• LIFE&STYLE

    Κούπα που δίνει γεύση φρούτου στο νερό σας

    • NewsRoom


    Μπορεί μία κούπα να σηκώσει 400 χιλιάρικα σε μία πλατφόρμα crowdfunding; Η ιδέα προήλθε από τον Άιζακ Λαβί, ιδρυτή και CEO της νεοϋρκέζικης startup που διαθέτει το προϊόν. Ο Άιζακ διαγνώστηκε με διαβήτη στην ηλικία των 30, επομένως του απαγορεύτηκε να πίνει αναψυκτικά. Έτσι, αποφάσισε να βρει τρόπο να πίνει νερό με γεύση. Και εγένετο Right Cup. Το προϊόν αποτελείται από ασφαλή υλικά, εγκεκριμένα από τον FDA (τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων).

    Οι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι σε κάνει να νιώθεις ότι το νερό που πίνεις από αυτή έχει γεύση φρούτου. Το Right Cup απευθύνεται σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό: σε γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να πιουν περισσότερο νερό, σε άτομα που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση αναψυκτικών, σε όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα, σε άτομα με διαβήτη ή απλά σε άτομα με περιβαλλοντικές ευαισθησίες που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών.

    3052680-slide-s-1-clever-cup-uses-aromas-to-fool-your-brain

    Σκοπός της νέας κούπας είναι να σε ενθαρρύνει να πίνεις περισσότερο νερό «χειραγωγώντας» την αίσθηση της γεύσης. Συνολικά, η γεύση είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων, της γεύσης καθε αυτής και της μυρωδιάς και αυτό γιατί ενώ η γλώσσα αντιλαμβάνεται πέντε είδη γεύσεων (γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό και ουμάμι), η όσφρηση είναι υπεύθυνη για το 80% της γευστικής εμπειρίας. Το Right Cup περιέχει πλαστικό με άρωμα φρούτου σε συνδυασμό με μία τεχνολογία απελευθέρωσης γλυκιάς γεύσης, επομένως όταν πίνεις νερό από την κούπα νιώθεις ότι πίνεις νερό με γεύση φρούτου.Η κούπα διατηρεί το άρωμά της για περίπου έξι μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας της. Μάλιστα, όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο βελτιώνεται η αίσθηση της γεύσης. Αυτό γίνεται, σύμφωνα με τους δημιουργούς, επειδή ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται σταδιακά τη νέα γευστική εμπειρία. Όσο για τις γεύσεις που είναι διαθέσιμες, αυτές είναι: λάιμ, πορτοκάλι, βατόμουρο, μήλο και ροδάκινο. Οι δημιουργοί προσέθεσαν πρόσφατα και τη γεύση κόλας.

    Η καμπάνια έχει ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 50 χιλιάδων δολαρίων (46 χιλιάδες ευρώ). Αυτή τη στιγμή κινείται στο επίπεδο των 400 χιλιάδων δολαρίων (370 χιλιάδες ευρώ).



    ΣΧΟΛΙΑ