ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπαίνει στα σπίτια μας με τα σχέδια των συνεργατών του, όμως εμείς δεν έχουμε δει το δικό του σπίτι. Πιθανόν να σκεφτεί κάποιος πως ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, καθιστώντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου, πως έζησε μια ζωή με αφάνταστη πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια.
Ωστόσο ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής του μεγαθήριου που λέγεται ΙΚΕΑ, ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην Ελβετία, τρώει τα κεφτεδάκια που πωλούνται από τα καταστήματα του και πετάει στην οικονομική θέση των αεροπορικών εταιρειών, ενώ θα μπορούσε άνετα να αγοράσει ένα αεροπλάνο για τις μεταφορές του.
Ναι, ο Kamprad δεν επηρεάστηκε από τα πλούτη του. Δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή του και αυτό θα είναι πάντα τρομερή έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια κέρδη του. Ο κύριος Kamprad, ο οποίος κοντεύει τα 90, πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για να προλάβει τις προσφορές, αγοράζει ρούχα από τα καλάθια και πάει στη λαϊκή προς το τέλος της ημέρας, προκειμένου να ψωνίσει φθηνότερα. Μένει ακόμη στο σπίτι που αγόρασε το 1976 και έκτοτε δεν κουνήθηκε ποτέ, πουθενά αλλού.

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση επιχειρηματία όπου τα ετήσια καθαρά κέρδη είναι 4,8 δις δολάρια και πέτυχε πωλήσεις ύψους 41,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 44 χώρες. Η κυριαρχία του ΙΚΕΑ στην επίπλωση των σπιτιών είναι πρωτοφανής. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατανάλωσης ξύλου στον κόσμο και υπάρχουν περισσότεροι κατάλογοι ΙΚΕΑ απ’ ό,τι κόπιες της Βίβλου. Οι κατάλογοι εκτυπώνονται σε τιράζ 208 εκατομμύρια κατά την τελευταία καταμέτρηση. Κι όμως, ο κύριος ΙΚΕΑ ίσως να μην αγόραζε το πιο ακριβό έπιπλο της εταιρείας του, παρά τα κέρδη.
Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού του. Όμορφο, απλό και ζεστό













Πηγή: www.womantoc.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εξωφρενικές αγορές 10 πλούσιων celebrities
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ήταν ο Clooney και άλλοι 10 ηθοποιοί στο λύκειο; (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πυροβολισμοί κατά Ρώσου στρατηγού στη Μόσχα – Σύνδεσμος με τον Πριγκόζιν
- ΕΕ: Αυξάνει τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά στο 79% για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- Stellantis: Στα 70 δισ. ευρώ έφτασε η κατρακύλα της αξίας της μετοχής από την ανάληψη της ηγεσίας από τον Filiosa
- Eurogroup: Κοινό ευρωπαϊκό χρέος και stablecoins στο επίκεντρο στις 16 Φεβρουαρίου

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.