• Πολιτισμός

    Ο πάμπλουτος Ντέμιαν Χιρστ καρφώνει νεαρό κλέφτη του τηλεφώνου του – Ειρωνικά σχόλια στον Τύπο

    Ντέμιαν Χιρστ


    Είναι ο πλουσιότερος εικαστικός καλλιτέχνης του κόσμου, σίγουρα της Βρετανίας με περιουσία που εκτιμάται στα 384 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έκανε θέμα, που του έκλεψαν το τηλέφωνο.

    Και όχι μόνον αυτό, αλλά ανέβασε στο Instagram ένα βιντεάκι με την κλοπή, που κάποιος είχε τραβήξει, προκειμένου να ενημερώσει τους 720.000 ακολούθους του.

    Ο Ντέμιαν Χιρστ όλα αυτά, που καθώς έτρωγε τις προάλλες στον ανοιχτό χώρο ενός εστιατορίου στο Μέιφαιρ του Λονδίνου, τον πλησίασε ένας νεαρός με μάσκα για τον κορονοϊό και ξεγελώντας τον, με το να του δείχνει κάποια χαρτιά, έφυγε μαζί με το τηλέφωνο, που ήταν πάνω στο τραπέζι. Γνωστή τακτική, συμβαίνει και στα αριστοκρατικότερα μέρη, αλλά ο Χιρστ δεν το άντεξε, δημοσιοποιώντας το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώνοντας πάντως τα ειρωνικά σχόλια του Τύπου.

    «Ενώ ο Χιρστ έχει κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένος για την κλοπή του τηλεφώνου, είναι ειρωνικό ότι προχώρησε στη δημοσιοποίηση του νεαρού κλέφτη στους οπαδούς του στο Instagram, δεδομένου ότι ίδιος έχει απολύτως παραδεχθεί σε μια συνομιλία του, το 2018 με τον καλλιτέχνη Σερ Πήτερ Μπλέικ, ότι όλες οι καλλιτεχνικές του ιδέες «είναι κλεμμένες ούτως ή άλλως», γράφει ο Observer.

    Θυμίζοντας επιπλέον, ότι ο Χιρστ είχε υπερασπιστεί αυτή τη θέση ισχυριζόμενος, ότι η πρωτοτυπία δεν είναι απαραίτητη για την παραγωγή τέχνης. Και στο πλαίσιο αυτό, ότι κατηγορείται επίσης, πως η ιδέα του έργου του «Veil Paintings» ανήκει σε Αυστραλούς αυτόχθονες καλλιτέχνες.

    Παρ’ όλο λοιπόν που τέτοιες μικρές κλοπές όπως αυτή συμβαίνουν καθημερινά, ο Χιρστ ανέβασε το βίντεο γράφοντας:

    «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτές τις μέρες. Το τηλέφωνό μου εξαφανίστηκε από το τραπέζι του εστιατορίου ενώ έτρωγα μεσημεριανό γεύμα, από αυτό το μικρό παιδί. Προσποιήθηκε ότι ζητιάνευε και μου έδειξε ένα κομμάτι χαρτί ενώ έκλεβε το τηλέφωνό μου!»

    Αυτόν τον καιρό πάντως ετοιμάζεται στην Newport Street Gallery μία μεγάλη έκθεση της τεράστιας προσωπικής συλλογή του. Κι όπως λέει ο Observer: «Με άλλα λόγια, τα πράγματα πάνε καλά για αυτόν και πιθανότατα θα ξεπεράσει την απώλεια του τηλεφώνου του…»

    Διαβάστε επίσης:

    Καλλιτέχνες, συλλέκτες και χορός εκατομμυρίων – Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι

    Κεφαλή Ερμαϊκής στήλης βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας – Σε εργασίες του δήμου (upd)

    Συντονισμένοι στο Πολυτεχνείο με Βαρουφάκη και τ’ άλλα τα παιδιά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ