• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Πέμπτη (11 Οκτωβρίου)


    Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτή την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη της Αθήνας.

    Πρόκειται για μια υπαίθρια πρακτική pilates, για μία σημαντική διάλεξη, μία παρουσίαση βιβλίου και δύο προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

    Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

    1. Mat Pilates για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ

    Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, για τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας. Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα, με ειδικά όργανα γυμναστικής και είναι κατάλληλο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

    Έως 30 συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας.

    Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα pilates.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας 30’ νωρίτερα.

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
    18.00 – 19.00

    Πού:
    ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ
    ΚΠΙΣΝ
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    πιλάτες

    2. Διάλεξη της Laurence Devillers στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Ρομποτική και συναισθηματική νοημοσύνη: μύθοι, φαντασιώσεις και πραγματικότητα
    Κύκλος «CNRS»

    Η δημιουργία μιας κοινωνικής σχέσης και ενός συναισθηματικού δεσμού με μηχανές δεν αποτελεί πια όνειρο ενός συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια πολλούς ερευνητές, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της Laurence Devillers στο LIMSI-CNRS (Εργαστήριο Πληροφορικής στη Μηχανική και τις Επιστήμες Μηχανικών) στη Γαλλία.

    Αυτά τα ρομπότ θα ζουν στα σπίτια μας και θα μοιραστούν μαζί μας ιστορίες ζωής. Οι ικανότητές μας για συναισθηματική κατανόηση μπορούν να μας οδηγήσουν σε ψευδαισθήσεις όσον αφορά τις πραγματικές δυνατότητες των ρομπότ. Επομένως, η εισβολή στη ζωή μας εγείρει ηθικό προβληματισμό. Αν τα ρομπότ έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν μόνα τους όπως κάνουν τα παιδιά, είναι σκόπιμο να τα προγραμματίσουμε με ηθικές αξίες και κανόνες για τη ζωή στην κοινωνία και να ελέγξουμε την εκπαίδευσή τους. Με βάση την εμπειρία της ως ερευνήτρια στον τομέα της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, και στον τομέα της συναισθηματικής και ηθικής πληροφορικής, η LaurenceDevillers προτείνει να σκεφτούμε τη θέση των ρομπότ στην κοινωνία, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, του ευ ζην και της εκπαίδευσης.

    Η Laurence Devillers είναι καθηγήτρια πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και ερευνήτρια στο εργαστήριο LIMSI-CNRS στον τομέα «Συναισθηματικές και κοινωνικές διαστάσεις στις προφορικές αλληλεπιδράσεις». Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Ρομπότ και Άνθρωποι: μύθοι, φαντασιώσεις και πραγματικότητα, εκδόσεις Plon, 2017. Είναι μέλος της Επιτροπής για τη δεοντολογία της έρευνας στις ψηφιακές επιστήμες και τεχνολογίες (CER­NA) της ερευνητικής ομάδας Allistène. Συμμετέχει από το 2016 στη «IEEE Global Initiative for Ethical Considerations in the Design of Autonomous Systems». Είναι υπεύθυνη έργου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Σύγκλισης DATAIA αφιερωμένο στην Επιστήμη των Δεδομένων, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κοινωνία. Συμμετέχει τέλος στην ανάπτυξη της πλατφόρμας TransAlgo (διαφάνεια και επεξήγηση των αλγορίθμων) στο Πανεπιστήμιο Paris-Saclay και συμμετέχει στην πρωτοβουλία HUB France IA για ζητήματα ηθικής.

    Εισαγωγή: Νίκος Φακωτάκης, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας ((ΕΕΤ))

    Ταυτόχρονη μετάφραση.

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας.
    Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ. την ημέρα της διάλεξης στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής.

    3. Προβολή της ταινίας “Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο” στον Πολυχώρο Π

    Αλλαγή διάθεσης με μια φρέσκια Ιταλική κωμωδία ελπίζοντας ότι δε θα είναι η τελευταία μας θερινή προβολή για το 2018. Καμπούρογλου 44 & Σαμαρά στα Κ.Πατήσια.

    Υπόθεση: Η Κλαούντια είναι μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων, η οποία τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της. Όταν η τελευταία πεθαίνει, εκείνη αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον… καταψύκτη, τη στιγμή που στα πόδια της αρχίζει να μπλέκεται ο Σιμόνε, ένας άφθαρτος αστυνομικός της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που την ερωτεύεται.

    Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με μπίρες/ποτά, φρέσκο σπιτικό φαγητό, ποπ κορν, ανταλλακτικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο “καλάθι αλληλεγγύης του π” σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Πολυχώρος Π
    Καμπούρογλου 44 & Σαμαρά, Κ.Πατήσια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο “καλάθι αλληλεγγύης του π” σε τρόφιμα μακράς διαρκείας.

    4. Δημήτρης Κανελλόπουλος – Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

    Οι εκδόσεις Κίχλη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες του Δημήτρη Κανελλόπουλου.

    Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας-μεταφραστής Γιάννης Παλαβός και ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

    Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Φιλία Κανελλοπούλου.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ διηγημάτων μου, με τίτλο Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες, αποτελεί προϊόν αφύπνισης της μνήμης για τον γενέθλιο τόπο. Σε αυτή την ανάκληση του κόσμου του χθες με ώθησε η φθορά των ήχων, των λέξεων, των εικόνων, καθώς και η απώλεια ανθρώπων, πραγμάτων και καταστάσεων στο πέρασμα του χρόνου. Οδηγός μου στο ταξίδι αυτό δεν ήταν η νοσταλγία. Θέλησα απλώς να διασώσω από τη λήθη εκείνες τις σκοτεινές και θλιβερές όψεις της ζωής που αφήνει στη σκιά ο εξωραϊσμός της μνήμης. Ανασύροντας ιστορίες από το παρελθόν, επιδίωξα να περιγράψω έναν κόσμο πραγματικό, που πολύ απέχει από την εικόνα που δημιουργεί η νοσταλγική αναπόληση• έναν κόσμο σκληρό, που διακατεχόταν από πάθη και ένστικτα σκοτεινά, αλλά συνάμα διέθετε απλότητα και ομορφιά που έχουν εκλείψει στις μέρες μας. Προσπάθησα να δώσω πνοή στο βλέμμα και στη φωνή των ανθρώπων μιας εποχής αλλοτινής. Γιατί στο βλέμμα και στη φωνή τους καθρεφτίζεται η ψυχή τους. Και αυτήν ακριβώς την ψυχή θέλησα να αναστήσω.

    Δημήτρης Κανελλόπουλος

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Βιβλιοπωλείο Ιανός
    Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. Προβολή του ντοκιμαντέρ “Three Identical Strangers” στο Exile Room

    Το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς και ένα αφιέρωμα στον underground Αμερικανό σκηνοθέτη Mark Rappaport (στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας) σηματοδοτούν την έναρξη της νέας σεζόν προβολών του Exile Room.

    Σκηνοθεσία: Tim Wardle / Διάρκεια: 96’ / 2018

    Το 1980 δύο άγνωστοι ανακάλυψαν ότι είναι πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που χωρίστηκαν στη γέννα. Όταν η είδηση δημοσιεύτηκε, ένας ακόμα νεαρός διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον τρίτο πανομοιότυπο αδελφό, ο οποίος επίσης είχε υιοθετηθεί από άλλη οικογένεια! Αυτό όμως ήταν το λιγότερο…

    Πότε:
    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου: Μια μοναδική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τον Οκτώβριο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι «Παραβάσεις» επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ: Άντον Τσέχωφ – Η Κυρία με το Σκυλάκι & Καστάνκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Dirty Fuse έρχονται στο ΚΠΙΣΝ για την τελευταία υπαίθρια συναυλία του χρόνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ο Διονύσιος Σολωμός στη σκιά του Ομήρου»: Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ