• Videos & Blogs

    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Η συγκίνηση στην απονομή του χρυσού Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη (video)

    • Αθηνά Λαρδή


    Άλλα δυο μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στη δεύτερη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Θανάση Κωνσταντινίδη και το χάλκινο του Δημήτρη Ζησίδη στη σφαίρα κατηγορίας F32, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο.

    Ο αθλητής δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για την επιτυχία του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ΟΠΑΠ, για τη στήριξη που προσφέρει στην ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή: “Είμαι πολύ χαρούμενος. Νοιώθω υπερήφανος. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με αυτό το χρυσό μετάλλιο. Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια. Είτε αυτοί λέγονται οικογένεια, είτε προπονητές, είτε ο απλός κόσμος. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και ειδικά τον ΟΠΑΠ που στήριξε την Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την ομοσπονδία προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των παιδιών που βρισκόμαστε εδώ στο Ρίο. Πιστεύω ότι τα χρυσά μετάλλια δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές σε αυτούς τους Παροαλυμπιακούς Αγώνες. Νοιώθω ότι δεν θα υπάρχει… ταβάνι με τις ελληνικές πρωτιές στη διοργάνωση της Βραζιλίας”.

    stefanoudakis 2
    Tα επίσημα αποτελέσματα

    stefanoudakis

    stefanoudakis_2

    Το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε από την άρση βαρών και τον Δημήτρη Μπακοχρήστο. Ο αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών.

    mpakoxristos mprakoxristos

    Την πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Ελλάδα έκανε το πιο δυνατό ξεκίνημα με τους  τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη να κατακτούν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στη σφαίρα κατηγορίας F32. Οι δύο αθλητές, έχοντας στο πλευρό τους τον ΟΠΑΠ, Μεγάλο Χορηγό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, χάρισαν στιγμές συγκίνησης στη χώρα μας.

    Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις την τελευταία εξαετία, όμως,  με φοβερά παγκόσμια ρεκόρ (το κατέρριψε συνολικά τρεις φορές!) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32. Το πρόβλημα με τη μέση του, που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν τον πτόησε και με μια βολή στα δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, ανέβασε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας ταυτόχρονα ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Έλληνας αθλητής πέτυχε το ακατόρθωτο, αφού κατέρριψε το ρεκόρ τρεις φορές μέσα στον τελικό-αρχικά με 10.09, εν συνεχεία με 10.15 και τελικά με 10.39. Μάλιστα, Κωνσταντινίδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ και στη δισκοβολία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

    Ο Δημήτρης Ζησίδης χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών, η βολή των 9 μέτρων 24 εκατοστών ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aprospelasti-poli-thessaloniki-logo-deth-ta-erga-tou-metro-epitheori-o-tsipras-video/73091

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/olga-gerovasili-dikeoma-ke-ipochreosi-tis-kivernisis-sti-dimokratia-na-episimeni-sta-kanalia-pos-tha-enimeronoun-tous-polites/73090



    ΣΧΟΛΙΑ