• City Stories

    Public: Μοναδικές παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια τον Μάιο


    Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, φέτος το Μάιο σας προσκαλεί σε μοναδικές εκδηλώσεις δίνοντας σας την ευκαιρία να δείτε από κοντά αγαπημένους ξένους συγγραφείς που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι οποίοι θα συζητήσουν για τα βιβλία τους και θα υπογράψουν τα αντίτυπά τους.

    Επιπλέον, οι παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων έχουν την τιμητική τους και έχουν σημαντική θέση στην agenda των εκδηλώσεων του Public. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους γονείς όπου σε συνεργασία με διακεκριμένους ψυχολόγους και parents sites, θα λύσουν τις απορίες των γονέων για τα παιδιά τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τους.

    Τέλος ένας μοναδικός λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στην Αθηνά Κακούρη, περιμένει το κοινό, οι συμμετέχοντες του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της για τα βιβλία της, αλλά και για τη συγγραφική της διαδρομή στο Public Συντάγματος.

    • «Τουρκία: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού»

    Γιώργος Αγγελετόπουλος & Ευάγγελος Αρεταίος (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

    @ 07/05 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Τουρκία: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού»

    Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Τουρκία: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτα Μανώλη, Επ. Καθ. Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΒασίλης Καρατζάς, Οικονομολόγος και Διευθύνων Σύμβουλος της Levant PartnersΆγγελος Αθανασόπουλος, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, και οι συγγραφείς του βιβλίου: Γιώργος Αγγελετόπουλος, Σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Ευάγγελος Αρεταίος, Δημοσιογράφος στην Κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

    • «Το μυστικό του Λεονάρντο»

    Αύγουστος Κορτώ (Εκδόσεις Πατάκη)

    @ 08/05 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη & Live Streaming

    «Το μυστικό του Λεονάρντο»

    Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 08 Μαίου, στις 20:30, στo Public Café Συντάγματος, σε μία συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το μυστικό του Λεονάρντο».

    “Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…”

    Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α’ της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερόκιο, και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.

    Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο, και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του. Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, Το μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και το σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου.

    Κάνε την ερώτησή σου στον Αύγουστο Κορτώ με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας τα Hashtags #tomistikotouleonardo. Ο συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις στην εκδήλωση του Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

    • Υπογραφή αντιτύπων
      Kristin Hannah (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

    @ 09/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, στο τμήμα βιβλίου στον 3ο όροφο

    Kristin Hannah

    Η Kristin Hannah έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Public Συντάγματος, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 12.00, για να συνομιλήσει με τους Έλληνες αναγνώστες της και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Με θάρρος, γοητευτική γραφή και διεισδυτική ματιά, η Kristin Hannah αποτυπώνει μοναδικά σε κάθε βιβλίο της τα ανθρώπινα συναισθήματα.

    Όλα τα βιβλία της που κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος – Το Αηδόνι, Ο Κήπος του Χειμώνα και η Αχανής Μοναξιά – φωτίζουν κομμάτια της ιστορίας και περιγράφουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ήρωές τους ως αποτέλεσμα των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών. Η Kristin Hannah έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν μπει στη λίστα των best seller των New York Times.

    Πρώην δικηγόρος που εγκατέλειψε την καριέρα της για να γίνει συγγραφέας, ζει με τον σύζυγο και τον γιο της στις ΗΠΑ. Το μυθιστόρημά της «Το αηδόνι» έγινε διεθνές best seller με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων παγκοσμίως, ενώ θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως επίσης και το μυθιστόρημά της «Αχανής Μοναξιά». Στα βραβεία Goodreads Choice Awards, η «Αχανής μοναξιά» κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ιστορικού μυθιστορήματος για το 2018.

    • «Λούκυ Λουκ – Ένας καουμπόυ στο Παρίσι»
      Achdé (Μαμούθ Κόμιξ)

    @ 09/05 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Λούκυ Λουκ – Ένας καουμπόυ στο Παρίσι» Achdé

    Στα βήματα του Morris, δημιουργού του ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ, ο συνεχιστής της σειράς Achdé, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα, στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του τελευταίου άλμπουμ του, σε κείμενα Jul και μετάφραση από τον Βασίλη Πουλάκο με τίτλο: «Λούκυ Λουκ – Ένας καουμπόυ στο Παρίσι», την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος. Με αφορμή την δωρεά του Αγάλματος της Ελευθερίας από την Γαλλία στις ΗΠΑ, ο γνωστός μας μοναχικός καουμπόυ, εκτός από τις συνήθεις αναφορές στο Ουέστ θα μας φέρει σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις διάσημες προσωπικότητες της και τους απλούς κατοίκους της στο τέλος του 19ου αιώνα.

    Γεννημένος το 1961 στην Λυών, και με πραγματικό όνομα Hervé Darmenton (H.D.), άξιος κληρονόμος του Morris, είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους σταρ της γαλλικής σκηνής των κόμικς. Σχεδιαστής από το 1985, ανέλαβε και συνεχίζει μέχρι σήμερα το σχέδιο της σειράς του ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ και του ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ. Από την ΜΑΜΟΥΘ COMIX έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 9 άλμπουμ του, σε κείμενα του ίδιου και των Jul, Daniel Gerra, Daniel Pennac και Tonino Benacquista.

    • Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στη συγγραφέα Αθηνά Κακούρη

    @ 11/05 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα

    Αθηνά Κακούρη

    Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στη γνωστή συγγραφέα, Αθηνά Κακούρη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της για τα βιβλία της, αλλά και για τη συγγραφική της διαδρομή.

    • «Η αγαπημένη των θεών»
      Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη (Εκδόσεις Ψυχογιός)

    @ 14/05 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Η αγαπημένη των θεών» Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

    Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου, «Η αγαπημένη των θεών», της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, που θα γίνει στο Public Συντάγματος, την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 19:00. Μια νύχτα με καταιγίδα, μια βάρκα με ένα νεογέννητο μωρό βρίσκει καταφύγιο στη Δήλο.

    Η Άρτεμη, η αγαπημένη των θεών, μεγαλώνει μέσα στην αγάπη και την ασφάλεια, και τολμάει να κυνηγήσει τα όνειρά της. Ώσπου ένας μυστηριώδης άντρας με ζαφειρένια μάτια, αλλά κι ένας φόνος στο ιερό νησί θα την αναγκάσουν να παλέψει για την ίδια της τη ζωή. Κι ύστερα όλα μπλέκονται. Φωτεινοί και σκοτεινοί ήρωες, όνειρα κι ελπίδες, κατάσκοποι και δολοφόνοι. Κι ύστερα το αδύνατο γίνεται δυνατό.

    Ηλιόλουστη Δήλος, κοσμοπολίτικη Μύκονος, πανέμορφη Ρήνεια, γραφικά ψαροχώρια της Κορνουάλης, όλα σε ένα μυθιστόρημα παθιασμένο. Σαν την Ελλάδα. Γεμάτο φως κι ανθρώπους «ηλιόλουστους». Γιατί την τύχη μας την κεντάμε με τραγούδια ψυχής…

    • «Μικροί δρόμοι της Αθήνας»
      Νίκος Βατόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

    @ 15/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Νίκος Βατόπουλος

    Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου, «Μικροί δρόμοι της Αθήνας», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:
    • Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγος, συντονίστρια της MONUMENTA
    • Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

    • «Νικώ τον πανικό»
      Κατερίνα Αγγελή (Εκδόσεις Πεδίο)

    @ 18/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Νικώ τον πανικό»

    • Τι είναι οι κρίσεις πανικού;
    • Με αφορούν ακόμα και αν δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα;
    • Ποια είναι τα «τέρατά» μου;
    • Τι μπορεί να θέλουν να μου πουν;
    • Καμία ιδέα για το πώς μπορώ να τα πολεμήσω;

    Η Κατερίνα Αγγελή είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής προσέγγισης και Θεραπείας Σχημάτων, εκπαιδεύτρια και επόπτρια της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (www.cbt.edu.gr) και της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων (www.schematherapy.gr), επιστημονική συνεργάτης του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΔΑ.

    Το βιβλίο «Νικώ τον Πανικό» αποτελεί μία σκιτσοϊστορία για τις κρίσεις πανικού, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολυετούς ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας της συγγραφέως. Οι κρίσεις πανικού παίρνουν τη μορφή «τέρατος» που τρομοκρατεί και νικά επανειλημμένα το άτομο… όμως μέχρι ενός σημείου!

    • «Πέρα δώθε»
      Χριστίνα Πουλίδου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

    @ 20/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Πέρα δώθε» Χριστίνα Πουλίδου

    To Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Πουλίδου, «Πέρα δώθε», τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

    • Χριστίνα Αγριαντώνη, ιστορικός
    • Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας

    Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα.

    «Θέλω να πω πως η ατομική και η συλλογική μας περιουσία, το σπίτι μας και ο τόπος μας, χτίστηκαν με τον κόπο μας. Και τον κόπο μας τον πονάμε, Τζάννο μου» είπε ήρεμα ο Στέφανος Χωρέμης κοιτάζοντας πέρα τη θάλασσα. Η οικογένεια Χωρέμη, ξεριζωμένη από τη γενέτειρά της τη Χίο, για να γλιτώσει από τη σφαγή του 1822, ξαναχτίζει με επιμονή και πίστη στην πρόοδο τη ζωή της στη Σύρο, όπου στη διάρκεια των χρόνων συγκεντρώνονται πρόσφυγες και κατατρεγμένοι από διάφορες περιοχές της Μεσογείου.

    Οι οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας συνδέονται με τη ραγδαία ανάπτυξη της Ερμούπολης και την ανάδειξή της σε εμπορικό και ακτοπλοϊκό κέντρο στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο καιρός κυλά και τα μέλη της οικογένειας, ο Στέφανος και η Σμαράγδα, ο Άλκης και η Μαρία, ο Ζαννής και ο Αντώνης, ο Χαρίλαος και η Ρορώ ερωτεύονται, παντρεύονται, σπουδάζουν στο εξωτερικό, παραθερίζουν όλοι μαζί στο Πισκοπιό, εξελίσσονται παράλληλα με τον τόπο. Μια τραγωδία ωστόσο που ρίχνει βαριά τη σκιά της στην οικογένεια Χωρέμη θα σταθεί η αφορμή για να αναδυθούν έριδες και ανταγωνισμοί ανοίγοντας έναν ακόμα κύκλο στο αδιάκοπο πέρα δώθε των μελών της.

    Μια πανοραμική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης μιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών ομάδων. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για το πώς οι μυλόπετρες της ιστορίας διαμορφώνουν την πορεία μιας οικογένειας.

    • ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
      «Το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί» με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου
      Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

    @ 24/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

    ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ | Working Moms

    To Public, το Working Moms & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, σας προσκαλούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 18.00, στο Public Συντάγματος, στο σεμινάριο με θέμα: «το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί;».

    Όπως όλοι μας, έτσι και τα παιδιά βιώνουν άγχος σε πολλές στιγμές στην καθημερινότητά τους. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (ένταση, επιθετικότητα, άρνηση, απόσυρση), είναι σημαντικό να το εντοπίσουμε ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να μην επηρεαστεί αρνητικά η διάθεσή τους, η καθημερινότητά τους καθώς και η σχολική τους επίδοση.

    Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις άγχους στα παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι και το άγχος αποχωρισμού, η πίεση, οι συναισθηματικές δυσκολίες, η δυσκολία στην καθημερινότητα).

    Θα αναλύσουμε:
    • Πώς εκδηλώνεται το άγχος στα παιδιά, τι μπορεί να κρύβει πίσω του;
    • Πώς θα το αναγνωρίσω και πως να το διαχειριστώ;
    • Πως θα προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ανησυχία και τα ξεσπάσματα του παιδιού όταν με αποχωρίζετε.
    • Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς;

    Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας! Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο θα λειτουργεί απασχόληση παιδιών ώστε να μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν.

    • «Στον βυθό κάνει…φαγούρα»
      Αγνή Βάγια (Εκδόσεις Διόπτρα)

    @ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, στο τμήμα παιδικού βιβλίου στον 2ο όροφο

    «Στον βυθό κάνει…φαγούρα»

    Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου «Στο βυθό κάνει… φαγούρα» της Αυγής Βάγια, στο Public Συντάγματος, το Σάββατο 25/5, στις 12.00. Όλα ξεκινούν όταν στον βυθό ξημερώνει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, με τα ψάρια να έχουν… φαγούρα μεταδοτική!

    Συγκαλείται εκτάκτως συμβούλιο και όλοι είναι απελπισμένοι με την συμφορά που τους βρήκε…Το νέο βιβλίο της Αυγής Βάγια, Στον βυθό κάνει φαγούρα, γεμάτο χιουμοριστικές καταστάσεις, θα διασκεδάσει τα παιδιά με τους ευφάνταστους ήρωες και τις περιπέτειές τους. Μια διασκεδαστική ιστορία που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.

    Στον βυθό κάνει… φαγούρα!

    Και, αλήθεια, ποιος τελικά θα δώσει τη λύση σε αυτό το απρόσμενο πρόβλημα;
    Το κερδοσκόπο χταπόδι;
    Ο αποφασιστικός ιππόκαμπος;
    Η συνεσταλμένη μέδουσα ή μήπως… όλοι αυτοί μαζί;

    Κι όπως λέει η συγγραφέας… αν έπρεπε τώρα να αποφασίσει ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε, θα ήταν… παρατηρητής βυθού ή ναυαγοσώστρια ψαριών. Έτσι ίσως να είχε καταφέρει να ήταν και εκείνη ηρωίδα αυτής της ιστορίας.

    • Σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου»
      Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

    @ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου

    Το Public, σε συνεργασία με το Working Moms και τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου», το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 12:00, στο Public Συντάγματος.

    Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, να μάθουμε τον σωστό τρόπο αφήγησης, πως να μην τους κάνουμε μια απλή ανάγνωση το παραμύθι, ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον τους και κατά συνέπεια να μην βαριούνται ποτέ να διαβάζουν βιβλία.

    Η Ζωή Αντωνιάδου είναι εισηγήτρια του σεμιναρίου και τα θέματα που θα αναπτύξει μαζί με τους γονείς είναι:
    • Πως διαλέγουμε ένα βιβλίο για τα παιδιά μας;
    • Τι κριτήρια πρέπει να έχουμε ανά ηλικία για να επιλέξουμε ένα βιβλίο;
    • Ενδιαφέρουσα θεματολογία ανά ηλικία.
    • Τι πρέπει να προσφέρει το βιβλίο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού;
    • «Μια φορά και έναν καιρό» γιατί να διαβάζουμε στα παιδιά μας. Συμβουλές για να ζήσει το παραμύθι καλά και εμείς καλύτερα.
    • Πως μπορούμε να πείσουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν ένα βιβλίο και τι κάνουμε για αυτό;
    • Έξτρα δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας με έναυσμα ένα παραμύθι.

    • «Το Δώρο του Θυμού»
      Arun Gandhi (Εκδόσεις Διόπτρα)

    @ 29/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Το Δώρο του Θυμού» Arun Gandhi

    Ο Arun Gandhi έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Public, την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. «Παρόλο που ο δρόμος της αλήθειας είναι ευθύς και στενός και κοφτερός σαν λάμα ξυραφιού, για μένα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος», είχε πει ο παππούς του Arun, Μαχάτμα Γκάντι. Μετά «Το Δώρο του Θυμού», ο Arun Gandhi μας χαρίζει πολύτιμα μαθήματα ζωής για την αγάπη, την ειρήνη, την ευτυχία και όλα όσα απασχόλησαν το αεικίνητο πνεύμα του παππού του Μαχάτμα Γκάντι. Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα λόγια του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να αποτελούν πολύτιμο οδηγό ζωής, θυμίζοντάς μας ότι η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο…

    Κάνε την ερώτησή σου στον Α. Γκάντι με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας το Hashtag #meetGandhi. Ο συγγραφέας θα απαντήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

    • Σεμινάριο Εικονογράφησης
      Kitty Crowther (Εκδόσεις Μάρτης)

    @ 30/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    Σεμινάριο Εικονογράφησης από την Kitty Crowther

    Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η βραβευμένη Kitty Crowther, σε ένα ξεχωριστό Μasterclass για μεγάλους με θέμα την εικονογράφηση. Η Kitty Crowther έχει τιμηθεί για το έργο της με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η υψηλότερη τιμή και διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην Kitty Crowther το 2010.

    Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και σπούδασε Graphic Arts στο Ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες. Από το 1994 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 35 βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες, ενώ έχει εικονογραφήσει και έργα άλλων σπουδαίων συγγραφέων, όπως των Astrid Lindgren, Bart Moeyae, Toon Tellegen κ.ά. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

    Από τον Μάρτη κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία «Ο νάνος δεν κοιμάται», σε κείμενο της Astrid Lindgren και οι «Μικρές νυχτερινές ιστορίες», σε δικό της κείμενο και εικονογράφηση.

    • «Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα»
      Κώστας Κωστής (Εκδόσεις Πατάκη)

    @ 30/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

    «Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα» Κώστας Κωστής

    To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, «Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα», την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

    Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, συζητούν οι:
    • Ευάγγελος Βενιζέλος – πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών
    • Γιάννης Βούλγαρης – Ομότιμος καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου
    • Τάσος Γιαννίτσης – Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός
    • Πάνος Τσακλόγλου – Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης

    Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ελληνική οικονομική ιστορία του 20ου αιώνα, ενός 20ου αιώνα που, ως είθισται στην ιστοριογραφία, ξεπερνάει τα στενά χρονολογικά όρια της εκατονταετηρίδας και απλώνεται για να καλύψει μία ιστορική περίοδο που διακρίνεται για την ενότητά της.

    Στο διάστημα αυτό ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, οδηγήθηκε μακριά από τη φτώχεια. Πιο ειδικά, ο συγγραφέας μελετά τον μετασχηματισμό μιας φτωχής αγροτικής χώρας των Βαλκανίων σε μία αναπτυγμένη οικονομία της Δύσης, όπως εξακολουθεί να είναι σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και παρά το εισοδηματικό σοκ που έχει υποστεί λόγω της παρατεταμένης κρίσης.

    Παρακολουθεί την οικονομική πορεία της χώρας μέσω της διαρκώς μεταβαλλόμενης διασύνδεσης ενός διεθνούς περιβάλλοντος, το οποίο επιβάλλει μία σειρά από κανόνες που συνήθως δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν ατιμωρητί από μία οικονομία, και εγχώριων παραγόντων όπως η αξιοποίηση των συντελεστών παραγωγής, αλλά και των κρατικών επιλογών ως θεμελιώδους μηχανισμού που διαμορφώνει τους κανόνες του παιγνιδιού, επομένως καθορίζει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το επιτυχές ή όχι της δράσης των οικονομικών μονάδων.

    Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε ιστορικούς και οικονομολόγους αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

    • ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
      «Όρια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας.Ένα θέμα για όλες τις ηλικίες!» με τη Οικογενειακή Σύμβουλο, Χριστιάνα Γερμανού
      Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

    @ 31/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

    ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ | Working Moms

    Tο Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος) σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα: «Όρια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας.

    Ένα θέμα για όλες τις ηλικίες!», την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
    • Γνωριμία με τα όρια: τί είναι, πώς λειτουργούν, που χρειάζονται
    • Ένα θέμα για όλες τις ηλικίες; Κύκλος από τον ενήλικα στο παιδί και στον αυριανό ενήλικα.
    • Παραδειγματιζόμενος μαθαίνω να οριοθετούμαι και να οριοθετώ
    • Τι είναι αυτό που κάνει τα όρια απαραίτητο εργαλείο στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας;
    • Τι είναι αυτό που κάνει τα όρια απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινή καλή ποιότητα ζωής;
    • Από το Α στο Ω: όρια!

    Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας! Στον χώρο θα λειτουργεί απασχόληση παιδιών ώστε να μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC, η μεγάλη γιορτή της αναγνωστικής κοινότητας επιστρέφει για 6η χρονιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Καλογεράκης: «Τα Public έχουν τεράστιες δυνατότητες – Πάμε για μεγάλα πράγματα»



    ΣΧΟΛΙΑ