• City Stories

    Έξι δωρεάν οικογενειακές δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ αυτό το Σαββατοκύριακο

    κπισν


    Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να το αφιερώσετε στην οικογένειά σας και να περάσετε μαζί ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου ή ένα διασκεδαστικό απόγευμα Κυριακής, λαμβάνοντας μέρος σε παιχνίδια, τρέχοντας, ψάχνοντας τον χαμένο θησαυρό, ζωγραφίζοντας ή κάνοντας πικ νικ έξω στη φύση! Το καταπράσινο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορεί να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες με την οικογένειά σας και να σας κάνει να αισθανθείτε ξανά παιδιά. Έξι δραστηριότητες για το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο:

    Σάββατο 28 Οκτωβρίου

    ΚΠΙΣΝ

    1. Παιχνίδια για οικογένειες:
    Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια, ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους. (Σχεδιασµός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    -Για παιδιά 4-9 ετών µε τους γονείς τους
    -Έως 50 συµµετοχές

    10.30-12.00
    11.30-13.00
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πληροφορίες

    2. Ο θησαυρός του φθινοπώρου:
    Με αφετηρία μία ιστορία, παιδιά και μεγάλοι μετατρέπονται σε κυνηγούς χαμένων θησαυρών. Ξεκινούν με την επίλυση του γρίφου, προχωρούν στην ανεύρεση στοιχείων με τη βοήθεια της πυξίδας και του χάρτη και συμμετέχουν σε δοκιμασίες, προκειμένου να βρουν το χαμένο θησαυρό. Το παιχνίδι συνδυάζει αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια μυαλού και πολλή δράση! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    -Για παιδιά και οικογένειες
    -Έως 40 συμμετοχές ανά slot των 60′ – 3 slots συνολικά
    -Με προεγγραφή στη γραμματεία της Αναγέννησης & Προόδου στο νότιο τμήμα του Ξέφωτου όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης.

    10.00-13.00
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πληροφορίες

    3. Εργαστήρια Λάθους: Ζωγραφίζω τον άνεμο με αέρα!:
    Ευκαιρία για δημιουργικά λάθη! Εικαστικές συναντήσεις όπου τα λάθη επιτρέπονται, η γόμα απουσιάζει, οι γραμμές δεν περιορίζουν και η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο! Αυτό το μήνα εξερευνούμε τον αέρα ανιχνεύοντας την κίνησή του στο χαρτί μας. Δημιουργούμε δέντρα από ρευστό χρώμα και εκφραζόμαστε αποδίδοντας τη δύναμη του αέρα εικαστικά, αντλώντας έμπνευση από έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός)

    -Για παιδιά με τους γονείς τους
    -‘Eως 30 άτομα ανά 60’

    17.30-20.30
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

    Κυριακή 29 Οκτωβρίου

    4. Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του!:
    Ένα χρωματιστό πικ νικ στο Ξέφωτο του Πάρκου! Αντί για φρούτα και λαχανικά γεμίζουμε το καλάθι μας με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν, το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian. Σας περιμένουμε στο Ξέφωτο για μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom)

    -Η ομάδα Playroom θα δέχεται 15 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30′ και θα σας περιμένει στο σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας μωβ ποδιές!
    -Για παιδιά 4+ ετών και τους γονείς τους

    12.00-14.30
    ΞΕΦΩΤΟ

    Πληροφορίες

    5. Dream Disco Kidz: Τα στοιχεία της φύσης:
    Το Dream Disco Kidz είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι χορεύουμε σε ξέφρενους ρυθμούς στην πίστα με την εντυπωσιακή ντισκομπάλα, ανακαλύπτουμε κανάλια μη λεκτικής επικοινωνίας και εστιάζουμε στα στοιχεία της φύσης. Πώς χορεύει μια φλόγα; Πώς κυλάει μια σταγόνα; Τα παιδιά παίζουν και αλληλεπιδρούν μέσα από μουσικοχορευτικά, ομαδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, ενώ η dj prima Vera tunes επιλέγει μουσικές από τις δεκαετίες 60’s, 70’s, 80’s και 90’s αλλά και σύγχρονους ρυθμούς. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: abariza)

    -Για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους
    -Έως 60 παιδιά
    -Για προεγγραφή πατήστε εδώ

    11.30-14.30
    ΦΑΡΟΣ

    Πληροφορίες

    6. Run day 5, 2, 1k:
    Αγώνας δρόμου 5χλμ σε διαδρομή εντός και εκτός του Πάρκου για άτομα 15-65 ετών. Εναλλακτικά, για όσους επιθυμούν θα διεξαχθεί δυναμικό βάδην απόστασης 2χλμ αλλά και αγώνας δρόμου 1χλμ για παιδιά 6-15 ετών. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    -Έως 600 συμμετοχές για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ.με προεγγραφή εδώ
    -Έως 300 συμμετοχές με εγγραφή στη γραμματεία του Στίβου έως και 30’ πριν την έναρξη για το δυναμικό βάδην και έως 300 συμμετοχές για τον αγώνα δρόμου παιδιών

    9.00-13.00
    ΣΤΙΒΟΣ

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Αθήνα – Παρίσι, χθες και σήμερα» – Μια ταξιδιάρικη έκθεση φωτογραφίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας για τον Νοέμβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 5+1 προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτή την Κυριακή

     



    ΣΧΟΛΙΑ