• Videos & Blogs

    Μύκονος: Έγραψε ιστορία το εντυπωσιακό χασάπικο με τους 400 χορευτές

    • NewsRoom
    Χασάπικο


    Τυχεροί όσοι βρέθηκαν την Κυριακή των Βαϊων στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου, καθώς απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό χασάπικο, ένα φοβερό θέαμα από 400 ερασιτέχνες χορευτές όλων των ηλικιών. Με ναυτικές τραγιάσκες και σχηματίζοντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, χόρεψαν το μυκονιάτικο χασάπικο αλλά και άλλους ελληνικούς χορούς. 

    Αυτό το γεγονός, ενίσχυσε το γιορτινό κλίμα του Πάσχα και φυσικά σήμανε την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

    Το εγχείρημα, που τείνει να γίνει έθιμο, διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και αυτό χάρη στην υπερπολύτιμη βοήθεια των Γιάννη – Άννας Βλασσόπουλου , που διδάσκει το χασάπικο στον κόσμο του νησιού αφιλοκερδώς, με σκοπό φυσικά την ανάδειξη  του πολιτισμού του σπουδαίου νησιού.

    Αυτή τη χρονιά οι χορευτές ήταν οι περισσότεροι από ποτέ, αφού ο αριθμός άγγιξε για πρώτη φορά τους 400, κάνοντας έτσι νέο ρεκόρ. Η φιλόλογος Άννα Γρυπάρη, προλόγισε την εκδήλωση: «Το μήνυμά μας για σήμερα είναι ένα και ξεκάθαρο. Όλοι οι Έλληνες πιασμένοι χέρι-χέρι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί έχουμε μέσα μας ψυχή, ιδανικά και αξίες. Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι για να δείξουμε ότι το όλον είναι περισσότερο από το μέρος και με ομαδικότητα, συλλογικότητα και πίστη θα δωθεί η λύση για την Ελλάδα». Αφού τελείωσε το χασάπικο, στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ