Μια πολύ νόστιμη σαλάτα που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της σαρακοστής, και όχι μόνο. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας και θα σας προσφέρει ένα γευστικό πιάτο που θα είναι παράλληλα θρεπτικό. Δείτε παρακάτω!
Τι χρειάζεστε:
- 250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
- Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- Πιπεριές κομμένες κυβάκια
- Πράσινη σαλάτα για τη βάση
- Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Για τη σως:
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
Πώς το κάνετε:
- Πριν από όλα τα άλλα, θα πρέπει να έχετε μουλιάσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
- Τα στραγγίζουμε το πρωί, τα βράζουμε, μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε ξανά.
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σως.
- Περιχύνουμε με της σως τη σαλάτα με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να τη φάμε δροσερή.