• Efficient Cars 2024: C-Suv Hybrid

    Ο Τ – Mate που σε προστατεύει!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Το Toyota T-Mate φέρνει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

    Η 3η γενιά του Toyota Safety Sense, διαθέτει προληπτικά συστήματα ασφάλειας για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

    Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR διαθέτουν το Toyota T-Mate, το οποίο περιλαμβάνει την πιο προηγμένη γενιά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota Safety Sense ως στάνταρ εξοπλισμό για αξιόπιστη ασφάλεια και υποστήριξη του οδηγού.

    Το Toyota T-Mate αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων που προλαμβάνουν ατυχήματα, παρέχουν προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν τον οδηγό να ελίσσεται, είτε όταν παρκάρει είτε κινείται στον δρόμο.

    Στο νέο Toyota C-HR, η τελευταία γενιά του Toyota Safety Sense περιλαμβάνει προληπτικά συστήματα ασφάλειας με περισσότερες λειτουργίες και πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο.

    Τα πιο πρόσφατα συστήματα Pre-Collision System και Proactive Driving Assist παρακολουθούν συνεχώς τον δρόμο για κινδύνους και μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό ή να καταστείλουν αυτόματα την επιτάχυνση και να παρέμβουν με πέδηση, εάν εντοπιστεί άμεσος κίνδυνος.

    Αυτό προφυλάσσει από μια σειρά παραγόντων που συνιστούν κίνδυνο, όπως η παρουσία ενός πιο αργού ή ακινητοποιημένου οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας μπροστά, καθώς και πεζών ή ποδηλατών που διασχίζουν τον δρόμο, ακόμη και όταν αυτό γίνεται σε δρόμο στον οποίο το όχημα στρίβει.

    Το Lane Trace Assist διατηρεί το νέο Toyota C-HR στην προβλεπόμενη πορεία του, με τη βοήθεια των διαγραμμίσεων, του περιθωρίου του δρόμου ή του προπορευόμενου οχήματος, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια και μειώνοντας τον οδηγικό φόρτο σε μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.

    Το σύστημα συνεργάζεται με το Full-Range Adaptive Cruise Control για την προσαρμογή της ταχύτητας σε μια στροφή του αυτοκινητόδρομου και παρακολουθεί επίσης τη χρήση του τιμονιού και των πεντάλ. Εάν τα τελευταία δεν χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα Emergency Driving Stop.

    Το βελτιωμένο Full Range Adaptive Cruise Control περιλαμβάνει το νέο Overtake Prevention Support που αποτρέπει αυτόματα την ακούσια προσπέραση στον αυτοκινητόδρομο από τη λάθος πλευρά ενός άλλου οχήματος και το Turn Signal Linked Control που βοηθά τον οδηγό να ενταχθεί στην κυκλοφορία με ασφαλή ταχύτητα και σε ασφαλή απόσταση από τα άλλα οχήματα.

    Στους κεντρικούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, το Road Sign Assist δίνει μια οπτική υπενθύμιση για σημαντικές πληροφορίες, όπως οι προειδοποιητικές πινακίδες και το όριο ταχύτητας.

    Η νέα, βελτιωμένη έκδοση επιτρέπει τη ρύθμιση του περιοριστή ταχύτητας σε συνάρτηση με τις πληροφορίες από τις πινακίδες σήμανσης.

    Το νέο Toyota C-HR έχει αποκτήσει πρόσθετα συστήματα ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως το Rear Seat Reminder System, το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό εάν ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο έχει αφεθεί στο πίσω κάθισμα, και το Safe Exit Assist, το οποίο προειδοποιεί εάν οχήματα ή ποδηλάτες πλησιάζουν από πίσω όταν ανοίγει μια πόρτα.

    Το C-HR διαθέτει στον προαιρετικό του εξοπλισμό και ένα διευρυμένο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας Lane Change Assist και Front Cross Traffic Alert, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από αριστερά ή δεξιά σε διασταυρώσεις.

    Η διαδικασία στάθμευσης είναι πιο εύκολη με το Panoramic View Monitor και το αυτόματο σύστημα Advanced Park, το οποίο μπορεί να κάνει ελιγμούς σε έναν χώρο στάθμευσης με hands-free οδηγίες ή μέσω smartphone έξω από το όχημα.

    Ένα σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού (Driver Monitor Camera) παρακολουθεί την προσοχή του οδηγού και συνδέεται με το σύστημα Emergency Driving Stop System, ενώ το Adaptive High-beam System ρυθμίζει το ύψος των εμπρός φώτων για να μην ‘τυφλώνουν’ τους οδηγούς από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Υψηλό επίπεδο άνεσης εξασφαλίζουν στον πελάτη οι απρόσκοπτες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις λογισμικού over-the-air μέσω της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων του αυτοκινήτου.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Efficient Cars 2024: C-Suv Hybrid»