City Stories

Σαββατοκύριακο στην πόλη: Όλες οι ενδιαφέρουσες δωρεάν προτάσεις διασκέδασης

Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο είναι έτοιμο να ξεδιπλωθεί μπροστά μας και οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πολλές και διαφορετικές.

Για όποιον επιλέξει να περάσει το Σαββατοκύριακό του εντός της πόλης και όχι σε κάποιον κοντινό προορισμό, από εκείνους που μπορεί κανείς να αποδράσει για λίγο, οι προτάσεις διασκέδασης είναι ποικίλες.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν προτάσεις διασκέδασης για αυτό το Σαββατοκύριακο:

Yoga στο ΚΠΙΣΝ

Γιόγκα στο ΚΠΙΣΝ
Φωτογραφία: Σταύρος Μπόγλου

Άλλη μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τη yoga μας δίνει το ΚΠΙΣΝ και να συνδέσουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία, ακολουθώντας ήπιες πρακτικές, που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης.

Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, καθώς και μία κουβερτούλα, για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.

Έως 30 συμμετοχές.
Παρασκευή 15/11, 18:00 – 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει μία διασκευή του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.

Παρασκευή 15/11, Σάββατο 16/11, Κυριακή 17/11, 20:30
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55

Art, Science & Technology Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Art, Science & Technology Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια νέα διοργάνωση έρχεται στο ίδρυμα Ευγενίδου, με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους συνυπάρχει σήμερα η Τέχνη, η Τεχνολογία και η Επιστήμη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές.

Παρασκευή 15/11, Σάββατο 16/11, Κυριακή 17/11, 10:00 – 22:30
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο

Μουσείο Γουλανδρή

Μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι και με αφετηρία τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να εξοικειωθούν με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης, ενώ θα αποκτήσουν και πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους. Εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις, που έχουν στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.

Για άτομα 60+ και άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών
Έως 15 συμμετοχές ανά 60’
Παρασκευή 15/11, 11.00-12.00

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
*Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

4ο Φεστιβάλ Open Nights: Αιδώς

4ο Φεστιβάλ Open Nights- Αιδώς

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Booze Cooperativa από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ. Το 4ο Open nights, εστιάζει στη σχέση της έννοιας της αιδούς με το σώμα, τις ατέλειες, την τρέχουσα ηθική, την ταυτότητα και την κοινωνική εικόνα, ενώ ζητά να διερευνήσει την σχέση ελευθερίας και εξουσίας στη διαμόρφωση μίας ταυτότητας και μιας αυθεντικής ύπαρξης.

Παρασκευή 15/11, 18:00 – 22:00
Σάββατο 16/11 & Κυριακή 17/11, 12:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Ο Μιχάλης Δέλτα στο ΚΠΙΣΝ

Μιχάλης Δέλτα

Ο Μιχάλης Δέλτα επιστρέφει στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Elation», στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας «Music Escapades». Πρόκειται για ένα άλμπουμ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με νέες συνεργασίες που συνδέουν την Ελλάδα με το Βερολίνο και την Πολωνία.

Σάββατο 16/11, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Nexus: Έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά στην έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

Nexus: Έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά στην έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

Στις μεγάλων διαστάσεων συνθέσεις της με ακρυλικά χρώματα και κάρβουνο, η Αντιγόνη Καββαθά σκηνοθετεί και παρουσιάζει τις εικόνες ενός αμφίσημου κόσμου. Μέσα από την ισχυρή και υποβλητική αποτύπωση του κάθε θέματος και την εκφραστική ένταση και τις ποιότητες του μαύρου, του λευκού και των γκρίζων, συγκροτεί μια διαφορετική αντίληψη θέασης, απόδοσης και ερμηνείας του, εστιάζοντας σ’ εκείνο που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια, το οποίο έτσι αποκτά τη δική του απολογία και ζωή.

Παρασκευή 15/11, 11:00 – 20:00, Σάββατο 16/11, 11:00–15:00
Αίθουσα Τέχνης «έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Ο Σκαλκώτας σήμερα, στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Ο Σκαλκώτας σήμερα, στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Μια σειρά συζητήσεων με τους πρωταγωνιστές των συναυλιών που εντάσσονται στο «2019 – Έτος Σκαλκώτα» διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη, στην οποία φυλάσσεται το Αρχείο Νίκου Σκαλκώτα. Οι συζητήσεις θα πλαισιώσουν τις συναυλίες, με σκοπό να αναδείξουν όψεις του έργου του συνθέτη σήμερα.

Για το έργο του συνθέτη θα συνομιλήσουν ο μουσικολόγος Κωστής Δεμερτζής, ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής και η μουσικολόγος Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου, με αφορμή την εκτέλεση του Κονσερτίνου για δύο πιάνα από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα (18/11). Τον συντονισμό έχει ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος.

Παρασκευή 15/11, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»


ΣΧΟΛΙΑ