• Table for Two

    Χλόη Λασκαρίδη: Επέκταση του Athens Capital με 20 νέες σουίτες

    • Κατερίνα Δαφέρμου

    «Είμαστε επενδυτές», επισημαίνει η Χλόη Λασκαρίδη. «Αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον, θα το ξανασκεφτούμε». Ως εκτελεστικός πρόεδρος στο ΔΣ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. εξηγεί όμως ότι πλέον «εστιάζουμε σε high end προϊόντα πόλεως».

    Ο νέος προσανατολισμός της εταιρείας εκφράστηκε κατ’ αρχήν με την πώληση του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort της Ρόδου σε ισπανικό fund.

    Έκτοτε, προχωράει η επέκταση του Athens Capital Hotel στη Ζαλοκώστα του Κολωνακίου. Όπως αποκαλύπτει η Χλόη Λασκαρίδη, προστίθενται ακόμη δεκαεπτά  με είκοσι «κλειδιά», καθώς φάνηκε ότι υπάρχει ζήτηση για περισσότερες και πιο ευρύχωρες σουίτες.

    Το μπάνιο της βασιλικής σουίτας στη Μεγάλη Βρεταννία

    Υπάρχουν ακόμη trophy assets;

    Πάντα ενδιαφέρουν ανάλογα trophy assets. Θεωρητικά «κάποιο landmark ακίνητο του Τσίλερ, κάποιο διατηρητέο», όπως το ακίνητο στην οδό Ζαλοκώστα 7 – 9 π0υ είχε βγάλει σε διαγωνισμό το ΕΦΚΑ… Πέρασε πρόσφατα στα χέρια της Λάμψα Α.Ε. για να φιλοξενήσει την επέκταση του Athens Capital.

    Αλλά τέτοια ιστορικά κτήρια σπανίζουν. «It’ s a rarity», θα προσθέσει η Χλόη Λασκαρίδη. Eκτός από εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ενεργεί και ως διευθύντρια εταιρικής ανάπτυξης.

    Υποδέχτηκε το mononews στην προεδρική σουίτα της Μεγάλης Βρεταννίας, που το 2024 κλείνει εκατόν πενήντα χρόνια ζωής. Είκοσι μόνο στα χέρια της οικογένειας Λασκαρίδη -«Αθανάσιου Λασκαρίδη πλέον», όπως διευκρινίζει η ίδια.

    Μίλησε στο Table for Two για την αγάπη που τρέφει για τις στεριανές επιχειρήσεις, για το ευαγές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη και το πιο πρόσφατο κοινωφελές του έργο.

    Grande Bretagne ή King George;

    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο απόκτημα που διατηρεί στον πυρήνα των προτιμήσεών της: Το ξενοδοχείο της οικογένειας στην αγγλική εξοχή, το περίφημο Lucknam Park. Που όμως δεν ανήκει στην Λάμψα Α.Ε. ανάμεσα στη Μεγάλη Βρεταννία, το King George και το Athens Capital.

    Τη συζήτηση βέβαια μονοπώλησε η Μεγάλη Βρεταννία.

    Το King George έχει περίπου το ίδιο προφίλ, αλλά «είναι πιο μπουτίκ. Θα προσελκύσει τις ίδιες εθνικότητες αλλά κάποιον που θέλει κάτι ίσως πιο ανάλαφρο σε στιλ από τη Μεγάλη Βρεταννία».

    Τα τρία ξενοδοχεία πάντως επιβάλλουν ένα τρίγωνο μεγαλοπρέπειας γύρω από την Βουλή…

    Η penthouse σουίτα στο King George

    Οι καλές χρονιές

    Το έτος 2021-22 ξεπέρασε τις προσδοκίες και τα νούμερα, ακόμη και του 2019. Για την επόμενη σαιζόν η Χλόη Λασκαρίδη δηλώνει επιφυλακτικά αισιόδοξη.

    Οι Αμερικάνοι, οι κατ’ εξοχήν πελάτες του ξενοδοχείου, δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Ύστερα από χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό, η ανάγκη για ταξίδια έχει πολλαπλασιαστεί.

    Βέβαια, τα κόστη για το ξενοδοχείο έχουν φτάσει στα ύψη. Ειδικά για ένα κτήριο εκατόν πενήντα ετών όπως η Μεγάλη Βρεταννία.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Χλόη Λασκαρίδη, «βάζουμε τα δυνατά μας». Υπονοώντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι φροντίζουν για το προσωπικό τους. Και αποκαλύπτει σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η πραγματικά εξαιρετική φροντίδα…

    Το προσωπικό, βέβαια, τους το ανταποδίδει. Συνεπώς, λαμβάνουν περίζηλες διεθνείς διακρίσεις. Ένας υγιής επιχειρηματικός κύκλος…

    Athens Capital Hotel – MGallery Collection

    Επιχειρηματική ακεραιότητα

    Εξάλλου, η οικογένεια αν μη τι άλλο αποδεικνύει το ακέραιο πρόσωπό της.

    Μία από τις ορθές «πολιτικές» της, έντονα συμβολική, αντανακλάται στη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της Λάμψα Α.Ε.. ‘Οπου εννιά από τα δέκα μέλη συμμετέχουν αμισθί.

    Με την κρίση στην Ελλάδα, «δυσκολεύτηκε η χώρα, η εταιρεία, οι εργαζόμενοί μας. Είχαμε πάρει την απόφαση για λόγους ηθικούς να σταματήσουμε τις αμοιβές των μελών του ΔΣ. Από τότε έχει μείνει αυτή η πολιτική ενώ για εμάς είναι μεγάλη τιμή να έχουμε τα μέλη αυτά. Και προσφάτως ανανεώσαμε το ΔΣ μας με καινούργια μέλη, πολύ αξιόλογα. Τους ευχαριστούμε και τους εκτιμούμε πάρα πολύ». (Η σύσταση του ΔΣ άλλαξε το καλοκαίρι του 2021).

    Με πολλούς τρόπους, on and off camera, η Χλόη Λασκαρίδη, το όμορφο, καθαρό πρόσωπο του μέλλοντος της Λάμψα Α.Ε., δείχνει «μια αγάπη για τη χώρα»…

    Η τραπεζαρία της προεδρίκης σουίτας