• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: Όλες οι προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση

    • NewsRoom
    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


    Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε που θα διασκεδάσουμε το διήμερο που ακολουθεί.

    Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης, με επιλογές για όλα τα γούστα. Η λίστα περιλαμβάνει περιπάτους στην πόλη, μουσικές σκηνές, άθληση, κινηματογράφο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Και το σημαντικότερο; Είναι όλα δωρεάν!

    Happy Puppy Day: Ημέρα Υιοθεσίας Σκύλου στο Πάρκο Ελευθερίας

    Η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων, η εθελοντική ομάδα «Empty the Cages» και η Φιλοζωική Ένωση Εργαζόμενων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή της ΠΦΟ, διοργανώνουν, στο πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής), την ημέρα υιοθεσίας σκύλου, «Happy Puppy Day». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα ανακαλύψουν τις χαρές που μπορεί να τους προσφέρει η ύπαρξη ενός σκυλιού στη ζωή τους, θα συζητηθούν οι ανάγκες που έχουν, καθώς και διάφορες εκφάνσεις της ζωής ενός ανθρώπου που έχει ένα σκυλάκι.

    Κυριακή 24/11, 12:00 – 16:00
    Πάρκο Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

    Happy Puppy Day: Ημέρα Υιοθεσίας Σκύλου στο Πάρκο Ελευθερίας

    Iστορικός – αρχιτεκτονικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

    Οι Atenistas μας προσκαλούν σ’ έναν ιστορικό – αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας για να ανακαλύψουμε εμβληματικά κτήρια σύμβολα – τοπόσημά της, τα οποία αποτελούν μοναδικά στολίδια της πόλης. Θα ακούσουμε για την ιστορία τους, ξεκινώντας από την Τριλογία και διασχίζοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξουμε στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου περνώντας μπροστά από Κτίρια – Μέγαρα της Αθήνας που έχουν αλλάξει χρήση στη πάροδο των χρόνων, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αίγλη και τον χαρακτήρα τους.
    Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Πανεπιστημίου (στάση μετρό: Πανεπιστήμιο).

    Κυριακή 24/11, 11:00
    Μετρό Πανεπιστήμιο

    Iστορικός – αρχιτεκτονικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

    5ο Animation Marathon 2019

    Ένα πλούσιο πρόγραμμα από animation ταινίες περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση του Animation Marathon. Οι ταινίες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου και συγκεκριμένα από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιράν, Ολλανδία, Βέλγιο, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κορέα, Αίγυπτος, Ισπανία, Αυστραλία, Κύπρος, Αργεντινή, Εκουαδόρ, Σλοβακία, Μαλαισία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ, Χιλή, Σουηδία, Κίνα, Πολωνία, Σλοβενία, αλλά και από αλλού.

    Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών.
    Παρασκευή 22/11, 11:00 – 13:00 / Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Α, Αχαρνές
    Κυριακή 24/11, 11:00 – 20:00 / Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη», Κερατσίνι

    5ο Animation Marathon 2019

    Άθληση στην 3η ηλικία στο ΚΠΙΣΝ

    Μια ξεχωριστή δραστηριότητα για μια πολύ ξεχωριστή ηλικιακή ομάδα διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και νεότερους που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Το εξειδικευμένο προσωπικό (καθηγητές φυσικής αγωγής, φυσίατροι, καρδιολόγοι) από το τμήμα της αθλητικής αριστείας Sports Excellence, σχεδιάζουν και υλοποιούν ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα με βάδιση, yoga, λάστιχα, αλτήρες, και ασκήσεις εδάφους. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα παρέχεται και η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης. Η εβδομαδιαία δραστηριότητα θα καταγράφεται ηλεκτρονικά σε φάκελο του κάθε συμμετέχοντα και κάθε τρεις μήνες θα αξιολογείται η φυσική του κατάσταση.

    Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο.
    Παρασκευή 22/11, 10.00-10.50 & 10.50-11.40
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Άθληση στην 3η ηλικία στο ΚΠΙΣΝ

    Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019), η πόλη της Αθήνας φιλοξενεί την Ιαπωνική Εβδομάδα («Japan Week»), που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου (13:30 – 16:00) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πλατείας Συντάγματος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, του Πρέσβη της Ιαπωνίας και εκπροσώπων του ΙFF. Όσοι βρεθούν εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις και να ενημερωθούν για όλα τα δρώμενα της διοργάνωσης.

    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
    Σάββατο 23/11, 13:30 – 16:00 / Σύνταγμα
    Κυριακή 24/11, 11:00 – 17:00, 11:00 – 18:30, 18:30 – 22:25 / Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Δωρεάν είσοδος με δελτία εισόδου. *Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα για 1 δελτίο εισόδου.

    Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα

    «Μια βόλτα στο Πάρκο» με τον Μιχάλη Σαράντη στο ΚΠΙΣΝ

    Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο, όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική, κάθε φορά, διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού, Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Τον Νοέμβριο, τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης. Έως 20 συμμετοχές ανά ξενάγηση.

    Σάββατο 23/11, 12:00, 13:00, 14:00
    Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    «Μια βόλτα στο Πάρκο» με τον Μιχάλη Σαράντη στο ΚΠΙΣΝ

    Georgina Jackson & Maria-Christina Harper στο ΚΠΙΣΝ

    Μια ξεχωριστή εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η τζαζ τραγουδίστρια και τρομπετίστα Georgina Jackson και η avant-garde αρπίστα Maria-Christina Harper, παρουσιάζοντας το project Women of Jazz μέσα από ένα εκρηκτικό ντουέτο. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τόσο δικά τους μουσικά κομμάτια, όσο και κομμάτια άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

    Κυριακή 24/11, 21:00
    Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Georgina Jackson & Maria-Christina Harper στο ΚΠΙΣΝ

    Οι Delay στο Faust

    Με ένα δυνατό ξεκίνημα υποδέχονται τη φετινοί σεζόν οι Delay, με πρώτο τους live αυτό στο πολυαγαπημένο Faust. Με ανανεωμένο ήχο και νέα προσέγγιση στη μουσική τους, σας περιμένουν να ακούσετε κομμάτια από το πρώτο τους EP με τίτλο «Collecting incidents», καθώς και νέες συνθέσεις τους.

    Κυριακή 24/11, 21:30
    Faust, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα

    Οι Delay στο Faust

    Common Routes IV – Αλβανία: Έκθεση φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

    Η φωτογραφική ομάδα Common Routes παρουσιάζει το τέταρτο μέρος του project της «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές», ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αλβανία, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το φωτογραφικό οδοιπορικό «Common Routes/ Balkan Project» έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και με φόντο το πολυδιάστατο μωσαϊκό πολιτισμού των Βαλκανίων.

    Παρασκευή 22/11, Σάββατο 23/11, Κυριακή 24/11, 10:00 – 20:00
    Εκθεσιακός χώρος ΑΣΚΤ «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256

    Common Routes IV – Αλβανία: Έκθεση φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

    Hi Jack. This is an Intimate version, της Ανδρονίκης Μαραθάκη στο TAF / the art foundation

    H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση εγκαινιάζει μια νέα ενότητα στον εκθεσιακό χώρο του TAF / the art foundation με αφετηρία τον σύγχρονο χορό. Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινάει με ένα έργο της Ανδρονίκης Μαραθάκη. Στο έργο αυτό της Ανδρονίκης Μαραθάκη, για τέσσερις ώρες Hijackers & Jacks υφαίνουν ακατάπαυστα τον χώρο με κυκλικές ροές κίνησης και με στόχο τον πλήρη συντονισμό τους ως ένα κοινωνικό σύνολο.

    Σάββατο 23/11, 19.00 – 23.00
    TAF / the art foundation, Νορμανού 5

    Hi Jack. This is an Intimate version, της Ανδρονίκης Μαραθάκη στο TAF / the art foundation



    ΣΧΟΛΙΑ