήσει κοινή εταιρεία από το 2017, στην οποία συμμετέχουν με 65% η Dimand και με 35% η EBRD, με στόχο την ανάπτυξη και ανάπλαση κτιρίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

    Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής ήταν 61 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της EBRD να ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ.

    Μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις, όπως η ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά (κτίρια γραφείων 2 και 3), αλλά και το υπό κατασκευή συγκρότημα πράσινων κτιρίων γραφείων Importex στη Λ. Συγγρού (συμβολή με οδ. Λαγουμιτζή). Η εν λόγω επένδυση υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ και συμμετέχει και η Prodea Investments. Επίσης, το ίδιο σχήμα των Dimand – EBRD και Prodea ολοκληρώνει αυτή την περίοδο επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Πλ. Ομονοίας (Σταδίου 65). Το συγκεκριμένο ακίνητο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, που θα λειτουργήσει η αλυσίδα Moxy Hotels του ομίλου Marriott εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Το κτίριο μισθώνεται με σύμβαση μακροχρόνιας εκμετάλλευσης από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.



    ΣΧΟΛΙΑ