• City Stories

    Τρεις εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που έχουν εγκαίνια αυτή την Πέμπτη (4 Οκτωβρίου)


    Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις ξεκινούν αυτή την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, και μας καλούν να “ανακαλύψουμε” τα μυστικά τους και να αφεθούμε στο καλλιτεχνικό τους ταξίδι.

    Πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας με κύρια θεματική της τα βραδινά αστικά τοπία, για μία έκθεση ζωγραφικής, όπου τα έργα μοιάζουν με τοιχογραφίες, και μία εικαστική εγκατάσταση σε έναν πολύ όμορφο χώρο της Αθήνας.

    Όλες οι εκθέσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

    Φωτογραφία

    1. Αριστοτέλης Ρουφάνης – Ατομική έκθεση “Alone Together” στο Ileana Tounta Contemporary Art Centre

    Την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη ατομική έκθεση του Αριστοτέλη Ρουφάνη στην Ελλάδα με τίτλο “Alone Together”.

    Από το 2016, ο Αριστοτέλης Ρουφάνης δημιουργεί εικόνες αστικών τοπίων υπερ-υψηλής ανάλυσης, οι οποίες αποτελούν μια πολύ ιδιωτική ματιά στις ζωές των κατοίκων της πόλης και στη μοναξιά τους. Οι μεγάλες σύνθετες εικόνες της σειράς Alone Together (Μόνοι Μαζί) είναι αποτέλεσμα αφοσιωμένης παρατήρησης, αφού ο καλλιτέχνης φωτογραφίζει τις πόλεις που επισκέπτεται από το σούρουπο μέχρι το χάραμα. Συγκεκριμένα, αφού στήσει τον εξοπλισμό του πάνω σε κάποιο ψηλό κτήριο ή λόφο, φωτογραφίζει υπομονετικά την πόλη καρέ-καρέ, σε μια διαδικασία που κρατάει πολλές ώρες. Στην ταινία Wings of Desire του Wim Wenders, οι άγγελοι συνεχώς αφουγκράζονται τις φωνές μέσα στην πόλη. Στο Alone Together, ο φωτογράφος παρατηρεί με το φακό του σιωπηλά το τσιμεντένιο σώμα της πόλης καθώς κοιμάται.

    Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 19:30

    Πού: Ileana Tounta Contemporary Art Centre, Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι

    Διάρκεια έκθεσης: 4 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2018

    Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη 13:00 – 20:00, Τετάρτη – Παρασκευή 15:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Ζωγραφική

    2. Στέφανος Φωλίνας – Ατομική έκθεση “Ancestral Stories” στο ArtZone 42

    Η γκαλερί ArtZone 42 θα φιλοξενήσει από τις 4 έως τις 27 Οκτώβρη 2018 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Φωλίνα με τίτλο “Ancestral Stories” σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.

    Η επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει μεταξύ άλλων για το έργο του καλλιτέχνη: “Τα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Φωλίνα, με την έντονη χρωματική παλέτα και τις σχεδόν επίπεδες αναπαραστάσεις αναδύουν από την αρχέγονη μνήμη ιστορίες προγονικές. Σαν τοιχογραφίες πρώιμες σε σπήλαια, ο καλλιτέχνης έντεχνα δημιουργεί φανταστικούς κόσμους του πρώιμου πολιτισμού που αφηγούνται με τρόπο απλό αλλά ουσιώδη, αυτά που ο πρωτόγονος άνθρωπος αποτύπωσε με αδρά χαρακτηριστικά και φυσικά υλικά για να καταθέσει λόγο, πριν καν ακόμα η γραφή αποτελέσει τέτοιο μέσο”.

    Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 20:00

    Πού: ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Κέντρο Αθήνας

    Διάρκεια έκθεσης: 4 Οκτωβρίου – 27 Οκτωβρίου 2018

    Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 15:00 – 21:00, Τετάρτη & Σάββατο 11:00 – 15:00

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Εικαστική εγκατάσταση

    3. Έκθεση “Το Τραίνο του Φόβου” της εικαστικής ομάδας CITY READS στο Τρένο στο Ρουφ

    Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018 φιλοξενεί από τον Οκτώβριο στα κουπέ του New Wagon την έκθεση «Το Τραίνο του Φόβου» της εικαστικής ομάδας CITY READS.

    Στο επίκεντρο της δράσης, που επιμελείται η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη βρίσκεται ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με το ολοκαύτωμα και τις μεταγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, λόγω της φυλής τους, με τα «τρένα του θανάτου» στα κολαστήρια – στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Γλύπτες, ζωγράφοι και φωτογράφοι έρχονται να αναπτύξουν την εικαστική τους ιδέα μέσα στο «κουκούλι» των κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου, αναπλάθοντας μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και εποχή.

    Μια αντιπολεμική έκθεση με αφορμή το χθες αλλά τόσο επίκαιρη, για να μην σβήσει η μνήμη και να διαβάσουν οι νεότεροι την περιπέτεια της ανθρωπότητας μέσα από τους πολέμους.

    Στην έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι με σχετικά βιβλία, κάποια από τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία των εικαστικών έργων που εκτίθενται.

    Η ομάδα «CITY READS» αποτελείται από τους: Αντώνιος, Ε. Γαβριήλ, Μ. Γενιτσαρίου, Μ. Διακοδημητρίου, Ρ. Καπελιάρη, Ν. Λεοντόπουλος, Κ. Μακρή, Μ. Ρωμαντζής, Δ. Ταράση, Ε. Τσάδαρη, Σ. Χαΐμ

    Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 20:00

    Πού: Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ

    Διάρκεια έκθεσης: 4 Οκτωβρίου – 14 Οκτωβρίου 2018

    Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00 – 23:00 (εκτός Δευτέρας)

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το εντυπωσιακό φεστιβάλ βινυλίου έρχεται στην Τεχνόπολη για τρεις μέρες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Δείτε το πρόγραμμα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Dance World Festival: Τρεις μέρες, δεκάδες χοροί, μια μοναδική εμπειρία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πρώτο «Balance Fest» στην Ελλάδα: Μια ολοήμερη γιορτή σε έναν κρυφό παράδεισο!



    ΣΧΟΛΙΑ