• City Stories

    Τρεις προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου)

    σινεμά


    Τρεις ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτή την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, σε χώρους της Αθήνας.

    Η πρώτη προβολή γίνεται στο πλαίσιο του Κύκλου Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, η δεύτερη στο πλαίσιο των Βραβείων LUX, ενώ η τρίτη πραγματοποιείται στο Χυτήριο με αφορμή τα 21 χρόνια από την πρώτη προβολή του ΝΟ ΒUDGET STORY.

    Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

    1. Προβολή της ταινίας “10.000 χλμ.” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    Με την ταινία αυτή γίνεται η έναρξη του “Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2018”.

    To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τον Κύκλο Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2018. Οι προβολές πραγματοποιούνται την Τετάρτη 7, 14, 21 και 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

    Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

    Πρώτη ταινία για το φεστιβάλ αυτό: 10.000 χλμ. (2014)

    Σκηνοθέτης: Carlos Marques-Marcet

    Διάρκεια: 98΄

    Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

    Ένα αχώριστο ζευγάρι, η Άλεξ και ο Σέρχιο, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ξαφνικά μια σχέση εξ αποστάσεως για έναν χρόνο. Δύο νέοι, δύο υπολογιστές και δύο πόλεις τις οποίες χωρίζει ένας ωκεανός και 10.000 χιλιόμετρα: η Βαρκελώνη και το Λος Άντζελες. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να αντέξει τα χιλιόμετρα που μπαίνουν ανάμεσά τους;

    Πότε:
    Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
    19.30

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Προβολή της ταινίας “Γυναίκα σε πόλεμο” στον Κινηματογράφο Ανδόρα

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθιέρωσε το 2007 το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX. Επιδίωξή του είναι να ενισχύσει την κυκλοφορία ευρωπαϊκών ταινιών στην Ευρώπη και να δώσει έναυσμα για διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάνω σε σημαντικά κοινωνικά θέματα. Oι τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το Βραβείο LUX προβάλλονται σε 24 γλώσσες και στις 28 χώρες μέλη, στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Ημερών LUX. Οι προβολές είναι ταυτόχρονες σε όλη την Ευρώπη και, αμέσως μετά, γίνεται ζωντανή μετάδοση του Q&A με τους σκηνοθέτες.

    Φέτος, η Weird Wave έχει την τιμή να φιλοξενεί τις Ημέρες LUX στους δύο χειμερινούς της κινηματογράφους: την Ανδόρα στους Αμπελόκηπους και το Άστορ στο κέντρο της Αθήνας.

    Γυναίκα σε πόλεμο – Woman at war (Kona fer í strið)

    Δραματική Περιπέτεια / Ισλανδία / 2018 / 101′ /
    Διανομή Weird Wave
    Σκηνοθεσία: Μπένεντικτ Έρλινγκσον (Benedikt Erlingsson)
    Με τους: Halldóra Geirharðsdóttir, Davíð Þór Jónsson, Ómar Guðjónsson, Jóhann Sigurðarson

    Είναι η ιστορία μιας 50χρονης γυναίκας η οποία, φαινομενικά, ζει μια ήσυχη ζωή ενώ, στα κρυφά, έχει πλούσια ακτιβιστική δράση κι έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου.

    Πότε:
    Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματογράφος Ανδόρα
    Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Προβολή της ταινίας “No Budget Story” στο Χυτήριο

    Μια ενδιαφέρουσα προβολή στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει το Χυτήριο.

    Κωμωδία 1997 | Α/Μ | Διάρκεια: 82′

    Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης με τους: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Δήμητρα Παπαδήμα, Γιώργος Βουλτάτζης, Βάνα Πεφάνη

    Ένας φέρελπις σκηνοθέτης βρίσκει υποψήφιο χρηματοδότη στο πρόσωπο ενός πρώην παραγωγού ταινιών πορνό. Η ταινία, όμως, δεν γίνεται ποτέ.

    Το φθινόπωρο αυτό κλείνουν 21 χρόνια από την πρώτη προβολή του ΝΟ ΒUDGET STORY στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1997.Η ταινία όλα αυτά τα χρόνια μέσα μου δεν είχε ολοκληρωθεί. Υπήρχαν καλλιτεχνικές εκκρεμότητες. Η εικόνα δεν ήταν αυτή που είχα ονειρευτεί. Λόγω οικονομικών δυσκολιών είχα τραβήξει την ταινία σε ψηφιακό βίντεο και την είχα μεταφέρει σε ασπρόμαυρο φιλμ σχεδόν ερασιτεχνικά. Να ενημερώσω τους νεότερους ότι εκείνη την εποχή ζούσαμε στον αναλογικό κόσμο και όχι στον ψηφιακό και μόνο το φιλμ μπορούσε να προβληθεί στην οθόνη του σινεμά. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και σήμερα μπόρεσα να επεξεργαστώ την ψηφιακή μήτρα και επιτέλους να δω στην μεγάλη οθόνη την φωτογραφία που ήθελα. Επίσης, επεξεργάστηκα και τον ήχο. Η ταινία τότε ήταν μονοφωνική. Ίσως η τελευταία μονοφωνική ταινία στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου. Η ψηφιακή επανάσταση μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει η ταινία τον πραγματικό της ήχο. Την πραγματική της φωνή. Ακόμα και η μουσική βρήκε την σωστή της θέση. Από τότε είχα συνθέσει τα βασικά θέματα αλλά και πάλι τα οικονομικά προβλήματα αλλά και η ανασφάλεια μου σαν μουσικός δεν μου επέτρεψαν να κάνω αυτό που μου ζητούσε η ταινία. Σήμερα όμως μπορώ με χαρά και υπερηφάνεια να υπογράφω το soundtrack.

    Η προβολή του NO BUDGET STORY σήμερα λοιπόν είναι ισάξια με πρεμιέρα. Μια πρεμιέρα που περίμενε 21 χρόνια. Η ταινία επιτέλους είναι έτοιμη. – Ρένος Χαραλαμπίδης

    Πότε:
    Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Χυτήριο
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δωρεάν προβολές ταινιών στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ έρχεται στην Ελλάδα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξι ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ