• City Stories

    Release Athens: Με Iggy Pop, James και Damien Marley ξεκινάει το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού

    • NewsRoom


    Δυναμικά ξεκινούν οι συναυλίες του φετινού καλοκαιριού με ένα εκρηκτικό line up που έχει ετοιμάσει το Release Athens Festival

    Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει απόψε, Παρασκευή, ο ταλαντούχος γιος του Bob Marley, Damien “Jr. Gong” Marley, ενώ αύριο, Σάββατο η Αθήνα υποδέχεται τον «θρύλο» του ροκ, Iggy Pop και τους μοναδικούς James.

    Τα μεγάλα ονόματα που θα απολαύσουμε επί σκηνής δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το line up περιλαμβάνει τους New Order, Hozier, Hooverphonic, Cypress Hill, Alice in Chains, Disturbed και ακόμη πολλούς.

    Το πρόγραμμα του Release Athens 2019:

    Παρασκευή 7 Ιουνίου: Damian “Jr. Gong” Marley, Third World & Hollie Cook

    Ο Damian “Jr. Gong” Marley, ο νεότερος και πιο επιτυχημένος γιος του τεράστιου Bob Marley και κορυφαίος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως, έρχεται στο Release Athens μαζί με την πολυμελή μπάντα του.

    Μαζί του την πρώτη μέρα του Release Athens θα είναι οι Third World, που ξεκίνησαν την πορεία τους το 1973 και έκτοτε θεωρούνται από τους κορυφαίους πρεσβευτές του ήχου της Τζαμάικα εδώ και 45 (και πλέον) χρόνια.

    Τον Damian Marley και τους Third World θα συνοδέψει η Hollie Cook, μία από τις συναρπαστικότερες νέες παρουσίες της reggae και pop που διαθέτει ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό μουσικό background.

    23.00 Damian “Jr Gong” Marley
    21.00 Third World
    19.30 Hollie Cook
    18.30 Gobey & P-Gial
    17.00 Junior SP dj set

    Σάββατο 8 Ιουνίου: Iggy Pop, James, Shame

    Ο μοναδικός Iggy Pop θα είναι μαζί μας στο Release Athens, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, για να αποδείξει πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Μία πραγματική εμπειρία που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα!

    Μαζί του θα εμφανιστούν οι James, μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, επιστρέφουν στη χώρα μας. Έχοντας κυκλοφορήσει το καλύτερο album της μεγάλης καριέρας τους, για να αποδείξουν πως η σχέση τους με εμάς παραμένει μοναδική!

    Τον Iggy Pop και τους James θα συνοδέψουν στο Release Athens οι Shame, μία από τις κορυφαίες νέες rock μπάντες της Μ. Βρετανίας.

    23.00 Iggy Pop
    20.30 James
    19.00 Shame
    18.10 The Noise Figures
    17.20 The Dark Rags
    17:00  Πόρτες και ταμείο

    Παρασκευή 14 Ιουνίου: Manowar

    Οι Manowar πρόκειται να πραγματοποιήσουν ένα show μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά στο Release Athens, σε μία αποκλειστική συναυλία για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες.

    Ένα set γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια των fans της μπάντας σε μία ολοκαίνουρια multimedia παραγωγή. Πάνω από δύο ώρες, γεμάτες με όλες τις κλασικές στιγμές, μια εμπειρία ζωής για κάθε οπαδό του metal. «Kings of Metal«, «Brothers ofMetal Pt. 1″, «Battle Hymn«, «Hail and Kill«, «Black Wind, Fire and Steel«, «MetalWarriors«, «Kill With Power» και δεκάδες ακόμα, στην «Τελική Μάχη» μίας μπάντας με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο πάντα στο πλευρό τους.

    Κυριακή 16 Ιουνίου: New Order & Johnny Marr

    Προερχόμενοι από τις στάχτες των Joy Division, οι New Order κατόρθωσαν να μετατρέψουν την οδύνη από την απώλεια του Ian Curtis σε αληθινό θρίαμβο. Πραγματικά, αποτελούν μία σπάνια περίπτωση όπου στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι κατάφεραν να σημαδέψουν τη σύγχρονη μουσική εις διπλούν.

    Την ίδια βραδιά θα εμφανιστεί και ο θρυλικός Johnny Marr, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η βρετανική rock σκηνή τα τελευταία 40 χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Τετάρτη 19 Ιουνίου: Clutch, Black Rebel Motorcycle club & Planet of Zeus

    Οι Clutch, η αγαπημένη τετράδα από το Maryland των ΗΠΑ θα φέρει στο Release Athens, στην Πλατεία Νερού το καταιγιστικό rock n’ roll της, για πρώτη φορά σε open air φεστιβάλ, μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους. Μαζί με τους Clutch θα είναι και οι επιβλητικοί Black Rebel Motorcycle Club.

    Από το αριστουργηματικό ντεμπούτο με τίτλο το όνομά τους, το 2001, έως το περσινό “Wrong Creatures”, ένα από τα καλύτερα albums που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, επιβεβαιώνουν πως δεν νοιάζονται για μόδες και κάθε είδους εποχιακά ρεύματα. Τέλος οι Planet of Zeus, πρόκειται για μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις, με αξιοζήλευτη πορεία που διαρκεί πλέον σχεδόν 20 χρόνια.

    Παρασκευή 21 Ιουνίου: Cypress Hill

    To Release Athens υποδέχεται τους θρυλικούς Cypress Hill, ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα ονόματα στην ιστορία του hip-hop. Στην Πλατεία Νερού, θα ζήσουμε την πιο εθιστική βραδιά του καλοκαιριού με τα κλασικά «Insane in the Brain», «I Wanna Get High», «(Rock) Superstar», «Tequila Sunrise», «How I Could Just Kill a Man», «I Ain’t Goin’ Out Like That», «Throw Your Set in the Air», «Dr. Greenthumb» και πολλά ακόμα!

    Κυριακή 23 Ιουνίου: Hozier, Roisin Murphy & Hooverphonic

    O Hozier, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας που διανύουμε, έγινε διάσημος με το ομώνυμο ντεμπούτο album του, το 2014, και κυρίως με το συγκλονιστικό “Take Me To Church” με το οποίο κατέκτησε, στην κυριολεξία, ολόκληρο τον κόσμο.

    H Róisín Murphy, η βασίλισσα της electronic/dance/pop σκηνής, θα πλαισιώσει τον Hozier. Η διάσημη Ιρλανδή καλλιτέχνις, πρώην τραγουδίστρια των Moloko και αδιαμφισβήτητο fashion & style icon, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με κάθε της νέα κίνηση. Oι Hooverphonic επίσης δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

    Το ελληνικό κοινό τους έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στο ευρωπαϊκό μουσικό στερέωμα.

    Δευτέρα 24 Ιουνίου: Alice in chains

    Οι Alice in Chains παραμένουν μία από τις πλέον επιδραστικές και επιτυχημένες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί με τους Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden, αποτέλεσαν την Big Four του Seattle στα θρυλικά 90s και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επανακαθόρισαν τον χάρτη του modern rock.

    Κυριακή 30 Ιουνίου: Disturbed & Anthrax

    Οι Disturbed, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των τελευταίων 25 χρόνων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι Αμερικανοί θα “ισοπεδώσουν” το Κλειστό Φαλήρου (Ταε Κβον Ντο) στην πλατεία Νερού, αποδεικνύοντας γιατί συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εκπροσώπους του σύγχρονου metal!Την ίδια μέρα θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Anthrax.

    Oι Αμερικανοί τιτάνες του thrash metal, μαζί με την σπουδαία μπάντα από το Σικάγο, θα δημιουργήσουν μία ανεπανάληπτη βραδιά σκληρού ήχου που θα κλείσει ιδανικά το Release Athens 2019.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Ημερομηνίες: 7, 8, 14, 16, 19, 21, 23, 24 και 30 Ιουνίου 2019

    Eισιτήρια:

    Παρασκευή 7/6 από 23,00€
    Σάββατο 8/6 από 48,00€
    Παρασκευή 14/6 από 48,00€
    Κυριακή 16/6 από 42,00€
    Τετάρτη 19/6 από 32,00€
    Παρασκευή 21/6 από 30,00€
    Κυρ 23/6 από 40,00€
    Δευτέρα 24/6 από 42,00€
    Κυρ 30/6 από42,00€

    Σημεία Προπώλησης: Τηλεφωνικά / στο 11876. online / www.viva.gr / www.releaseathens.gr

    Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni‘s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00).



    ΣΧΟΛΙΑ