• City Stories

    Toyota C-HR: Αυτό είναι το νέο στολίδι της Toyota – Ο απόλυτος συνδυασμός κομψότητας, ταχύτητας και οικονομίας (pics +video)

    • NewsRoom
    toyota1


    Στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το νέο μοντέλο της Toyota. Το C-HR, όπως θα είναι και η ονομασία του, παράγεται στο εργοστάσιο της Toyota στην πόλη Sakarya της Τουρκίας, στο οποίο και καθημερινά φτιάχνονται εκατοντάδες αυτοκίνητα.

    Πιο συγκεκριμένα το εργοστάσιο έχει φτάσει να παράγει ανά έτος έως και 280.000 οχήματα, ενώ το 80% της συνολικής του παραγωγής του, το εξάγει στην Ευρώπη. Εκεί μάλιστα παράγονται και τα Corolla και Verso, με τη διαφορά ότι το C-HR είναι το πρώτο υβριδικό που φτιάχνεται στη χώρα.

    Το νέο μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρείας κατασκευαστικά στηρίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα TNGA, ενώ όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το C-HR έχει μήκος 4,36 μέτρα, 1.85 μέτρα πλάτος και 1.5 μέτρα ύψος, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C, την ίδια δηλαδή με το Prius.

    toyota2

    toyota6

    Η υβριδική έκδοση με τον 1.8 κινητήρα βενζίνης έχει συνδυαστική ισχύ 122 ίππους και εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 3,7 lt/100 km (εκπομπές ρύπων 85 g/km). Ο 1.2 turbo κινητήρας αποδίδει 116 PS (5,7 lt/100 km – 128 g/km).

    toyota3

    toyota7

    Εκτός των άλλων το νέο αυτό μοντέλο της Toyota, διακρίνεται για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχεδίαση του. Διαθέτει Sensual Tech σχεδιασμό, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η οθόνη υψηλής ευκρίνειας, μεγέθους 8 ιντσών.

    toyota8

    toyota4

    toyota5

    Μεταξύ 3 χρωματικών συνδυασμών, θα μπορούν να επιλέξουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam headlights), προσαρμοζόμενο cruise control και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, δερμάτινα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα της JBL καθώς και σύστημα αυτόματης πέδησης με αναγνώριση πεζών (Pre-Collision με Pedestrian Detection).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά είναι τα νέα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περιμένουμε μέχρι το 2021

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αυτοκίνητα προτιμούν να οδηγούν οι… άπιστοι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επτά σούπερ αυτοκίνητα “αυστηρά” για επιχειρηματίες!

     



    ΣΧΟΛΙΑ