• City Stories

    Μπύρα: 5 μύθοι που πίστευες μέχρι τώρα


    Η μπύρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ποτά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι! Πολλοί, μάλιστα, την καταναλώνουν τόσο εύκολα και με γρήγορους ρυθμούς, που δεν θεωρούν καν ότι είναι κανονικό αλκοόλ.

    Πρόκειται για ένα ποτό που η ιστορία του ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων και τα συστατικά της είναι το νερό, η βύνη (συνήθως από κριθάρι) και ο λυκίσκος, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης. Ένα ποτήρι μπύρα δίνει, περίπου, 150 θερμίδες, ενώ οι μπύρες που έχουν περισσότερη ποσότητα αλκοόλ διαθέτουν και περισσότερες θερμίδες.

    Το πασίγνωστο αυτό ποτό συνοδεύεται, όμως, με μερικούς μύθους, τους οποίους ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε.

    beers

    1. Σε ξεδιψά:
    Είναι μύθος ότι η μπύρα ενυδατώνει τον οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι σε ξεδιψάει. Η αλήθεια είναι πως τον αφυδατώνει, αφού προκαλεί διούρηση κι έτσι χάνονται πολλά υγρά.

    2. Σε φουσκώνει/δημιουργεί μπυροκοιλιά:
    Εν μέρει, όντως το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει η μπύρα επηρεάζει το πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα ένα μικρό φούσκωμα. Ωστόσο, η μεγάλη κοιλιά σε αυτούς που καταναλώνουν σε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, δεν οφείλεται στη μπύρα, αλλά στο φαγητό που συνοδεύει το ποτό τους.

    3. Κάνει καλό στις γυναίκες που θηλάζουν:
    Λέγεται πως οι γυναίκες που θηλάζουν θα έχουν “καλό γάλα” με την κατανάλωση μπύρας. Όντως η μπύρα διεγείρει την έκκριση της προλακτίνης, της ορμόνης που συνδέεται άμεσα με το θηλασμό, αλλά δεν παύει να περιέχει αλκοόλ που περνά στο μητρικό γάλα και το καθιστά βλαβερό.

    4. Πρέπει να είναι παγωμένη:
    Μπορεί αυτό να την κάνει πιο δροσιστική, όμως, οι ειδικοί λένε πως πρέπει να σερβίρεται κρύα και όχι παγωμένη, γιατί αλλιώς χάνει τη γεύση της. Ακόμη και τα ποτήρια στα οποία σερβίρεται αρκεί να είναι κρύα και όχι εντελώς παγωμένα.

    5. Στις γυναίκες δεν αρέσει η μπύρα:
    Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρώτο, δεν είναι θέμα φύλου, αλλά θέμα γεύσης. Και δεύτερο, υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες στις οποίες αρέσει η μπύρα. Προσυπογράφω!

     



    ΣΧΟΛΙΑ