• AUTO

    «On the Road»: To ημερολόγιο της Pirelli επέστρεψε!

    «On the Road»:To ημερολόγιο της Pirelli, επέστρεψε!

    Bryan Adams


    Ο θρύλος της μουσικής Bryan Adams σε ρόλο φωτογράφου δημιούργησε το ημερολόγιο Pirelli 2022.

    Ο Bryan Adams το παρουσίασε μάλιστα σήμερα πάσχοντας από Covid -19. Πρόκειται σύμφωνα με το δημιουργό για μια θήκη δίσκου βινυλίου LP που δεν περιέχει δίσκο, αλλά το ημερολόγιο Pirelli 2022.

    Ο τίτλος είναι «On the Road» και οι φωτογραφίες είναι του Bryan Adams – μια γιορτή των διεθνών αστέρων της μουσικής από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα. Η επιστροφή του ημερολογίου μετά την πανδημία είναι ιδιαίτερη γιατί συμπίπτει με τον εορτασμό της 150ης επετείου της Pirelli, το λογότυπο της οποίας αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με το Ημερολόγιο.

    St Vincent

    Ο Bryan Adams για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ενώ προσθέτει στον τεράστιο κατάλογο με τις μουσικές του επιτυχίες, έχει επίσης εδραιώσει τη φήμη του ως φωτογράφου και μέσα από τις φωτογραφίες του «On The Road» απαθανάτισε τη ζωή του καλλιτέχνη σε περιοδεία.

    Jennifer Hudson

    Αυτό είναι και το θέμα του ομώνυμου τραγουδιού – “On The Road” – που έχει συνθέσει ο Καναδός μουσικός για το Calendar και θα συμπεριληφθεί στον επόμενο δίσκο του.

    Grimes

    Στο ημερολόγιο του 2022, οι μουσικοί ξαναζούν στιγμές της ζωής τους στην περιοδεία, από την ένταση πριν από μια παράσταση, τα διαλείμματα μεταξύ των προβών και των συναυλιών, μέχρι τα μακρινά ταξίδια από τη μια πόλη στην άλλη και τη μοναξιά των δωματίων του ξενοδοχείου.

    Bohan Phoenix

    Αυτές είναι εμπειρίες που ο ίδιος ο Bryan Adams γνωρίζει καλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Calendar, ο φωτογράφος είναι μέρος του καστ. Στην 48η έκδοση του «The Cal» συμμετέχουν δέκα παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών, μουσικών ειδών και υπόβαθρου: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent. και Kali Uchis.

    Cher

    Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι, σε μόλις τρεις ημέρες, σε δύο τοποθεσίες στο Λος Άντζελες – το Palace Theatre και το ξενοδοχείο Chateau Marmont του Χόλιγουντ – και στο ξενοδοχείο Scalinatella στο Κάπρι.

    Normani

    Ο Bryan Adams προσπάθησε να συλλάβει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διάφορων καλλιτεχνών και οι μήνες του ημερολογίου ξεδιπλώνονται σε περισσότερες από 160 σελίδες και περισσότερα από 70 πορτρέτα και σκηνές:

    Saweetie

    «Θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να περιγράψουμε όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο σε λίγες μέρες. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να αναπαραστήσω μερικές από τις πτυχές για παράδειγμα, οι μουσικοί δεν βλέπουν ποτέ πραγματικά το μπροστινό μέρος του κτιρίου, βλέπουν το πίσω μέρος του κτιρίου, βλέπουμε την πόρτα της σκηνής, βλέπουμε την περιοχή των παρασκηνίων εσείς πηγαίνετε από την πόρτα της σκηνής στην πόρτα του αυτοκινήτου στην πόρτα του ξενοδοχείου, στην πόρτα του τρένου στην πόρτα του λεωφορείου, έτσι είναι ένα σωρό πόρτες, αλλά για μας έτσι είναι πάντα τα ταξίδια…», εξηγεί ο Bryan Adams.

    Kali Uchis

    «Αυτό το ημερολόγιο θα σηματοδοτήσει τους μήνες ενός έτους, το 2022, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, γιατί είναι η χρονιά που γιορτάζουμε την 150η επέτειο της Pirelli», λέει ο Marco Tronchetti Provera, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli.

    Rita Ora

    Η Pirelli ιδρύθηκε το 1872 και έχει εκδώσει 48 εκδόσεις του Ημερολογίου Pirelli από την κυκλοφορία του το 1964 – συμπεριλαμβανομένου του On the Road – στη δημιουργία του έχουν συμβάλλει 38 φωτογράφοι.

    Iggy Pop

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ