• Videos & Blogs

    Το «χρυσοφόρο» tweet της Oprah της απέφερε 12,5 εκατ. δολλάρια

    • NewsRoom


    Είναι η πιο πλούσια παρουσιάστρια στον κόσμο, και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη. Ωστόσο, μέρα με τη μέρα η Oprah Winfrey κερδίζει όλο και περισσότερα χρήματα ποικιλοτρόπως.

    Αυτή τη φορά μόνο ένα tweet ήταν αρκετό για να εξοικονομήσει στην Oprah Winfrey, την διάσημη αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, το… αστρονομικό για πολλούς από τους «κοινούς θνητούς» ποσό των 12,5 εκατ. δολλαρίων. Η Oprah ενημέρωσε τους ακολούθους της πως ακολουθώντας το πρόγραμμα αδυνατίσματος της εταιρίας Weight Watchers, με το οποίο μάλιστα έτρωγε ψωμί καθημερινά, έχασε 12 κιλά. Τι συνέβη αμέσως μετά; Η μετοχή της εταιρίας έκλεισε με κέρδη 20% στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

    Το tweet περιείχε μόλις 66 χαρακτήρες, μαζί με το hashtag #ComeJoinMe («ελάτε μαζί μου»), ένα σύντομο βίντεο και ένα λινκ προς το σάιτ της εταιρίας Weight Watchers. Ανέβηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στα 11,35 δολάρια. Όταν το χρηματιστήριο έκλεισε, έφτασε τα 13,29 δολάρια.

    Το «χρυσοφόρο» tweet της Όπρα:

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όπρα κατέχει το 6,4 εκατ. μετοχές στην εταιρία, που σημαίνει περίπου το 10%, από όταν έγινε μέλος του ΔΣ της, τον περασμένο Οκτώβριο. Η άνοδος στην τιμή που σημειώθηκε την Τρίτη σημαίνει πρακτικά κέρδη περί τα 12,5 εκατ. δολάρια για την ίδια.

    Στο βιντεάκι που γυρίστηκε για διαφημιστικούς λόγους και περιλαμβάνεται στο tweet, η Όπρα εμφανίζεται αδυνατισμένη όντως, να δηλώνει ότι «αγαπά το ψωμί» και πως τώρα «μπορεί να το χειριστεί». «Δεν αρνούμαι στον εαυτό μου το ψωμί καθημερινά. Έχασα 12 κιλά και τρώω ψωμί κάθε μέρα», συμπληρώνει.

    Από όταν η Γουίνφρεϊ ενεπλάκη με την εταιρία, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο πάνω από 100%, ενώ μεγάλη ώθηση σε αυτό έδωσε και η Έλεν ντε Τζενέρις που εμφανίστηκε στην εκπομπή της και υποστήριξε πως και η ίδια έχασε περίπου 7 κιλά, ακολουθώντας το πρόγραμμα.



    ΣΧΟΛΙΑ