• City Stories

    Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Πλουμίδια και στολίσματα – Ένα γιορτινό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ

    κπισν

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Credits: SNF – Γιώργης Γερόλυμπος


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει δώσει το στίγμα του στην πόλη και αποτελεί κάθε μήνα προορισμό για πολλούς, όχι μόνο για βόλτα, αλλά και για άλλους σκοπούς, καθώς πραγματοποιεί κάθε μήνα μια σειρά από εκδηλώσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες, δρώμενα και πολλά άλλα.

    Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως είναι η τεχνολογία, η φύση, η διασκέδαση, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας στο ετερόκλητο κοινό του την ίση ευκαιρία να τα απολαύσει.

    Ένα ενδιαφέρον και, μάλιστα, γιορτινό εργαστήριο για ενήλικες, αλλά και γονείς με τα παιδιά τους, πρόκειται να λάβει χώρα στο ΚΠΙΣΝ σε δύο διαφορετικές εκφάνσεις του. Το εργαστήριο ονομάζεται “Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Πλουμίδια και στολίσματα” και σχετίζεται άμεσα με τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

    Δείτε παρακάτω την περιγραφή του και μερικές λεπτομέρειες:

    Οι παραδοσιακές κοινωνίες της υπαίθρου μετέτρεπαν άχρηστα υλικά σε καλαίσθητα χειροτεχνήματα. Το σύγχρονο κίνημα της δημιουργικής ανακύκλωσης, γνωστό ως upcycling, επαναφέρει αυτήν την ωφέλιμη πρακτική στον χώρο των διακοσμητικών τεχνών. Σε αυτά τα εργαστήρια οι παραδοσιακές τεχνικές χειρός επαναπροσδιορίζονται στον χρόνο δίνοντας εκ νέου χρήση και αξία στα παλιά εργόχειρα (υφαντική, ταπητουργία, χειρο/ δακτυλο-πλεκτική, μακραμέ, καλαθοπλεκτική κ.α.).

    Στις 09/12 ανακυκλώνουμε παλιά υφάσματα και κορδέλες που περισσεύουν για να φτιάξουμε χειροποίητες κουρελούδες που θα στολίσουν τη γιορτινή γωνιά του σπιτιού. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί τους ένα παλιό σεντόνι ή τραπεζομάντηλο (χρωματιστό).

    Στις 16/12 χρησιμοποιώντας υλικά από τη χειμωνιάτικη φύση υφαίνουμε πάνω σε κόκκινο και πράσινο στημόνι ένα επιτοίχιο γλυπτό υφαντό με χριστουχεννιάτικα μοτίβα. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)

    Για ενήλικες (έως 25 συμμετοχές ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας)

    Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους (έως 30 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας

    Πληροφορίες:

    Κυριακή 09/12 | 17.30-20.30 στο  MAKER SPACE

    Κυριακή 16/12 | 17.30-20.30 στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

    Είσοδος Ελεύθερη

    Η ηλεκτρονική προεγγραφή για το κοινό θα ξεκινήσει εδώ στις 30/11 στις 12.00.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Broadway: Μια μαγική βραδιά κλασικού musical στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρυάτιδες – Βραδινή Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου: Δωρεάν προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση



    ΣΧΟΛΙΑ