• City Stories

    Πέντε προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Παρακάτω θα βρείτε πέντε δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. Προβολή Ντοκιμαντέρ “Θραύσματα” στο Cotsen Hall

    Περιπλανήσεις στην τέχνη και τη ζωή της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη. Θραύσματα από σκέψεις και μνήμες, υλικά που απορρίφθηκαν, ανασυντίθενται και αποκτούν νέα μορφή. Αναζήτηση νοημάτων μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων και μια παλιά φιλία. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ “Θραύσματα” της Μαριάννας Οικονόμου.

    Τo ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξήχθη 2 – 11 Μαρτίου 2018. Η πρώτη προβολή του στην Αθήνα είναι αυτή που θα γίνει στο αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών την Τετάρτη 25 Απριλίου.

    Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 48΄ και θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση “Αλεξάνδρα Αθανασιάδη. Έργα πέρα από τις γραφές του Καβάφη”, που φιλοξενείται, αυτή την περίοδο και έως τις 12 Μαΐου, στην πτέρυγα “Ιωάννης Μακρυγιάννης” (Σουηδίας 61, Κολωνάκι)

    Πότε:
    Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
    19.30

    Πού:
    Γεννάδειος Βιβλίοθηκη
    Αναπήρων Πολέμου 9

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    θραυσματα

    2. “Άσπρος γάτος, μαύρος γάτος” στο Κινηματοθέατρο «Κ.Γαβράς» 

    Η Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνει το αφιέρωμα «Εμίρ Κουστουρίτσα: Ο Αιώνιος Βαλκάνιος» και προβάλλει τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία είναι γιουγκοσλαβική του 1998, σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα και με πρωταγωνιστές τους Μπαϊράμ Σεβερτζιάν, Σέρτζιαν Τοντόροβιτς, Φλοριγιάν Αϊντίνι.

    Για να ξεπληρώσει τα χρέη του πατέρα του, ο νεαρός Ζάρε πρέπει να παντρευτεί την άσχημη αδελφή ενός μαφιόζου. Ευτυχώς ο παππούς, αν και πεθαμένος στο πατάρι, έχει άλλα σχέδια για τον εγγονό του.

    Πότε:
    Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ.Γαβράς» πρώην «ΕΦΗ
    Βασιλικών 6, Κηπούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    3. “Harold and Lillian: A Hollywood Love Story” στο Exile Room

    Σκηνοθεσία: Daniel Raim / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 94’

    Μία ιστορία αγάπης που μοιάζει και η ίδια βγαλμένη από κάποιο κλασικό σινε-ρομάντζο, το “Harold and Lillian” ξετυλίγει τη ρομαντική και καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού storyboards Harold Michelson και της συζύγου του, της κινηματογραφικής ερευνήτριας Lillian Michelson: ένα ταλαντούχο ζευγάρι που διόλου τυχαία κέρδισε κάποτε τον τίτλο “η καρδιά του Χόλιγουντ”!

    Στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

    Πότε:
    Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    4. Ντοκιμαντέρ “Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης” στον Πολυχώρο Αλέκα

    Geyda Torun ( ΤΟΥΡΚΙΑ )
    Ντοκιμαντέρ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 79′

    Ένα πρωτότυπο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ με αφηγηματικές ιδέες, έμμεσο κοινωνικό σχολιασμό και αμίμητους… πρωταγωνιστές. Η καθημερινότητα της τούρκικης μεγαλούπολης.

    Aκόμη και όσοι επισκέπτες της δεν έχουν μαγευτεί από την ιδιαίτερη γοητεία

    της Κωνσταντινούπολης, παραδέχονται πως αυτή η χαοτική μεγαλούπολη διαθέτει προσωπικότητα, χαρακτήρα και ιστορική συνείδηση.

    Πότε:
    Σάββατο 28 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. “Μεφίστο” στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

    Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 29/4, με το πολυβραβευμένο φιλμ “Μεφίστο” (1981, Έγχρωμο, 144΄), του Ίστβαν Ζάμπο, με τον Κλάους Μαρία Μπραντάουερ.

    Η ιστορία ενός φιλόδοξου κωμικού που για την τέχνη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα, ακόμη και να δεχτεί τους όρους των Ναζί στη διάρκεια του γερμανικού φασισμού. Συγκλονιστική ταινία (βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών) γύρω από το θέμα της τέχνης και της πολιτικής, βασισμένη στο έργο του Κλάους Μαν

    Πότε:
    Κυριακή 29 Απριλίου 2018
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μικρό Παλλάς: Πέντε μουσικές συναντήσεις απρόσμενων ντουέτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4+1 ενδιαφέρουσες διαλέξεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τριήμερο δωρεάν προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ