• City Stories

    Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής (30 Νοεμβρίου 2018)


    Τι θα κάνετε το βράδυ της Παρασκευής;

    Συγκεντρώσαμε τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, που μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2018. Μια διάλεξη από τον Ισλανδό συγγραφέα Andri-Snaer Magnason, μια έκθεση που έχει τα εγκαίνιά της με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων του χώρου και μια προβολή μιας αριστουργηματικής ταινίας.

    Είναι ένας τρόπος να αποχαιρετήσουμε τον Νοέμβριο και να καλωσορίσουμε τον νέο και γιορτινό μήνα. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την κάθε εκδήλωση:

    1. Διάλεξη: Andri-Snaer Magnason στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Σε συνεργασία με την «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του Δήμου Αθηναίων, τις Εκδόσεις Πατάκη και την Πρεσβεία της Ισλανδίας. Με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.

    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων (ενότητα «Ένας κόσμος συγγραφείς – A World of Writers»)

    «Γράφοντας για τα παιδιά και τους νέους του ταλαίπωρου πλανήτη μας. Ένα σεντούκι του χρόνου στον μπλε πλανήτη»

    Ο δημοφιλής Ισλανδός συγγραφέας Andri Snær Magnason συνομιλεί με την σκηνοθέτιδα και παιδοψυχίατρο Σοφία Βγενοπούλου και τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά για τις πολιτικές προεκτάσεις των βιβλίων του, τις οικολογικές ανησυχίες του αλλά και τη γενικότερη στάση του ως καλλιτέχνη και πολιτικού όντος την εποχή της παγκοσμιοποίησης και των τεράστιων κλιματικών αλλαγών.

    Ο Μάγκνασον (γενν. 1973), απ’ τους πιο γνωστούς και πολυβραβευμένους ισλανδούς συγγραφείς, ασκεί δριμεία κοινωνική κριτική τόσο ως πολιτικός (υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του το 2016) όσο και ως καλλιτέχνης. Έργα του έχουν εκδοθεί και παρουσιαστεί σε πάνω από 30 χώρες.

    Στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

    Πότε:
    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
    Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
    Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

    2. Εγκαίνια: Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας GuruShots “City Scenes” στην Blank Wall Gallery

    Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots.

    Η GuruShots είναι μία πλατφόρμα με χιλιάδες ακόλουθους σε όλο τον κόσμο, η οποία για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει έκθεση στην Αθήνα στο χώρο της Blank Wall Gallery. Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης η γκαλερί θα φιλοξενήσει 600 φωτογραφίες, 40 τυπωμένες φωτογραφίες, αλλά και 560 έργα τα οποία θα παρουσιαστούν σε ψηφιακή οθόνη.

    Το θέμα της έκθεσης είναι “City Scenes”, “Σκηνές της πόλης”και οι φωτογράφοι έχουν τραβήξει φωτογραφίες που μας παρουσιάζουν την ψυχή της πόλης, μικρές καθημερινές λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολο να δούμε ή να παρατηρήσουμε αν δεν έχουμε όλη μας την προσοχή σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

    Την ημέρα των εγκαινίων εκπρόσωποι της GuruShots και πολλοί ξένοι φωτογράφοι θα βρίσκονται στο χώρο της γκαλερί για να γνωριστούν με το κοινό τους στην Ελλάδα.

    Πότε:
    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Προβολή: “Ένας αμερικανός φίλος” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”

    Ο Δήμος Βύρωνα με πολλή φροντίδα και μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά τις “Κινηματογραφικές Βραδιές”, μια πολιτιστική δράση που κάθε κύκλος της αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία. Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου με τίτλο «Σιωπές και Όνειρα (Εικόνες μετά τον Πόλεμο)».

    Ένας αμερικανός φίλος – Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς (126΄) – Γερμανική ταινία του 1977 με τους Μπρούνο Γκαντζ, Ντένις Χόπερ, Λίζα Κρόιζερ, Νίκολας Ρέι, Σάμιουελ Φούλερ

    Ο Τομ Ρίπλει είναι Αμερικάνος που εγκαταστάθηκε στο Αμβούργο για να συνεχίσει την εγκληματική του καριέρα. Πουλάει σε δημοπρασίες άγνωστους πίνακες του φημισμένου ζωγράφου Ντερβάτ, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει πεθάνει, στην πραγματικότητα όμως ζει στην Νέα Υόρκη και ζωγραφίζει πίνακες. Ο Ρίπλεϊ γνωρίζει τον Γιόναταν Τσίμερμαν και τη σύζυγό του Μαριάννε, οι οποίοι ανακαλύπτουν την απάτη και έτσι βάζει τον γκάνγκστερ Μινό να παραχαράξει τα ιατρικά αποτελέσματα του Τσίμερναν, για να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι βαριά άρρωστος και να τον βάλει στο χέρι. Ο Τσίμερμαν πέφτει στα δίχτυα του Αμερικάνου, ο οποίος του υπόσχεται όταν πεθάνει να φροντίσει για την οικονομική βοήθεια της οικογένειάς του. Ως όρο όμως του αναθέτει μια ειδική αποστολή, να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

    Πότε:
    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη
    Με αφορμή αυτή τη δράση τις ημέρες και ώρες των προβολών, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βύρωνα (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποίηση και μουσική για τους επιβάτες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χριστουγεννιάτικο «Τhe Meet Market» έρχεται στο Ωδείο Αθηνών γεμάτο εκπλήξεις!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Πλουμίδια και στολίσματα – Ένα γιορτινό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ