• City Stories

    Design: Τα 10 πιο ακριβά και πολυτελή έπιπλα του κόσμου (10 pics)

    έπιπλα


    Ένα σπίτι δεν θεωρείται ποτέ σπίτι, εκτός αν έχει επιπλωθεί πλήρως. Αν δεν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται γυμνό και μισοτελειωμένο, είναι επιτακτική ανάγκη να αγοράσετε τα απαραίτητα έπιπλα.

    Τα παρακάτω έπιπλα, όμως, δεν μπορείτε να τα βρείτε σε κάποιο συνηθισμένο μαγαζί ή στα Ikea. Πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πολλά λεφτά, διότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι απλώς μερικά έπιπλα, αλλά επενδύσει και περιουσιακά στοιχεία.

    Δείτε τα 10 κορυφαία και πιο ακριβά έπιπλα στον κόσμο:

    1. Badminton Chest – $36.7 εκατ.
    Όχι, αυτό δεν είναι ένα απλό ντουλάπι. Το Badminton Chest πήρε το όνομά του από το Badminton House στο Gloucestershire, έδρα του δούκα του Μποφόρ. Το περίβλημά του είναι τόσο περίπλοκο, με τον αμέθυστο χαλαζία και άλλες πέτρες, που χρειάστηκαν 30 εμπειρογνώμονες για να το ολοκληρώσουν σε 6 χρόνια.

    2. The Dragons Chair – $27.8 εκατ.
    Ο σχεδιασμός της καρέκλας είναι ένα αριστούργημα της Ιρλανδής σχεδιάστριας Eileen Gray, που την δημιούργησε από το 1917 έως το 1919. Η Chair Dragons μεταβιβάστηκε στον Yves Saint Laurent, τον ιδρυτή της διάσημης μάρκας της μόδας.

    3. The Tufft Table – $4.6 εκατ.
    Ολόκληρο το τραπέζι είναι σκαλισμένο με το χέρι και διαθέτει τρυπημένα στρώματα. Τα μακριά πόδια του τραπεζιού έχουν στενούς “αστράγαλους” και εξαιρετικά λεπτομερή τελειώματα. Το τραπέζι πωλήθηκε σε έναν αρχιτέκτονα με έδρα τη Φιλαδέλφεια, τον Samuel Harrison Gardiner.

    4. Ruijssenaars Magnetic Floating Bed – $1.6 εκατ.
    Ναι, αυτό είναι ένα κρεβάτι που αιωρείται φαινομενικά στον αέρα. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να αναπτύξουν οι σχεδιαστές την τεχνολογία που απαιτείται, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο του πλωτού κρεβατιού. Χρησιμοποιώντας μόνιμους και αντίθετους μαγνήτες βιομηχανικής αντοχής, αφήνεται να επιπλέει 40 εκατοστά πάνω από το δάπεδο, διατηρώντας μέχρι και 900 κιλά βάρους. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικά ελκυστικό έπιπλο για την κρεβατοκάμαρα.

    έπιπλα


    5. Pininfarina’s Aresline Xten Office Chair – $1.5 εκατ.

    Τι συμβαίνει όταν αναθέτετε σε μια επιχείρηση υπεύθυνη για το σχεδιασμό μερικών από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα (Cadillac, Ferrari), να σχεδιάσει και να δημιουργήσει μια καρέκλα γραφείου; Το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω.καρέκλα

    6. Solid Gold Stool – $1.3 εκατ.
    Το σκαμνί φτιάχτηκε στην Κίνα. Η ποιότητά του είναι κορυφαία, καθώς είναι κατασκευασμένο από συμπαγές χρυσό. Συγκεκριμένα, από 110 κιλά στερεού χρυσού.
    σκαμνί

    7. Parnian Desk – $200,000 
    Η Parnian είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Αριζόνα και δημιουργεί ειδικά διαμορφωμένα γραφεία. Το γραφείο αποτελείται από έξι είδη εξωτικού ξύλου, συμπεριλαμβανομένου του Carpathian elm.
    γραφείο

    8. Plumebanche Diamond Encrusted Sofa – $184,000
    Ο Plumeblanche έφτιαξε μόνο 50 κομμάτια του καναπέ αυτού. Είναι κατασκευασμένος από συμπαγές μαόνι, επικαλυμμένο με δέρμα και με γυαλιστερό φινίρισμα. Ο καναπές είναι διαμορφωμένος και σκεπασμένος με διαμάντια.
    καναπές

    9. Archeo Copper Bathtub – $67,557
    Μπείτε σ αυτή την χάλκινη μπανιέρα με τη βρύση και τη χειροκίνητη ντουζιέρα. Μετρά πάνω από πέντε πόδια μήκος και πλάτος δυόμισι πόδια. Μπορεί να γεμίσει μέχρι 270 λίτρα νερό. Προέρχεται από τα ίδια χέρια που αποκατέστησαν τη φλόγα στο Άγαλμα της Ελευθερίας.
    μπανιέρα

    10. Vividus Mattress – $59,750
    Ένα κρεβάτι από κασμίρ, λινάρι, τρίχες αλόγου, μαλλί αρνιού και μετάξι, που προσφέρει ένα πολύ άνετο ύπνο.Το κρεβάτι δημιουργήθηκε από τη σουηδική εταιρεία Hastens. Τώρα, φανταστείτε να τοποθετείτε αυτό το στρώμα στο πλωτό κρεβάτι.
    στρώμα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέροχες ιδέες με φωτάκια για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας (10 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γκράφιτι, η τέχνη του δρόμου στο σπίτι μας (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το εντυπωσιακό σπίτι στην Αίγινα με την ιδιαίτερη γεωμετρία (15 pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ