• City Stories

    Ο Banksy ευχήθηκε για τον Άγιο Βαλεντίνο με μία νέα τοιχογραφία

    • NewsRoom

    Το διασημότερο έργο – γκράφιτι του Banksy


    Με τον δικό του τρόπο θέλησε να ευχηθεί ο διάσημος street artist για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

    Μία νέα τοιχογραφία, δια χειρός του διάσημου καλλιτέχνη των δρόμων, Bansky, αποκαλύφθηκε σήμερα, ανήμερα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Η νέα τοιχογραφία βρίσκεται στο Μπρίστολ, που αποτελεί την γενέτειρα του καλλιτέχνη και χαιρετίστηκε με τον τίτλο «Valentine’s Day Banksy». Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί ότι ο τίτλος αυτός καθιερώθηκε ήδη πριν ο street artist επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του έργου του, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, το βράδυ της Πέμπτης.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εικόνες της τοιχογραφίας άρχισαν να κάνουν το γύρο του κόσμου με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ, όσοι βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία και είναι θαυμαστές του Banksy, σπεύδουν να θαυμάσουν τη νέα δημιουργία του από κοντά.

    Στο νέο έργο του Bansky απεικονίζεται ένα μικρό κοριτσάκι, που έχει στρέψει μια σφεντόνα προς τον ουρανό, ενώ μια έκρηξη ζωηρόχρωμων κόκκινων λουλουδιών σχηματίζεται πιο ψηλά.

    «Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Μπρίστολ και είναι τόσο συναρπαστικό» δήλωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, η Κέλι Γούντραφ, εκ των ιδιοκτητών του κτηρίου, σε τυφλή όψη του οποίου εμφανίστηκε η τοιχογραφία του Banksy. «Συνέχιζα σχεδόν να στριγκλίζω και δεν σταμάτησα να χαμογελάω όλη μέρα», πρόσθεσε.

    Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι οι ιδιοκτήτες του κτίσματος κάλυψαν το έργο με Plexiglass για να το προστατεύσουν, ακόμη και πριν ο Banksy δηλώσει επισήμως ότι είναι δημιούργημά του.

    Το έργο «ενδέχεται να προσελκύσει πολλούς τουρίστες και να γεννήσει ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο θα είναι καλοδεχούμενο από τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις», δήλωσε στο BBC, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρίστολ, Άφζαλ Σαχ.



    ΣΧΟΛΙΑ