• Top Stories

    Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Δείτε τις έρευνες για το μοιραίο Τουπόλεφ (video)


    Συνετρίβη ανήμερα των Χριστουγέννων το αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 στη Μαύρη Θάλασσα, παρασέρνοντας στο θάνατο 92 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τα μέλη της χορωδίας του ρωσικού στρατού Αλεξαντρόφ.

    Το Russia Today κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο με τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπου και συνετρίβη το αεροσκάφος που είχε προορισμό τη βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας στη Συρία:

    Τα συντρίμμια εντοπίζονται σε βάθος 50-100 μέτρων. Όπως αναφέρει το Russia Today, κομμάτια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν σε όλη την ακτή. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως ξεβράζονται και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

    Λίγη ώρα αφότου τα συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν να επιχειρούν στην περιοχή που συνετρίβη το αεροσκάφος, εντοπίστηκε η πρώτη σορός, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την ακτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζών, αλλά ούτε και σωσίβια ή σωστική λέμβος.

    Τουπόλεφ

    Τραγική ειρωνεία ο ηχολήπτης του NTV, Εβγένι Τολστόφ, ο οποίος είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook την τελευταία φωτογραφία του μοιραίου Τουπόλεφ:

    Τουπόλεφ

    Και η Ρωσίδα φιλάνθρωπος Ελισαβέτα Γκλίνκα – Δρ. Λίζα στο Τουπόλεφ

    Στο αεροπλάνο ακόμη επέβαινε και η διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος, Ελισαβέτα Γκλίνκα, γνωστή ως «Δρ. Λίζα», η οποία είχε ιδρύσει τη φιλανθρωπική οργάνωση «Δίκαιη Βοήθεια» και ταξίδευε στην Λαττάκεια της Συρίας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις εμπόλεμες περιοχές.

    «Το μυαλό μας δεν μπορεί να συλλάβει πως δεν είναι πια μαζί μας. Η καρδιά μας δεν θέλει να το πιστέψει. Γνωρίζαμε πως θα πήγαινε στην Συρία για να παραδώσει προμήθειες σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο», δήλωσε ο Μικάιλ Φεντότοφ, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Ελισαβέτα Γκλίνκα Τουπόλεφ
    Η διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος, Ελισαβέτα Γκλίνκα, γνωστή και ως «Δρ. Λίζα»

    «Ελπίζουμε σε ένα θαύμα, μέχρι τελευταίας στιγμής γιατί και η ίδια ήταν ένα θαύμα, ένα θεόσταλτο μήνυμα αρετής», λέει για την «Δρ. Λίζα».

    Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε σύγχυση για το εάν τελικά η Ελισαβέτα Γκλίνκα επέβαινε στο αεροσκάφος, καθώς κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως είχε χάσει την πτήση, ωστόσο, ο ίδιος της ο σύζυγος επιβεβαίωσε πως είχε επιβιβαστεί στο μοιραίο Τουπόλεφ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χριστουγεννιάτικη τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συνετρίβη Τουπόλεφ του ρωσικού υπ. Άμυνας με 92 επιβάτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέραντος θρήνος: Δείτε ποια ήταν η χορωδία Αλεξαντρόφ που επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O σολίστ της χορωδίας του ρωσικού στρατού σώθηκε από θαύμα



    ΣΧΟΛΙΑ