• City Stories

    Πέρασε με νίκη από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός (video)

    Ολυμπιακός


    Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη και τρομερό φινάλε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει μέσα στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα με 64-66 και να “κλειδώσει” το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των play-offs της Ευρωλίγκα.

    Το παιχνίδι στην “Kombank Arena” ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για τους “ερυθρόλευκους” καθώς φάνηκε να έχουν καλή διάθεση και προηγήθηκαν σχετικά έυκολα μέχρι και με δεκατρείς πόντους διαφορά στο ημίχρονο (17-30). Όλα έδειχναν ότι θα περνούσαν ένα εύκολο βράδυ με έναν Αστέρα άστοχο και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση παρά το γεγονός ότι…”καιγόταν” για τη νίκη πολύ περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

    Όμως, κάποια στιγμή οι γηπεδούχοι ξύπνησαν από τον λήθαργό τους. Με ένα κρεσέντο τριπόντων και πολύ καλύτερη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν να προηγούνται κιόλας των Πειραιωτών (43-42). Ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού έδωσε το δικαίωμα στον Αστέρα να ανοίξει και άλλο τη διαφορά (50-42) ώσπου εκεί εμφανίστηκε κυριολεκτικά από το πουθενά ο Δημήτρης Αγραβάνης.

    Σαν 12ος ουσιαστικά παίκτης του ροτέισον, έδωσε απίστευτα σημαντικές λύσεις ειδικά από τη γραμμή του τριπόντου (3/5 τρ.), “κουβαλώντας” για λίγη ώρα μόνος του τους “κόκκινους”. Στην τελευταία περίοδο εμφανίστηκε ένας κανονικός Ολυμπιακός, όπου χάρη στον υπαρχηγό του, Πρίντεζη, κατάφερε να διεκδικήσει το παιχνίδι στην παράταση.

    Η κούραση ήταν μεγάλη – μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες παίζουν ξανά αύριο- και έτσι το ματς στην παράταση ήταν κακό, πηγαίνοντας πόντο – πόντο κυρίως με βολές. Όταν έφτασε η τελευταία επίθεση, που ανήκε στον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης σαν να θυμήθηκε το καλάθι που σημείωσε στον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, αφού μετά την πάσα του Γκριν πέτυχε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το νικητήριο καλάθι των “ερυθρολεύκων”.

    Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Αγραβάνης, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 16 π. στην Ευρωλίγκα ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον Παπανικολάου (17π.) και φυσικά τον Πρίντεζη (15.). Για τον Αστέρα ξεχώρισαν ο Τζένκινς (13π.) και ο Γκούντουριτς (14π.).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκησε εύκολα την Αρμάνι ο Παναθηναϊκός (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι: Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας

     



    ΣΧΟΛΙΑ