• City Stories

    Προτάσεις και συνταγές για το χριστουγεννιάτικο μενού

    • NewsRoom
    χριστουγεννιάτικο τραπέζι


    Τα Χριστούγεννα μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι με οικογένεια, φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα και μοιράζουμε ευχές κι αγκαλιές τρώγοντας χριστουγεννιάτικα φαγητά που με τόσο μεράκι έφτιαξε η οικοδέσποινα. Στην προκειμένη περίπτωση, η οικοδέσποινα είστε εσείς, οπότε ήδη σκέφτεστε τι θα ετοιμάσετε για το χριστουγεννιάτικο μενού. Την κλασική γαλοπούλα; Με τι όμως μπορούμε να τη συνοδεύσουμε; Και μήπως να δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό; Με τι μπορούμε να ξεκινήσουμε το χριστουγεννιάτικο δείπνο μας; Εμείς θα σας προτείνουμε πιάτα και συνταγές κι εσείς ανάλογα με τον χρόνο που έχετε θα επιλέξετε αυτά που μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε, γιατί το θέμα είναι να είστε κι εσείς χαρούμενη και ξεκούραστη, μέρες που είναι.

    χριστουγεννιάτικο τραπέζι

    Πρόταση 1

    Το κλασικό μενού των Χριστουγέννων είναι γαλοπούλα, γέμιση (που μπορείτε να την βάλετε ξεχωριστά σε ένα μπολ), μια ωραία σαλάτα, λαχανάκια Βρυξελλών και πατάτες. Μια τάρτα ή πίτα για την αρχή κι ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό για το τέλος κι έχετε δημιουργήσει ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο μενού.

    Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το πώς θα ψήσετε την γαλοπούλα. Όσο για την γέμιση; Διαλέξτε την εύκολη και νόστιμη εκδοχή που όλοι την προτιμούν, με κιμά, δαμάσκηνα, σταφίδες, κουκουνάρια, βρασμένα κάστανα και γλυκό κρασί. Αποφύγετε για ευκολία τα συκωτάκια. Η ιδανική σαλάτα είναι αυτή με μαρούλι iceberg, ρόδια και μήλο μια τέλεια συνταγή με γλυκό dressing.

    Προτάσεις και συνταγές για το χριστουγεννιάτικο μενού

    Πρόταση 2 

    Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε μενού με περισσότερα πιάτα.

    Ξεκινήστε με μια σούπα για πρώτο πιάτο. Η κολοκυθόσουπα είναι ιδανική επιλογή, απλώς η δυσκολία είναι στο να κόψετε την κολοκύθα. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε κι άλλες σούπες όπως με μπρόκολο.

    Συνεχίστε με λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι, μια εύκολη ιδέα που μπορείτε να έχετε προτετοιμάσει κι από το προηγούμενο βράδυ.

    Και τώρα ήρθε η ώρα για το κρέας. Αν δεν θέλετε γαλοπούλα, το ψαρονέφρι με κυδώνια , θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνοδεύστε το με πουρέ πατάτας.

    Κλείστε το δείπνο με ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό, όπως η πάβλοβα με κάστανα.

    Υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας με μικρά καναπεδάκια κι ένα φρουτ παντς. Κάτι εύκολο είναι να βάλετε σε έναν δίσκο φέτες καπνιστού σολομού και κρακεράκια, καθώς και ωμά κομμένα λαχανικά με ένα dip, ώστε οι καλεσμένοι να σερβίρονται μόνοι τους στην αρχή του γεύματος.

    Το χριστουγεννιάτικο μενού είναι έτοιμο κι εσείς επιλέγετε τις γεύσεις που σας αρέσουν περισσότερο!

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψαρονέφρι με γλυκιά σάλτσα από κυδώνια: Ό,τι πρέπει για το γιορτινό σας τραπέζι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γλυκιά πίτσα σοκολάτας με καραμέλες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Υπέροχο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό: Μπρουσκέτες με τυρί και ρόδι



    ΣΧΟΛΙΑ