• Business

    Οι 10 ασφαλέστερες χώρες σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου (video)


     

    1. Ελβετία: Με το μεγαλύτερο μέρος της να αποτελείται από τις βραχώδεις βουνοπλαγιές των Άλπεων και σε αυτήν να εδρεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες και ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου το πιθανότερο είναι, όπως και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ελβετία να παραμείνει ουδέτερη.

    2. Τουβαλού: Αυτό το απομονωμένο νησί του κεντρικού Ειρηνικού με τον λιγοστό πληθυσμό λογικά θα παραμείνει αδιάφορο από τις μεγάλες δυνάμεις καθώς δεν διαθέτει στρατηγική τοποθεσία.
    3.  Νέα Ζηλανδία: Η ειρηνική εξωτερική πολιτική της Νέας Ζηλανδίας και η απουσία της από τις περισσότερες ένοπλες συγκρούσεις σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη θέση της είναι πιθανό να της εξασφαλίσουν ουδετερότητα σε περίπτωση πολέμου.
    4. Μπουτάν: Η οροσειρά των Ιμαλαίων αποτελεί ιδιαίτερα ανορθόδοξο και δυσπρόσιτο πολεμικό πεδίο. Επίσης το Μπουτάν παραμένει ουδέτερο στα περισσότερα παγκόσμια ζητήματα ενώ η εξωτερική πολιτική του είναι περιορισμένη.
    5.  Χιλή: Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η Χιλή αποτελείται κυρίως από την βραχώδη οροσειρά των Άνδεων κάτι που θα προστάτευε τους κατοίκους της από πιθανές επιθέσεις.
    6. Ισλανδία: Ουδέτερη και ειρηνική, η Ισλανδία ήταν πρώτη στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για το 2015. Ακόμα, καθώς είναι ένα μεγάλο νησί και δεν μοιράζεται σύνορα με άλλες χώρες η πιθανότητα μιας επίθεσης σε αυτήν μειώνεται δραματικά.
    7. Δανία: Στην Δανία ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της Γροιλανδίας, αυτού του τεράστιου, παγωμένου αρκτικού νησιού που θα μπορούσε να στεγάσει τους πολίτες της σε περίπτωση ενός καταστροφικού πολέμου.
    8. Μάλτα: Η Μάλτα είναι ένα μικρό ανεξάρτητο κράτος-φρούριο ικανό να αμυνθεί και να απωθήσει εισβολές. Ακόμα, το μικρό της μέγεθος και η απουσία στρατηγικών πόρων της προσφέρουν ασφάλεια καθώς το κόστος μιας επίθεσης σε αυτήν δεν δικαιολογείται.
    9. Ιρλανδία: Η Ιρλανδία είναι γεωγραφικά και πολιτικά ανεξάρτητη. Δεν αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και διατηρεί ουδετερότητα απέναντι στα περισσότερα παγκόσμια δρώμενα.
    10. Νησιά Fiji: Αυτό το απομακρυσμένο νησιωτικό σύμπλεγμα κρυμμένο βαθιά μες στις απέραντες εκτάσεις του Ειρηνικού ωκεανού δεν διαθέτει κανέναν πόρο που να δικαιολογεί επίθεση σε αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ