• City Stories

    Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (27/6)


    Αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσατε να κάνετε τις καθημερινές, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά παρακάτω στις τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, που συγκεντρώσαμε για να απολαύσετε αυτή την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. (Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους ίσως αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε καλό θα είναι να επιβεβαιωθείτε για την ομαλή διεξαγωγή τους στους αρμόδιους φορείς.)

    1. Ομιλία του Steve Kaplan «Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διάσημο Αμερικανό ειδικό της κωμωδίας, Steve Kaplan, σε μια “σοβαρή” συζήτηση για το γέλιο, με τον Andrew Horton.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Αγγλικά, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

    O Steve Kaplan είναι από τους πιο περιζήτητους ειδικούς της κωμωδίας στο Χόλιγουντ. Είναι μόνιμος συνεργάτης του HBO και έχει εργαστεί ως σύμβουλος και script doctor σε εταιρείες όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount, Touchstone.

    Ο Andrew Horton είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια και έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

    Πότε:
    Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
    19.00

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» στο Books Plus

    Το βιβλιοπωλείο ΒΟΟKS PLUS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου “ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”.

    Tην Τετάρτη, 27 Iουνίου 2018, στις 7:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

    Ο Νίκος Βατόπουλος θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
    Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού.

    Πότε:
    Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
    19.30

    Πού:
    Βιβλιοπωλείο ΒΟΟKS PLUS
    Πανεπιστημίου 37, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Συναυλία των Ρίτα Αντωνοπούλου – Θοδωρής Οικονόμου στον Δήμο Ζωγράφου

    Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και το Θοδωρή Οικονόμου αναβάλλεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

    Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

    Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.
    Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

    Μετά τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, βγαίνει ξανά στο δρόμο συνεχίζοντας το ταξίδι, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια παράσταση από αυτές που χαράσσουν την μνήμη . Η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον εξαιρετικό Θοδωρή Οικονόμου, συνεχίζουν το θρίαμβο και το καλοκαίρι, σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάνοντας μια πρώτη στάση στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ: “MUSIC NOW: Μέρες μουσικής στην πόλη”.

    Πότε:
    Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
    Γ. Ζωγράφου 17, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. Συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Faster than light»: Προβολή και περφόρμανς στη Στέγη με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι θερινές και δωρεάν προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ