• City Stories

    Τέσσερις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Πέμπτη (15 Φεβρουαρίου 2018)

    Τεχνόπολις


    Yπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να περάσετε όμορφα την Πέμπτη σας και οι επιλογές για ένα ενδιαφέρον απόγευμα ή βράδυ είναι ποικίλες και, μάλιστα, με ελεύθερη είσοδο. Είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά σας, δείτε μερικές προτάσεις που περιλαμβάνουν μια διάλεξη, μια προβολή ταινίας, μια παρουσίαση βιβλίου και μια αποκριάτικη εκδήλωση! Συγκεντρώσαμε τέσσερις προτάσεις για το πώς να περάσετε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και σας τις παρουσιάζουμε.

    1. Διάλεξη του Αιμίλιου Χριστοδουλίδη με θέμα “Ευρωπαϊκός παρασυνταγματισμός”

    Με τη διάλεξη του Αιμίλιου Χριστοδουλίδη, καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, συνεχίζεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. ο κύκλος ομιλιών “Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία” του Μegaron Plus.

    Η διάλεξη του Αιμίλιου Χριστοδουλίδη έχει θέμα τον “Ευρωπαϊκό παρασυνταγματισμό”, θα γίνει στα ελληνικά και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), που προσκαλεί στην Αθήνα σημαντικούς διανοητές του καιρού μας και εκπροσώπους της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

    Τη συζήτηση με το κοινό συντονίζει ο Γιάννης Δρόσος, καθηγητής Νομικής (ΕΚΠΑ). Την επιμέλεια του κύκλου έχει ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου.

    Πότε:
    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
    19.00

    Πού:
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5:30 μ.μ.
    Διάλεξη του Αιμίλιου Χριστοδουλίδη


    2. Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη “Μοτέλ Μορένα”

    Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη “Μοτέλ Μορένα”, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 8μμ στην Οικία Κατακουζηνού.

    Παρουσιάζουν οι: Εριφύλλη Μαρωνίτη, συντονίστρια Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων – δημοσιογράφος και ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης – συγγραφέας.

    Διαβάζει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου.

    Πότε:
    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
    20.00

    Πού:
    Οικία Κατακουζηνού, Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας 4, 5ος όροφος
    Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 216-900.35.70
    Αλέξης Σταμάτης
    3. Αποκριά στην Αθήνα: Athens Big Band plays the Swing Era – Συναυλία της Big Band δήμου Αθηναίων

    Από 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζοντάς την αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

    Στον φετινό εορτασμό, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, αναβιώνουν έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένα από μουσικές και σύγχρονα προγράμματα για παιδιά.

    • Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
    Athens Big Band plays the Swing Era. Συναυλία της Big Band δήμου Αθηναίων.

    Καλλιτεχνική Επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

    Πότε:
    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
    20.30

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο (Δ2)
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη 
    Αποκριά στην Αθήνα
    4. Προβολή ταινίας “Spettacolo” στο Exile Room
    Σκηνοθεσία: Jeff Malmberg, Chris Shellen / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 91’
    Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι του Μοντιτσιέλο, μιας μικροσκοπικής πόλης στους λόφους της Τοσκάνης, σκαρφίστηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους: μετέτρεψαν τη ζωή τους σε θεατρικό έργο! Κάθε καλοκαίρι, η πλατεία του μεσαιωνικού χωριού μετατρέπεται σε σκηνή και κάτοικοι όλων των ηλικιών αναλαμβάνουν να υποδυθούν έναν ρόλο – εκείνον του εαυτού τους. Αυτό το έθιμο έχει κρατήσει την πόλη ζωντανή για 50 χρόνια, όμως με έναν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων και με τη νεότερη γενιά να ενδιαφέρεται περισσότερο για το facebook, η 50ή παράσταση του χωριού ενδέχεται να είναι και η τελευταία.
    Στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.



    ΣΧΟΛΙΑ