• City Stories

    Public Events Go Social: Οι εκδηλώσεις Μαΐου στο #PublicEventsGoSocial


    Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, συνεχίζει δυναμικά με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις του #PublicEventsGoSocial και τον Μάιο! Διαδραστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται ζωντανά στις οθόνες μας, για να μας ταξιδέψουν.

    Όλες οι εκδηλώσεις μεταδίδονται μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube. Το Public μέσω του bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 60.000 κριτικές, ενθαρρύνει το βιβλιοφιλικό κοινό να μοιραστεί τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε πρόσφατα, ή να αναζητήσει κριτικές για τίτλους βιβλίων. 

    Παρακάτω οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

    «Συζητήσεις Περί Ελευθερίας / 1821 – 2021»: Εμφύλιοι και διαμάχες αγωνιστών
    Τετάρτη 12/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Οι συζητήσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συνεχίζονται. Την Τετάρτη 12/5 στις 19.00, ο Μανώλης Πιμπλής συνομιλεί με τον Γιώργο Θ. Μαυρογορδάτο, Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης, σχετικά με το θέμα: Εμφύλιοι και διαμάχες αγωνιστών. Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube.

    «Πολλαπλασιάζω και διαιρώ με τον τρόπο που βολεύει», Γιάννης Καραγιαννάκης (Εκδόσεις Πεδίο)
    Πέμπτη 13/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Το Public και οι εκδόσεις Πεδίο παρουσιάζουν την Πέμπτη 13/5 και ώρα 19.00 τα βιβλία του Γιάννη Καραγιαννάκη «Πολλαπλασιάζω και διαιρώ με τον τρόπο που βολεύει». Οι δύο τόμοι επικεντρώνονται στη βιωματική και πολύ-αισθητηριακή κατανόηση και εφαρμογή εναλλακτικών στρατηγικών εκμάθησης της προπαίδειας, όταν ο παραδοσιακός τρόπος στείρας απομνημόνευσης (παπαγαλία) δε λειτουργεί. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube.

    «21: Η μάχη της πλατείας», Soloúp (Εκδόσεις Ίκαρος )
    Παρασκευή 14/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public σας προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου graphic novel του Soloúp, «21: Η μάχη της πλατείας». Το βιβλίο επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της ελληνικής επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά από τα αρχεία της Ιστορίας. ο δημιουργός θα  συνομιλήσει με τον Ηλία Κολοβό, αναπληρωτή καθηγητή τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και την Εύη Σαμπανίκου, καθηγήτρια τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον συντονισμό της συζήτησης, που θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube, θα κάνει η δημοσιογράφος Μάρω Βασιλειάδου.

    «Ακάκιε», Κώστας Κρομμύδας (Εκδόσεις Διόπτρα )
    Δευτέρα 17/5 και ώρα 19:00 | @Public FB 

    Την Δευτέρα 17/5 και ώρα 19:00, ο Κώστας Κρομμύδας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε» και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube.

    «Ολίβια», Ρένα Ρώσση Ζαΐρη (Εκδόσεις Ψυχογιός)
    Τρίτη 18/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Την Τρίτη 18/5 και ώρα 19:00 το Public φιλοξενεί την Ρένα Ρώσση Ζαΐρη για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ολίβια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube

    «Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου», Αύγουστος Κορτώ (Εκδόσεις Πατάκη)

    Τετάρτη 19/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Την Τετάρτη 19/5 στις 19.00, ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Το μυθιστόρημα εστιάζει στη φιλία και είναι μία ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά  από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube

    «Ανδρολίβαδο», Τζούλη Αγοράκη (Εκδόσεις Key Books)
    Πέμπτη 20/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Το Public φιλοξενεί την Τζούλη Αγοράκη την Πέμπτη 20/05 και ώρα 19:00  για να μιλήσει για το νέο της βιβλίο «Ανδρολίβαδο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books. Μαζί της θα είναι η Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας, ενώ η ηθοποιός Τζωρτζίνα Λιώση θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου. Το βιβλίο συγκεντρώνει δεκαοκτώ γλυκόπικρες, σαρκοφαγικές ιστορίες παράφορης ερωτικής βλάστησης και απότομης ενηλικίωσης. Η παρουσίαση θα διεξαχθεί μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube.

    «Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας», Μιχάλης Ρέππας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Εκδόσεις Ψυχογιός)

    Δευτέρα- Τρίτη 24-25/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Την Δευτέρα και Τρίτη 24-25/5 στις 19.00, οι Μιχάλης Ρέππας και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος θα μας μιλήσουν για το βιβλίο τους «Μην ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες, με την Μαρία Κάλλας να του εμπνέει τον μεγαλύτερο θαυμασμό. Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τους Μιχάλη Ρέππα και Αλέξανδρο Αντωνόπουλο μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube.

    «Συζητήσεις Περί Ελευθερίας / 1821 – 2021»:  Η Ελληνική Επανάσταση με το βλέμμα των Οθωμανών

    Τετάρτη 26/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Οι  συζητήσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συνεχίζονται και την Τετάρτη 26/5 στις 19:00 με θέμα την Ελληνική Επανάσταση με το βλέμμα των Οθωμανών. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής συνομιλεί με τον αναπληρωτή καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλία Κολοβό, τον διδάσκοντα Ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Λεωνίδα Μοίρα και την καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley, Χριστίνα Φιλίου. Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube.

    «Νυφικό από πορφύρα», Σοφία Βόικου (Εκδόσεις Ψυχογιός)
    Πέμπτη 27/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Το Public φιλοξενεί τη Σοφία Βόικου την Πέμπτη 27/5 στις 19.00 η οποία θα μιλήσει για το νέο της μυθιστόρημα «Νυφικό από πορφύρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιβλίο μιλάει για έναν ανυπότακτο τόπο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς, με φόντο ιστορικά γεγονότα που έρχονται να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube.

    «Μη μιλάς»,  Dr. Christina Dalcher (Εκδόσεις Floral Books)
    Δευτέρα 31/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Τη Δευτέρα 31/5 και ώρα 19:00 η συγγραφέας, Dr. Christina Dalcher θα συζητήσει μαζί με τη Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέα και συνιδρύτρια του Women On Top, για το δυστοπικό της μυθιστόρημα, «Μη μιλάς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral Books. Το βιβλίο αναφέρεται σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες επιτρέπεται να πουν μόνο 100 λέξεις την ημέρα. Συντονιστείτε στην σελίδα Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube.

    «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί», Βίκυ Χατζηβασιλείου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)
    Δευτέρα 24/5 και ώρα 19:00 | @Public FB

    Η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος θα μιλήσουν για το νέο τους βιβλίο «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, την Δευτέρα 24/5 και ώρα 19.00, στη σελίδα Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube. Σε αυτό το βιβλίο οι συγγραφείς αποκαλύπτουν με απλότητα και σαφήνεια τον τρόπο για να προσελκύουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν.



    ΣΧΟΛΙΑ