• City Stories

  Πέντε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (14 Νοεμβρίου 2018)


  Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα αυτή την περίοδο, ενώ πολλές από αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο.

  Για αυτή την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, συγκεντρώσαμε πέντε εκδηλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε δωρεάν και να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας. Παρουσιάσεις βιβλίων, εγκαίνια εκθέσεων, προβολές ταινιών, συναντήσεις με συγγραφείς και πολλά άλλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα μας περιμένουν για ένα δημιουργικό απόγευμα ή βράδυ.

  Δείτε παρακάτω:

  1. Εγκαίνια έκθεσης / Παρουσίαση Βιβλίου / Προβολή ταινίας – Cesare Bedognè “Nessuno – Kανένας” στο Ιταλικό Ινστιτούτο

  Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00, στα εγκαίνια της έκθεσης “Nessuno – Kανένας” του Cesare Bedognè.

  Η βασική ιδέα της έκθεσης βρίσκεται σε ένα είδος διπλής κίνησης, φωτογραφίες που δημιουργούν μια ταινία και φωτογραφικά καρέ που παίρνουν μορφή μέσω μιας ταινίας, εκτυπώσεις πάνω σε ζελατίνα αργύρου που αποτελούν τη βάση της ταινίας “Storia per in teatro vuoto” (στην αίθουσα Gattopardo) και φωτογραφικά καρέ παρμένα από την ταινία “Maria’s Silence” και στη συνέχεια εκτυπωμένα ψηφιακά με ψεκασμό μελάνης (στην αίθουσα Callas). “Πιστεύω ότι η αναζήτηση του κάδρου είναι μια προσαρμογή της όρασης σε μια πνευματική ανάγκη: το μάτι σχηματίζει μία εικόνα, η οποία, με τη σειρά της, μέσα από τις εσωτερικές της αντηχήσεις, μεταμορφώνει τη ματιά, εστιάζοντάς την εκ νέου”. Cesare Bedognè.

  Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00

  Στο πλαίσιο της βραδιάς εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του “Nessuno Kanenas” και θα προβληθεί η ταινία του “Maria’s silence”

  Συμμετέχει η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια του βιβλίου.

  Πότε:
  Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
  19.00

  Πού:
  Ιταλικό Ινστιτούτο
  Πατησίων 47, Πεδίον Άρεως

  Πληροφορίες

  Είσοδος ελεύθερη.

  2. Προβολή “Οι ρομαντικοί εξόριστοι” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

  Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση προβάλλοντας την πολυφωνία των περιεχομένων του και την ποικιλότητα των σχημάτων και μορφών της παραγωγής του, στοιχεία που συγκροτούν διεθνές σημάδι ταυτότητας.

  Οι ρομαντικοί εξόριστοι (2015), Σκηνοθέτης: Jonás Trueba
  Διάρκεια: 70΄. Κατάλληλη για όλους.

  Τρεις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς προφανή αιτία. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι προσπαθούν να κάψουν τα τελευταία πλοία της νιότης, άλλοι θα μιλήσουν για την παρακμή του αρσενικού είδους. Η ταινία Οι ρομαντικοί εξόριστοι μιλά τόσο γι’ αυτό όσο και για άλλα θέματα, εξίσου υπερβατικά, στη διάρκεια μιας διαδρομής μακριάς και σύντομης μαζί, στην οποία οι πρωταγωνιστές συναντούν έρωτες ειδυλλιακούς και συνάμα εφήμερους, με μοναδική αποστολή να εκπλήξουν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν να νιώθουν ζωντανοί.

  Πότε:
  Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
  19.30

  Πού:
  Ελληνοαμερικανική Ένωση
  Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

  Πληροφορίες

  Είσοδος ελεύθερη.

  3. Εγκαίνια – Δημήτρης Φραγκάκης έκθεση “Hey Pal” στην γκαλερί Depo Darm

  Ο εικαστικός Δημήτρης Φραγκάκης παρουσιάζει την τρίτη ατομική του έκθεση με τίτλο Hey Pal, στην γκαλερί Depo Darm.

  Στην έκθεση “Hey Pal”, Ο Δημήτρης Φραγκάκης αναπτύσσει μια αλληγορική και σε κάποιο βαθμό αυτοβιογραφική ιστορία, μέσα από ένα πλούσιο αριθμό πρόσφατων σχεδίων, πινάκων και γλυπτών. Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται αποσπασματικά γύρω από μια φανταστική Λίμνη, όπου φιγούρες, εικόνες, ευρήματα και συναπαντήματα ρίχνουν ένα κάποιο φως στην ασκητικότητα και την επιμονή του ανθρώπου που μοχθεί μέσα στη σκιά και τη λάσπη. Για τον καλλιτέχνη, η εργασία του περιγράφεται ως ανασκαφή και κατάδυση, και ως εκ τούτου τοποθετείται στο όριο της Λίμνης, δηλαδή στον μικρόκοσμο που ξεδιπλώνεται ανάμεσα στο υγρό και το στερεό, το νερό και το χώμα.

  Πότε:
  Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
  20.00

  Πού:
  Depo Darm Contemporary Art Space
  Ηρώων Σκοπευτηρίου 54-56, Ιλίσια

  Πληροφορίες

  Είσοδος ελεύθερη.

  4. Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο café του ΙΑΝΟΥ | Σωτήρης Δημητρίου

  Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου.

  Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

  Λίγα λόγια για τις Συναντήσεις με Συγγραφείς:

  Στις «ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» που φιλοξενούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους. Μαζί σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: [email protected] και όλες μεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr.

  Πότε:
  Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
  20.30

  Πού:
  IANOS
  Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας

  Πληροφορίες

  Είσοδος ελεύθερη.

  5. Ο «Συλλέκτης» έρχεται στο Public Café Συντάγματος

  ο Public και οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου graphic novel του Soloúp, «Ο Συλλέκτης-Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο», την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Public Café Συντάγματος.

  Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

  Γιάννης Κουκουλάς / Ιστορικό τέχνης

  Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος / Δικηγόρος και Μέλος του Δ.Σ. του International Council on Shared Parenting (ICSP)

  Θα παρουσιαστεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση γραμμένη ειδικά για τον «Συλλέκτη» από τους «Drums & Voice Jazztronica Duet», ένα πρότυπο Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων-φωνής, από την Αγγελική Τουμπανάκη και τον Ηλία Δουμάνη.

  Πότε:
  Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
  21.00

  Πού:
  Public Café Συντάγματος
  Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα

  Πληροφορίες

  Είσοδος ελεύθερη.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Christmas Festival στο McArthurGlen: Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά!

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Jazz Baroque: Μια ανατρεπτική συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ  ΣΧΟΛΙΑ