• City Stories

    Πέντε θερινές/υπαίθριες προβολές για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες!

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι στην Αθήνα, όταν ξεκινούν οι θερινές και υπαίθριες προβολές ταινιών! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανάμεσα στα θερινά σινεμά που ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν κόσμο κάθε ηλικίας, διοργανώνονται διάφορες προβολές, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο πολιτιστικών φεστιβάλ.

    Παρακάτω θα βρείτε πέντε υπαίθριες και θερινές προβολές παλιότερων ή νεότερων ταινιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικούς χώρους, ταράτσες και αυλές της Αθήνας, ενώ ξεχωρίζει η προβολή στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές πληροφορίες:

    Λόγω των καιρικών συνθηκών, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον εκάστοτε χώρο πριν από τις προβολές.

    1. “Ραντεβού εκεί ψηλά” στο Στέκι Π

    Προβάλλουμε το Γαλλικό αριστούργημα των 5 βραβείων Σεζάρ του Αλμπέρ Ντυποντέλ που είναι όχι μόνο σεναριακός διασκευαστής αλλά και σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας!

    Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.30 με μπίρες, φαγητό, σνακς, παγωτό, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα.

    Υπόθεση: Νοέμβριος του 1918. Λίγες ημέρες πριν την παύση πυρός του Α` Παγκοσμίου, ο Εντβάρντ Περικούρ σώζει τη ζωή του Αλμπέρτ Μειγάρ. Οι δυο αυτοί άντρες δεν έχουν τίποτα κοινό, πέρα από τη συμμετοχή τους στον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέγ, διατάζοντας μια παράλογη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους, ενώ την ίδια στιγμή χτίζει τη φιλία τους. Στα ερείπια της σφαγής του πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους κάνουν προσπάθεια επιβίωσης. Κι ενώ ο Πλαντέγ είναι έτοιμος να κάνει μια περιουσία με τα πτώματα του θυμάτων, ο Αλμπέρτ και ο Εντβάρντ σκαρφίζονται μια επική απάτη με τα μνημόσυνα των αποστερημένων οικογενειών.

    Πότε:
    Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
    21.00

    Πού:
    Στέκι Π
    Καμπούρογλου 44 & Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια.

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο “καλάθι αλληλεγγύης του π” σε τρόφιμα μακράς διαρκείας.

    2. “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι” στο Χυτήριο

    Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
    Πρωταγωνιστούν: Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Πάτρικ Μαγκί, Στίβεν Μπέρκοφ, Μάικλ Μπέιτς, Γουόρεν Κλαρκ, Τζέιμς Μάρκους

    Στο εγγύς μέλλον, ο Άλεξ επιδίδεται μαζί με τη συμμορία του σε πράξεις βίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Συλλαμβάνεται και υποβάλλεται σε μια ειδική «θεραπεία» πλύσης εγκεφάλου, ώστε να νιώθει αποστροφή σε οποιαδήποτε απόπειρα βίας.

    Πότε:
    Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
    23.10

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. “Ηλέκτρα” του Μιχάλη Κακογιάννη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

    Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Athens & Epidaurus Festival), διοργανώνει μία ξεχωριστή προβολή: Το Σάββατο, 30 Ιουνίου και ώρα 21:30, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στον κινηματογράφο, προσκαλώντας του θεατές σε μία σπάνια εμπειρία, με την προβολή της “Ηλέκτρας” (Electra, 1962) του Μιχάλη Κακογιάννη.

    Η ταινία:
    Η Ηλέκτρα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του, Κλυταιμνήστρα, και τον εραστή της, Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη. Και οι δυο μαζί θα θέσουν σε εφαρμογή το φονικό τους σχέδιο.

    Το 1962 ο Μιχάλης Κακογιάννης παραδίδει με την “Ηλέκτρα” την πιο διαχρονική και ταυτόχρονα υποδειγματική μεταφορά αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στον κινηματογράφο. Το αττικό τοπίο γίνεται η λιτή σκηνή που εκσυγχρονίζει τον μύθο και τα προαιώνια στοιχεία της ελληνικής γης αναδεικνύουν τους χαρακτήρες και τις συγκρούσεις, που διαπερνούν δραματικά και ποιητικά την ελληνική ταυτότητα.

    “Ηλέκτρα” (Electra, 1962) του Μιχάλη Κακογιάννη
    Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιάλης, Τάκης Εμμανουήλ
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
    Διάρκεια: 110’

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

    Πότε:
    Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
    21.30

    Πού:
    Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. “Ο Κύριος Βερντού” στο Χυτήριο

    Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
    Ηθοποιοί: Τσάρλι Τσάπλιν, Μάρθα Ρέι, Γουίλιαμ Φρόλεϊ, Μέριλιν Νας, Ίζομπελ Έλσομ, Μάντι Κορέλ, Μάρτζορι Μπένετ, Ίρβινγκ Μπέικον, Μπέρναρντ Νεντέλ, Βέρα Μαρς

    Ο κ. Verdoux (Charles Chaplin) είναι ένας παριζιάνικος οικογενειάρχης που χάνει τη δουλειά του ως υπάλληλος τράπεζας. Προκειμένου να υποστηρίξει τη σύζυγό του και το παιδί του, κατασκεύασε ένα σχέδιο για να παντρευτεί πλούσιες χήρες με διάφορα ψευδώνυμα και στη συνέχεια να τις δολοφονήσει για τα χρήματά τους. Το σχέδιό του λειτουργεί έως ότου το 14ο θύμα του, η Annabella Bonheur (Martha Raye), αποδεικνύεται αδύνατο να σκοτωθεί.

    Πότε:
    Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
    23.15

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. “Μια χαρούμενη οικογένεια” στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού

    Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική Επιτροπή μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε και φέτος τις καλοκαιρινές προβολές της κινηματογραφικής λέσχης. Οι ταινίες είναι πρώτης προβολής στο σύνολό τους και σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν όλους εμάς μικρούς και μεγάλους.

    “Μια χαρούμενη οικογένεια (Monster Family)”
    Παιδική / Animation 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96′

    Παρά τον τίτλο, η οικογένεια Wishbone απέχει πολύ από την ευτυχία. Σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης, η μαμά και η Emma σχεδιάζουν μια διασκεδαστική βραδιά. Ωστόσο, το σχέδιό της αλλάζει όταν μια κακή μάγισσα τους καταραστεί, και όλοι μετατραπούν σε τέρατα.

    Πότε:
    Κυριακή 1 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού
    Δραγατσανίου 129 και Πραξιτέλους, Ελληνικό

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναυλία και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δύο δωρεάν συναυλίες της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στην Εθνική Λυρική Σκηνή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα διήμερο γεμάτο μουσική, νεροπίστολα και τεράστια κανόνια νερού στην Τεχνόπολη!



    ΣΧΟΛΙΑ