• Η Ford Mustang Mach E έλαβε βαθμολογία 5 αστέρων στα crash test του Euro NCAP

    Efficient Cars 2024: D-Suv Electric

    Άριστα στα crash test (video)!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Η Ford Mustang Mach E έλαβε βαθμολογία 5 αστέρων στα crash test του Euro NCAP.

    Η ασφάλεια που προσφέρει ένα μοντέλο αναλύεται σε δυο βασικούς τομείς: Ενεργητική ασφάλεια και παθητική ασφάλεια. Η ενεργητική ασφάλεια πάλι έχει δυο βασικά μέρη: Τις επιδόσεις και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που προστατεύουν τον οδηγό από τον εαυτό του. Όσον αφορά στις επιδόσεις η Mustang εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα, με σεβασμό την ίδια στιγμή στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ιστορικού ονόματος που φέρει.

    Με συνολική απόδοση 215KW (294PS) και ροπή στα 430Nm η Mustang έχει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6,2sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180km/h. Tην ίδια στιγμή, η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500km με την κατανάλωση να πέφτει εύκολα κάτω από τις 20kwh/100km.

    H νέα Mustang Mach-E προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας. Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζοντας οδηγό και επιβάτες ξεχωρίζουν τα Adaptive Cruise Control (ACC), Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

    Τώρα όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας EuroNCAP ανέδειξαν την υπεροχή της Mustang στον τομέα της ασφάλειας. Η Mustang κατάφερε να εξασφαλίσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών σημειώνοντας κορυφαία αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

    Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο EurοNCAP, σημείωσε 92% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 86% στην ασφάλεια των παιδιών, 69% αναφορικά με την ασφάλεια των πεζών και δικυκλιστών και 82% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του SUV της Ford.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα “Efficient Cars 2024: D-Suv Electric”