• City Stories

    Συνταγή για νόστιμα Salteñas με κοτόπουλο

    • NewsRoom


    Γνωρίζετε τα empanadas (εμπανάδας) της Αργεντινής; Ε, τότε, τα salteñas (σαλτένιας) είναι τα εμπανάδας της Βολιβίας! Γεμιστά πιτάκια με κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μέσα σε γλυκιά, λίγο ή περισσότερο καυτερή σάλτσα, συνοδευόμενα από διάφορα υλικά. Το μυστικό της παρασκευής τους κρύβεται στην προσθήκη ζελατίνης, η οποία τους προσδίδει μια ακόμα πιο ζουμερή διάσταση – όσον αφορά τόσο τη γέμιση όσο και τη ζύμη.

    Για τη ζύμη

    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βραστό νερό και τοχρώμα ζαχαροπλαστικής.
    • Χτυπάμε με τον γάντζο σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια ωραία και λεία ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά και συμπαγής.
    • Τυλίγουμε σε μεμβράνη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα, και στη συνέχεια την κόβουμε σε 12 μπαλάκια.

    Για τη γέμιση

    • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
    • Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και τον κιμά, τον οποίο σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
    • Έπειτα τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το τηγάνι για λίγο στην άκρη, μέχρι να  το χρειαστούμε.
    • Βάζουμε μια κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
    • Τις βράζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να γίνουν πουρές. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
    • Μεταφέρουμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τον κουρκουμά, και σοτάρουμε.
    • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, και το πιπέρι.
    • Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 2 λεπτά. Επιστρέφουμε τον κιμά στο τηγάνι, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, και σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε, και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο όπου το αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες να σφίξει εντελώς.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ. 

    ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα, αφράτα και πετυχημένα τσουρέκια-Δοκιμάστε την!



    ΣΧΟΛΙΑ