• Architecture & Design

    Πόσο θα κόστιζε σήμερα το διαμέρισμα από τα «Φιλαράκια»;

    • NewsRoom
    φαγητό με φίλους


    Η σειρά “Friends” ή για εμάς εδώ “Τα φιλαράκια” αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές του κοινού, με διαχρονικά στοιχεία και χιούμορ που δεν χάνει ποτέ την αξία του.

    Η προβολή της σειράς άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 από το NBC και σταμάτησε στις 6 Μαΐου 2004, κρατώντας μας συντροφιά 10 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ένας προβληματισμός ή αλλιώς μια απορία σε όλους τους τηλεθεατές, η οποία δεν έχει λυθεί ακόμη, παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια και είναι η εξής: πώς η Μόνικα με τη Ρέιτσελ κατάφερναν να πληρώνουν αυτό το εκπληκτικό διαμέρισμα στο οποίο ζούσαν;

    Εντάξει, προφανώς και το διαμέρισμα δεν ήταν υπαρκτό. Είχε στηθεί για τους σκοπούς της σειράς στα στούντιο της Warner Bros στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια. Εντούτοις, τα εξωτερικά πλάνα του σπιτιού τους είναι από ένα υπαρκτό κτίριο, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα, 20 και πλέον χρόνια μετά. Μάλιστα, πολλοί θαυμαστές της σειράς φωτογραφίζονται μπροστά στου, στον αριθμό 90 της οδού Μπέντφορντ στο Ουέστ Βίλατζ του Μανχάταν.

    Αν, όμως, θέλαμε να υπολογίσουμε το πόσο θα κόστιζε αυτό το διαμέρισμα, τότε θα έπρεπε να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά, ξεκινώντας από το μέγεθός του. Ένα τέτοιο διαμέρισμα στο Ουέστ Βίλατζ θα ήταν πανάκριβο, αλλά ας το δούμε πιο συγκεκριμένα. Αρχικά, το συγκεκριμένο διαμέρισμα φαίνεται να κυμαίνεται μεταξύ 104 και 140 τ.μ., ενώ το μέσο εμβαδό ενός διαμερίσματος με δύο κρεβατοκάμαρες στην περιοχή είναι 90,5 τ.μ., σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών ακινήτων Yardi Matrix, που επικαλείται το CNBC.

    Πόσα χρήματα θα χρειάζονταν, λοιπόν, για την ενοικίαση ενός τέτοιου διαμερίσματος σήμερα; Η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων Trulia ορίζει το ενοίκιο στα 4.500 δολάρια το μήνα (3,75% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι), μία τιμή που αποτελεί τον μέσο όρο για τη γειτονιά. Λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω και συνδυάζοντάς το με το μέγεθος του σπιτιού της Μόνικα, καταλήγουμε στο ότι το αγαπητό μας «φιλαράκι» θα έπρεπε να πληρώνει 7.000  με 8.000 δολάρια, περίπου, για το ενοίκιο του διαμερίσματός της.

    Αυτά στην περίπτωση του ενοικίου. Αν ήθελε να προχωρήσει σε αγορά του διαμερίσματος θα έπρεπε να πληρώσει πάνω από 2 εκατ. δολάρια (παρόλο που είναι σε ένα κτίριο χωρίς ασανσέρ!). Πάντως κάποια στιγμή στη σειρά έγινε μια σχετική αποκάλυψη του πώς η Μόνικα και η Ρέιτσελ, παρά τις χαμηλά αμειβόμενες δουλειές τους, κατάφερναν να μένουν σε ένα τέτοιο διαμέρισμα. Υποτίθεται ότι εκεί έμενε η γιαγιά της Μόνικα παλαιότερα και το υπενοικίασε στην εγγονή της, καλύπτοντας εκείνη το μεγαλύτερο μέρος του ενοικίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το εντυπωσιακό ρετιρέ της Μέριλ Στριπ στο Μανχάταν αξίας 24,6 εκατ. δολαρίων! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς ένα παλιό αρχοντικό στους Παξούς μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό ξενοδοχείο πέντε αστέρων (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό το επταώροφο κτίριο είναι εμπνευσμένο από το παιχνίδι Jenga (pics)24/



    ΣΧΟΛΙΑ