• City Stories

    Πρέσπεια 2019: Η Πάολα ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

    • NewsRoom
    Πάολα

    Πάολα


    Εμφάνιση-έκπληξη θα πραγματοποιήσει στα φετινά «Πρέσπεια» η λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα, η οποία επελέγη από την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

    Από τις μεγάλες πίστες, η Πάολα θα ερμηνεύσει τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στον Άγιο Αχίλλειο, το νησάκι της Μικρής Πρέσπας, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο ο κύκλος εκδηλώσεων «Πρέσπεια».

    Η εμφάνιση της Πάολα εντάσσεται στο μουσικό αφιέρωμα «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου. Επίσης, θα εμφανιστουν οι Βασίλης Λέκκας και η Έλενα Φερεντίνου.

    Η εμφάνιση της τραγουδίστριας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να αναμετρηθεί επί σκηνής με ένα ρεπερτόριο εντελώς διαφορετικό από αυτό στο οποίο έχει κινηθεί μέχρι σήμερα.

    Πάντως, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε τοποθετηθεί κατά το παρελθόν σχετικά με το αν υπάρχουν «απαγορεύσεις» σχετικά με το ποιοι ερμηνεύουν τα τραγούδια του με αφορμή τον σάλο που είχε δημιουργηθεί για την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως ερμηνευτή του «Άξιον Εστί» σε μεγάλη ανοιχτή συναυλία που διοργάνωνε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

    «Πιστεύω ότι το έργο, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι ‘άξιος’ να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει, επίσης, να πω ότι θεωρώ τη χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση» είχε δηλώσει την άνοιξη του 2015.



    ΣΧΟΛΙΑ