• City Stories

    Summer Nostos Festival: 3 διαφορετικές συναυλίες για το βράδυ της Πέμπτης

    κπισν


    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) διοργανώνει και φέτος το Summer Nostos Festival (SNFestival), τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, με τις ανοιχτές εκδηλώσεις του που εκτείνονται από τη μουσική και τον χορό, μέχρι τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ. και παρακάτω συγκεντρώσαμε τρεις μουσικές εκδηλώσεις για την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Πρόκειται για lives από διαφορετικά μουσικά είδη, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, και είναι με ελεύθερη είσοδο.

    1. Αχιλλέας Γουάστωρ, Cliff Almond, Παναγιώτης Ανδρέου

    Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τις Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα. Μάλιστα, ο Γουάστωρ καλεί δύο κορυφαίους μουσικούς με πλούσια καριέρα στην Αμερική, τον drummer Cliff Almond και τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

    Ο Vivaldi, όπως και όλοι οι συνθέτες πριν την ανακάλυψη των μέσων ηχογράφησης, χρησιμοποιούσαν την παρτιτούρα ως το μοναδικό μέσο καταγραφής των μουσικών ιδεών τους, για να ερμηνευθεί διαφορετικά από τους μουσικούς ανάλογα με τα όργανα και την αισθητική της κάθε εποχής. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το εμβληματικό έργο του Ιταλού συνθέτη διασκευασμένο και προσαρμοσμένο στα ηχητικά και αισθητικά δεδομένα της σύγχρονης μουσικής, πέρα από τα όρια της δυτικής κουλτούρας.

    Οι Τέσσερις Εποχές του Vivaldi είναι ένα γκρουπ τεσσάρων κονσέρτων, κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου. Το έργο, που αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του Ιταλού συνθέτη, γράφτηκε περίπου το 1721 και δημοσιεύτηκε το 1725.

    Ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ένας από τους πλέον ταλαντούχους πιανίστες της γενιάς του, με διεθνές εκτόπισμα, έχει ερμηνεύσει πολλά σύγχρονα και κλασικά έργα σε συναυλίες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

    Συντελεστές:
    Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο
    Cliff Almond, κρουστά
    Παναγιώτης Ανδρέου, μπάσο

    Πότε:
    Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
    20.30

    Πού:
    Σκηνή στο Κανάλι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Onirama

    Από τα πιο πετυχημένα και αναγνωρίσιμα εγχώρια συγκροτήματα στον χώρο της mainstream pop-rock, οι Onirama έρχονται για ένα εκρηκτικό live στο Summer Nostos Festival.

    Οι Onirama, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2000 και κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να γίνουν γνωστοί για τις δυναμικές live εμφανίσεις τους. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες όπου περιεχόταν το ήδη πολύ πετυχημένο κομμάτι τους «Χορός» και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων και κυκλοφορώντας ένα ακόμη album, την Κλεψύδρα στο οποίο βρίσκουμε ηχηρές υπογραφές όπως αυτές του Λάκη Παπαδόπουλου και του Νίκου Ζιώγαλα.

    Έχουν στο ενεργητικό τους studio albums, singles και συλλογές καθώς και αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις, όπου συνδυάζουν τις rock καταβολές τους με την αγάπη τους για την pop μουσική, δημιουργώντας σε κάθε live ξεσηκωτικό κλίμα, που αφήνει τους θεατές με την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα ξέφρενο πάρτι.

    Πότε:
    Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
    22.00

    Πού:
    Ξέφωτο

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Sounds of Sisso

    To Sounds of Sisso είναι ένα σόου ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Bampa Pana και τον MC Makavelli (επίσης, αποτελεί συλλογή κομματιών από τη δισκογραφική εταιρία Nyege Nyege Tapes), που επικεντρώνεται στη σημερινή, συναρπαστική, underground μουσική Singeli -τη μουσική της νεολαίας της Τανζανίας- και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

    Η Singeli είναι ένα αναδυόμενο είδος ηλεκτρονικής μουσικής (υπο-είδος της hardcore techno) που εμφανίστηκε αρχικά στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, το Dar Es Salaam, μια πόλη που την τελευταία 15ετία διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές ηλεκτρονικής μουσικής στην Ανατολική Αφρική. Ο ρυθμός είναι γρήγορος, με επίσης γρήγορες μελωδίες, που μπαίνουν και βγαίνουν στα κομμάτια, ενώ ένας MC ραπάρει -και αυτός- γρήγορα.

    Το Sounds of Sisso αποτελεί μια δυνατή, πρώτη εισαγωγή στον ήχο της Singeli. Μέσα από τα 14 κομμάτια του, εξοικειωνόμαστε με μερικούς από τους σημαντικότερους παραγωγούς της Singeli, όπως οι Bwax, Sisso, Bampa Pana και Yung Keyz Morento, και κάποιους εκπληκτικούς ράπερ, όπως για παράδειγμα οι Dogo Niga και MC Makavelli.

    Είναι, σαφώς, ένα χορευτικό (έως και rave) είδος μουσικής, που προσφέρει παράλληλα τροφή για σκέψη, μιας και οι στίχοι του καταπιάνονται με θέματα όπως η διαφθορά που μπορεί να συναντήσει κανείς στην εξουσία.

    Συντελεστές:
    Bampa Pana
    MC Makavelli

    Πότε:
    Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
    23.59

    Πού:
    Σκηνή στο Κανάλι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Full moon fiesta: Ένα μουσικό ταξίδι κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι στην Τεχνόπολη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιορτάζουμε την «Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής» στην Πρωτογένους στου Ψυρρή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το πρόγραμμα της συμμετοχής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο Summer Nostos Festival



    ΣΧΟΛΙΑ