• City Stories

    Σινεμά στο Χυτήριο: 3 σημαντικές ταινίες προβάλλονται δωρεάν το Σαββατοκύριακο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο, τώρα που φθινοπώριασε οι προβολές πραγματοποιούνται στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

    Μπορείτε να απολαύσετε διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ στον χώρο έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία! Αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν.

    Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Τα Μαύρα Φεγγάρια Του Έρωτα
    Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Πίτερ Κογιότ, Έμανουέλ Σενιέ, Χιου Γκραντ

    Ένας παράλυτος συγγραφέας περιγράφει το ερωτικό παρελθόν του σε έναν νεαρό κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου ταξιδιού. Επίκεντρο των περιγραφών η πανέμορφη γυναίκα του πρώτου, εξαιτίας της οποίας έμεινε παράλυτος.

    Ταινία βασισμένη στις “ακόλαστες” σελίδες του ήδη πολυδιαβασμένου στη χώρα μας ομότιτλου βιβλίου του Πασκάλ Μπρυκνέρ, το οποίο βρέθηκε στα χέρια του Ρόμαν Πολάνσκι, σκηνοθέτη με επίσης ακόλαστη φήμη.

    Ο Πολάνσκι μιλάει όχι τόσο για την ερωτική, αλλά για τη σεξουαλική σχέση αυτοκαταστροφικού πάθους που θα ζήσουν δύο άνθρωποι, ο Όσκαρ και η Μιμί, «αχώριστοι την ημέρα και αχόρταγοι τη νύχτα», όπως κάπου αναφέρει ο πρώτος περιγράφοντας την ιστορία τους σε έναν ευγενικό (αλλά με κρυφά απωθημένα) συνεπιβάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τις μακρινές Ινδίες.

    Facebook event

    Το Κουρδιστό Πορτοκάλι 
    Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
    10:40 μ.μ. – 1 π.μ.

    Σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τους: Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Πάτρικ Μαγκί, Στίβεν Μπέρκοφ, Μάικλ Μπέιτς

    Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (πρωτότυπος τίτλος: A Clockwork Orange) είναι μια δυστοπική ταινία εγκλήματος του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η ταινία είναι βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες. Θεματολογικά, πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη βία, τόσο των συμμοριών όσο και του κράτους και του σωφρονιστικού συστήματος. Θεωρήθηκε εξτρεμιστική για την εποχή της και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες.

    Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον μια ομάδα νεαρών προβαίνει σε βιαιότητες: βανδαλισμούς, κλοπές, βιασμούς χωρίς λόγο ενώ δείχνει να το διασκεδάζει πολύ. Μετά από ένα ατυχές συμβάν, ο Άλεξ βρίσκεται στη φυλακή όπου διαλέγει να ακολουθήσει ένα νέο σωφρονιστικό πρόγραμμα που επινόησε η κυβέρνηση. Στην ουσία πρόκειται για ένα παβλοφικό πείραμα με πειραματόζωο τον ίδιο.

    Facebook event

    Γκάτακα
    Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

    Από τον σεναριογράφο του Τρούμαν Σόου, το “Γκάτακα” αποτελεί μια αριστουργηματική μεταφορά για την τελειότητα του ανθρώπινου πνεύματος σε μορφή μιας εξαιρετικής ταινίας – θριάμβου της αισθητικής και της έμπνευσης.

    Σ’ ένα μακρινό μέλλον, όπου η γέννηση του κάθε ανθρώπου βασίζεται σ’ ένα προμελετημένο συνδυασμό γονιδίων, ένας φυσιολογικός νεαρός, ο Βίνσεντ Φρίμαν, θεωρείται “ατελής” επειδή η σύλληψή του δεν έγινε στο εργαστήριο, αλλά ήταν αποτέλεσμα ενός έρωτα. Ο Βίνσεντ, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο: να πετάξει στο Διάστημα. Αγοράζει, λοιπόν, μια “ταυτότητα” από έναν μεσίτη του DNA, αλλάζοντας έτσι θέση με τον γενετικά τέλειο αλλά παράλυτο Τζερόμ. Αλλάζοντας την εμφάνισή του και κρύβοντας όλες τις ατέλειές του, ο Βίνσεντ καταφέρνει να αναρριχηθεί στην ιεραρχία του Οργανισμού Γκάταγκα, ενώ παράλληλα συνδέεται ερωτικά με τη συνάδελφό του, Αϊρίν. Και ενώ φαίνεται ότι έχει πραγματοποιήσει το όνειρό του να πετάξει στο Διάστημα, η δολοφονία του διευθυντή του διαστημικού πρακτορείου και η επισταμένη έρευνα που ακολουθεί, απειλούν να ξεσκεπάσουν την “κάλπικη” ζωή του…

    Facebook event

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ενδιαφέρουσα δωρεάν έκθεση: Φωτογραφία και μουσική γίνονται ένα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τον Οκτώβριο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου: Μια μοναδική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ