• City Stories

    Στην Αθήνα ο Bryan Adams για ένα μοναδικό live

    • NewsRoom
    μπραιαν ανταμς συναυλια αθηνα

    Bryan Adams live στην Αθήνα


    Έρχεται στην Ελλάδα ο Bryan Adams!

    Στα πλαίσια της νέας του περιοδείας με τίτλο Shine A Light, ο Καναδός τραγουδιστής Bryan Adams θα επισκεφτεί τη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Ολυμπιακό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, στις 18 Νοεμβρίου 2019.

    Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1η Αυγούστου, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

    Γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1959, στο Κίνγκστον του Οντάριο, ο Bryan Adams είναι ένας επιτυχημένος κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μουσικής.

    Ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε studio ηχογράφησης και αφού περιπλανήθηκε μουσικά για μερικά χρόνια γράφοντας promotional demos για δισκογραφικές εταιρίες και προσπαθώντας να κερδίσει την αναγνώριση του κοινού δίνοντας μικρά live, κατάφερε να γίνει γνωστός το 1980, όταν συνεργάστηκε με τον συνθέτη-ντράμερ Jim Vallance.

    Η αρχή έγινε με το ομόνημο album από όπου το single : «Hiding from Love» ανέβηκε στο νούμερο 43 του dance chart.

    Το επόμενο album ακολουθεί το 1983 και γίνεται πλατινένιο καθώς το single «Straight from the Heart» ανοίγει το δρόμο προς την καριέρα του οριστικά.

    Ο επόμενος χρόνος έρχεται με ένα ακόμα album και ένα ντουέτο με την Tina Turner. To album «Reckless», περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες: «Somebody», «Heaven», «Summer of 69», «One Night Love Affair» και το ντουέτο: «It’s only Love», με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να φτάνουν τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα και τα 3 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.

    Το 1991 βρίσκει τον Bryan Adams στο δρόμο ξανά, όντας Co-Headliner μαζί με τους ZZ Top. Η περιοδεία συνέπεσε με την κυκλοφορία του πολύ γνωστού single: «(Everything I Do) I Do It For You» που κατάφερε να μείνει στη θέση Νο1 των U.S Charts για επτά εβδομάδες, χρόνο ρεκόρ για τα τελευταία εννιά χρονιά.

    Το ρεκόρ στο βρετανικό chart board όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερο αφού έμεινε 16 εβδομάδες στο Νο.1 και γράφτηκε στην ιστορία γι’αυτό το λόγο.

    Το Σεπτέμβριο του 1991 επανέρχεται με το LP: «Waking up the Neighbours» μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν 5 ακόμα hits και πωλήσεις 4 εκατ. αντιτύπων στην Αμερική και 6 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο.

    Ακολουθεί ένα Best of με τίτλο: «So Far So Good» και τα singles: «Please Forgive Me» και «All For Love» με τους Rod Steward και Sting στα φωνητικά. Εννοείται πως φτάνει στην κορυφή των charts για άλλη μια φορά.

    Το 1996 ακολουθεί το LP : «18’Till I Die» που περιέχει το πολύ γνωστό τραγούδι: «Have You Ever Loved a Woman» από την ταινία «Don Juan DeMarco» με τους Johnny Depp και Marlon Brando και λίγο αργότερα γίνεται πλατινένιο.

    Μετά το LP: «On a Day Like Today» που περιέχει το ντουέτο με την Melanie C: «When You’re Gone» κυκλοφορεί ένα ακόμα Best of.

    Έχει τίτλο: «The Best Of Me» και κερδίζει άνετα μια υψηλή θέση στα charts όλης της Ευρώπης και του Καναδά. Λίγα χρόνια αργότερα ο Βryan συνεργάζεται με τον Hans Zimmer για τη σύνθεση του soundtrack της ταινίας «Spirit : Stallion of the Cimarron» και το 2004 το album «Room Service» ανεβαίνει στην κορυφή του Ευρωπαικού Top 100 chart.

    Ο επόμενος χρόνος είναι ο 25ος για την καριέρα του δημοφιλούς τραγουδοποιού (1980-2005) και ο Bryan Adams το γιορτάζει με την κυκλοφορία της συλλογής : «Anthology» που περιλαμβάνει 36 αριστουργήματα.

    Το 2010 κυκλοφόρησε ένα acoustic album με τίτλο «Bare Bones», ενώ για τα 30 χρόνια της καριέρας του, το 2014 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Reckless» με covers, αλλά και ένα νέο δίσκο με τίτλο «Tracks of My Years».

    Το νεότερο album του κυκλοφόρησε φέτος, τον Μάρτιο, με τίτλο «Shine A Light», το οποίο περιέχει συνεργασίες με τους Jennifer Lopez και Ed Sheeran.

    Ως καλλιτέχνης, ο Adams έχει ασχοληθεί εκτενώς με σοβαρά θέματα που αγγίζουν όλον τον κόσμο, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δράμα των παλαιστινίων προσφύγων, την φροντίδα σεισμοπαθών, κ.ά. Ως φωτογράφος έχει παρουσιάσει έργα του σε περιοδικά μόδας, σε βιβλία, καθώς και σε αίθουσες τέχνης και μουσεία.

    Είναι επίσης ο εκδότης του περιοδικού φωτογραφίας και τέχνης Zoo Magazine, το οποίο κυκλοφορεί στα γερμανικά και στα αγγλικά στο Βερολίνο κάθε τρεις μήνες.

    Εμείς θα απολαύσουμε παλιές και νέες επιτυχίες το Νοέμβριο στο ΟΑΚΑ.

    μπραιαν ανταμς συναυλια αθηνα
    Bryan Adams live στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ