• City Stories

    Success story: Οι Λονδρέζοι κάνουν ουρές για να γευτούν το ελληνικό σουβλάκι μιας Χανιώτισσας


    Όταν η Χανιώτισσα Εύη Περουλάκη μετακόμισε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ερχόταν η μέρα που οι Λονδρέζοι θα έκαναν ουρές έξω από τον κινητό της πάγκο για να γευτούν το σουβλάκι της.

     

    Η απίστευτη και άκρως επιτυχημένη ιστορία της ξεκινά από τον σύντροφό της, ο οποίος είναι Άγγλος και πριν από μερικά χρόνια είχε μια εύλογη απορία, αλλά και μια καταπληκτική ιδέα. Ο σύντροφός της είχε δοκιμάσει ένα πολύ νόστιμο ελληνικό σουβλάκι στα Χανιά και αναρωτιόταν πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο λίγα εστιατόρια με αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι ζουν πολλοί Έλληνες στην Αγγλία.

    Με αφορμή αυτό, η Εύη αποφάσισε μια μέρα να κάνει μια μικρή δοκιμή! Έχοντας ως εφόδια ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, εμφανίστηκε στην τοπική αγορά και κατόρθωσε μέσα σε μία μόνο ώρα να “εξαφανίσει” όλα τα σουβλάκια και να κάνει τους Βρετανούς να παραμιλούν. Αυτό της έδωσε το κίνητρο και το έναυσμα να ξεκινήσει το Street Souvlaki.

    Το Souvlaki Street ξεκίνησε το 2014 και σήμερα μαζεύει πλήθος Βρετανών, που κάνουν ουρές περιμένοντας να το γευτούν σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, τη Victoria, τη Canary Wharf και στο νότιο και ανατολικό Λονδίνο. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η Εύη είναι Α ποιότητας και τα περισσότερα έρχονται από Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα της επιτυχίας του Souvlaki Street.

    Η ανταπόκριση του Souvlaki Street είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η ίδια είναι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της αυτή και συνεχίζει δυναμικά την πολύ καλή δουλειά που κάνει, ενημερώνοντας, μάλιστα, και τη σελίδα του Souvlaki Street στο Facebook για τις εκάστοτε τοποθεσίες. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έμαθε τους Λονδρέζους, όχι μόνο να τρώνε σουβλάκι, αλλά και να το αγαπήσουν!

    Όπως είχε δηλώσει και η ίδια σε συνέντευξή της:

    «Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη. Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχαν φυσικά οι ξένοι που είχαν πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και έρχονταν να φάνε. Αλλά υπήρχαν και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρόνια και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι “εκπαιδεύσαμε” πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η καλύτερη σεφ του κόσμου είναι σε ένα πανδοχείο στη μέση του πουθενά (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο αθηναϊκά μπαρ στα 50 καλύτερα του κόσμου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία ατμοσφαιρικά μπαρ της οδού Λέκκα στο κέντρο, για το ποτό του Σαββατοκύριακου



    ΣΧΟΛΙΑ