• City Stories

    Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Πέντε δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού.

    Στη μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο βάθος της αυλής, προβάλλονται διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ όταν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός μεταφέρει τις προβολές του στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

    Στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) μπορείτε να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία!

    Αυτή τη βδομάδα πέντε ενδιαφέρουσες και σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Μανχάταν
    Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018
    8:10 μ.μ. – 9:45 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Γούντι Άλεν, Νταϊάν Κίτον, Μάριελ Χεμινγουέι, Μάικλ Μέρφι, Μέριλ Στριπ

    Ένας νευρωτικός τηλεοπτικός σεναριογράφος τα φτιάχνει με μια 17χρονη μαθήτρια, ερωτεύεται όμως μια χειραφετημένη διανοούμενη, την ερωμένη του καλύτερού του φίλου.

    Facebook event

    Χειμωνιάτικο Φως
    Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018
    9:55 μ.μ. – 11:30 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους: Γκούναρ Μπιόρνστραντ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μαξ Φον Σίντοφ, Γκούνελ Λίντμπλομ

    Ένας ιερέας σε μια μικρή εκκλησία χάνει σταδιακά την πίστη του. Κάνει τις λειτουργίες όλο και πιο μηχανικά, δεν μπορεί να συμβουλεύσει τους πιστούς, ενώ απορρίπτει και την αγάπη μιας δασκάλας.

    Facebook event

    Σας Αρέσει ο Μπραμς;
    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
    8 μ.μ. – 10 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Ανατόλ Λίτβακ με τους: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ιβ Μοντάν, Άντονι Πέρκινς, Μισέλ Μερσιέ, Γιούλ Μπρίνερ, Ζαν Πιέρ Κασέλ.

    Η Πόλα, μια 40χρονη, συζεί με έναν ανεύθυνο πλεϊμπόη, ο οποίος την απατά με νεότερες γυναίκες. Μια μέρα γνωρίζεται με έναν μελαγχολικό 30χρονο Αμερικανό, με τον οποίο παρακολουθεί ένα κοντσέρτο του Μπραμς. Η γνωριμία τους σύντομα γίνεται ερωτικό ειδύλλιο, αλλά η Πόλα νιώθει ενοχές που έχει έναν τόσο νεαρό εραστή.

    Facebook event

    Ήταν Όλοι Τους Παιδιά Μου
    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
    10:10 μ.μ. – 11:40 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Έρβινγκ Ρις με τους : Μπαρτ Λάνκαστερ, Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, Mady Christians, Λουίζα Χόρτον, Χάουαρντ Νταφ

    Kινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Άρθουρ Μίλερ.

    Έργο-ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας, με πρωταγωνιστή έναν κατασκευαστή πολεμικού υλικού που προκαλεί, άθελά του, το θάνατο 21 πιλότων.

    Facebook event

    Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δύο Φορές
    Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
    11:10 μ.μ. – 1:20 π.μ.

    Σκηνοθεσία Μπ.Ράφελσον με τους: Τζέραλντιν Πέιτζ, Τζακ Νίκολσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζον Κόλικος

    Ο περιπλανώμενος Νικ προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε ένα παράμερο καφέ-βενζινάδικο και γίνεται εραστής με την Κόρα, τη γυναίκα του αφεντικού του. Το παράνομο ζευγάρι αποπειράται να δολοφονήσει τον ηλικιωμένο σύζυγο, όταν όμως κατηγορείται για το φόνο του, στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλον. Διάσημη χολιγουντιανή διασκευή του βιβλίου του Τζέιμς Κέιν.

    Facebook event

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πρώτο Μeet Market της φετινής σεζόν είναι εδώ και κινείται σε gypsy ρυθμούς!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεφυλλίζοντας τη μουσική: Σπάνια τεκμήρια από τη συλλογή αρχείων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lee Ranaldo: Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ