• City Stories

    Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (22 Αυγούστου 2018)


    Πολλοί επέστρεψαν από τις διακοπές τους, άλλοι είχαν μείνει ούτως ή άλλως στην πόλη. Όπως και να έχει, η Αθήνα είναι γεμάτη εκδηλώσεις και πολλές από αυτές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Αν ψάχνετε κάτι όμορφο για να περάσετε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον εργαστήριο, μια θερινή προβολή ταινίας ή μια υπαίθρια συναυλία. Δείτε παρακάτω τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 σε διάφορα μέρη της Αθήνας δωρεάν.

    Εργαστήριο

    1. “Στα βήματα του Μονέ! Σχέδιο στο Πάρκο” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Σε αυτό το εργαστήριο, λοιπόν, ακολουθώντας τα βήματα των υπαιθριστών του 19ου αιώνα (Σχολή της Μπαρμπιζόν & Ιμπρεσιονιστές όπως οι Ντεγκά, Ρενουάρ, Μονέ, Βαν Γκογκ, Κουρμπέ), παρατηρείται η μορφολογία του Πάρκου, αποτυπώνεται το παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά, και μαθαίνονται οι βασικές τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξηρά υλικά (κάρβουνο, γραφίτη, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ κ.λπ.) σε χαρτί.

    Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, Εικαστικός, MA, MFA

    Έως 15 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
    17.30 – 19.30

    Πού:
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ EBE
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Προβολή ταινίας

    2. “Ο Συλλέκτης” στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

    Από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών & το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας.
    Ο Συλλέκτης (The Collector, 1965) του Γουίλιαμ Γουάιλερ

    Σε ένα σπίτι, κάπου στη βρετανική εξοχή, η ησυχία που επικρατεί στο εξωτερικό του δεν μπορεί να προϊδεάσει κανέναν για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του. Ο ιδιοκτήτης, ένας νεαρός και μοναχικός άνδρας (Τέρενς Σταμπ), έχει απαγάγει μια φοιτήτρια καλών τεχνών (Σαμάνθα Έγκαρ) αλλά της φέρεται τον περισσότερο καιρό με τρόπους που θα ζήλευαν και τα καλύτερα ξενοδοχεία. Σκοπός του είναι να κερδίσει την αγάπη της, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, λειτουργώντας ως παρατηρητής συμπεριφοράς, όπως ακριβώς έκανε για χρόνια με τις πεταλούδες, συλλέγοντας σπάνια είδη, μέχρι που αντιλήφθηκε πως ήταν πιο ενδιαφέρον να συλλέγει γυναίκες.

    Πρωταγωνιστούν: Τέρενς Σταμπ, Σαμάνθα Έγκαρ, Mόνα Γουόσμπορν

    Διάρκεια: 119′

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
    20.30

    Πού:
    Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
    Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

    Συναυλία

    3. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στα Λιπάσματα – “Φεστιβάλ στη Θάλασσα”

    Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια συναυλία στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα – Λιπάσματα 2018 την Τετάρτη 22 Αυγούστου με τα τραγούδια της ζωής της.

    “Βάλε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά”… “Δυνατά δυνατά γίναν’ όλα δυνατά τ’ αδύνατα”… “Ζωή που δε μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη”… “Δεύτερη ζωή δεν έχει”… “Ό,τι κι αν γίνει ένα να λες πως μ’ αγαπάς χίλιες φορές”… “Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι”… “Τα κορμιά και τα μαχαίρια άντε κάποτε αλλάζουν χέρια”… “Tης καληνύχτας τα φιλιά”… “Όχι δε μιλώ για μια νύχτα εγώ, για όλη τη ζωή μας σου μιλώ…”- και ο κατάλογος συνεχίζεται και μπορεί να γεμίσει πάρα πολλές σελίδες και να στήσει όχι μία, αλλά πολλές παραστάσεις.

    Η παράσταση “Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ”, μετά τα απανωτά sold out και την παράσταση των παραστάσεων στην Αθήνα, αλλά και στην Κύπρο, έρχεται στη Δραπετσώνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα – Λιπάσματα 2018. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη υπόσχεται μια χορταστική συναυλία γεμάτη από τα “κλασσικά”, μεγάλα της τραγούδια, αλλά και με τα δύο καινούρια τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

    Μαζί της επί σκηνής οι σολίστες Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λαϊκά έγχορδα).

    Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη
    Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
    Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
    Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Ηχόχρωμα & Λήδα Ρουμάνη

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
    Δραπετσώνα, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πανσέληνος του Αυγούστου φωτίζει τον ελληνικό κινηματογράφο στο Μουσείο Ακρόπολης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Oι Action Hero διασχίζουν την Ευρώπη συλλέγοντας τραγούδια και κάνουν στάση στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια μαγευτική συναυλία στο Ηρώδειο για την ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου στη Δήλο



    ΣΧΟΛΙΑ